Είναι το fly-by-wire μειονέκτημα;

• Thread starter Thread starter OveLix
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
ακριβώς αυτό.
πανω απο 67 δεν παει που να χτυπιέσαι κατω

plekkas":2ezy2t0z said:
Diladi ine apolita fisiologiko gia ton Super Duper Apistefto Fly by Wire Ipologisti tis Airbus na kani to aeroplano afti tin apogiosi
http://www.youtube.com/watch?v=HQynfV9vaYA
Prepi na epese poli padofla sto pilotirio.

Stin sygekrimeni apogeiwsi pisteyw pws aplws 3egelaei i camera. Den kanei tipota apisteyto kati tin gnwmi mou. Aplws Adeio apo passenger, TOGA, me to pou sikwnetai level off na au3isei taxytita gear up kai sto telos tou diadromou anodo me de3ia strofi. Exei mazepsei arketi taxytita gia tin anodo tou.

OAL260 pou ksereis oti einai TO/GA mode kai oxi flex mode? leme twra lol

to/ga γιατι βαζει full full

πάντως μήν το κάνουμε κόντρα AIRBUS vs boeing γιατι δεν αξίζει, AIRBUS ειναι φυσικά καλύτερα :evil: :evil: :twisted: :lol: :lol:
πλάκα κανουμε!

αποτι καταλαβα το fbw δεν λεει για λόγους ασφαλέιας σε περίπτωση που χαλάσουν και οι δύο υπολογιστές?

OAL260":1ifdskfj said:
plekkas":1ifdskfj said:
Diladi ine apolita fisiologiko gia ton Super Duper Apistefto Fly by Wire Ipologisti tis Airbus na kani to aeroplano afti tin apogiosi
http://www.youtube.com/watch?v=HQynfV9vaYA
Prepi na epese poli padofla sto pilotirio.

Stin sygekrimeni apogeiwsi pisteyw pws aplws 3egelaei i camera. Den kanei tipota apisteyto kati tin gnwmi mou. Aplws Adeio apo passenger, TOGA, me to pou sikwnetai level off na au3isei taxytita gear up kai sto telos tou diadromou anodo me de3ia strofi. Exei mazepsei arketi taxytita gia tin anodo tou.

Φυσικά και δεν κάνει τίποτα απίστευτο. Αλοίμονο αν ένα τέτοιο αεροπλάνο να μην μπορούσε να πετάξει λίγο οριζόντιο, να "μαζέψει" ταχύτητα και να κάνει ένα speeding pull up. Την πιο χαζή μανούβρα εντυπωσιασμού που υπάρχει!!! Και μάλιστα, χωρίς κανένα άγχος μπας και το "σπάσει", γιατί οι "Κέρβεροι" υπολογιστές δεν πρόκειται να το αφήσουν να βγει από το flight envelope. Στα σίγουρα, δηλαδή! Ο Super Duper υπολογιστής που αναφέρεται πιο πάνω, απλούστατα δεν ενοχλήθηκε καθόλου, διότι δεν "θεώρησε" ότι γίνεται κάτι αφύσικο. Εκτός κι αν η "μπαστουνιά" στο, νεκρό από κάθε αίσθηση, side stick ήταν τέτοια, που, χωρίς laws να επεμβαίνουν, θα ανέβαζε το pitch καμμιά 70ριά μοίρες, οπότε ενεργοποιήθηκε και είπε στον εαυτό του: "τί 'ναι αυτοί, ρε; Θα μας σκοτώσουν πρωί-πρωί" και πήγε την μούρη ως εκεί που έπρεπε από φορτία! :D
Το μόνο σημείο που θα άξιζε πολύ παντούφλα στο κεφάλι, αν έγινε, είναι να αποφασίσουν τέτοια απογείωση χρησιμοποιώντας........... flex!!! Ε, ρε γέλια!.........

OK παιδιά. Το λάβαμε το μήνυμα. Ίσως το παράδειγμα με το βίντεο να μην ήταν το καλύτερο. Περιμένω τη παντόφλα με χτυπήσει. :D

EDIT

-------

Για να μην γράφω νέο post. Τα ειρωνικά σχόλια θα μπορούσαν να λείπουν.
Αλλιώς να χωρίσουμε τις συζητήσεις σε αυτούς που έχουν την αεροπορια σαν επάγγελμα και σε αυτούς που την έχουν σαν χόμπι, ασχολία, ενδιαφέρον κτλ.. Για να καταλαβαίνουν όσοι μπορούν και να μην προκαλούν γέλια οι υπόλοιποι.

kala exei polu gelio apo ena video aplo pou den deixnei tpt oi perissoteroi ksafnika ta mathane ola kai ginane FDR's. loooool

plekkas":b4amb4db said:
OK παιδιά. Το λάβαμε το μήνυμα. Ίσως το παράδειγμα με το βίντεο να μην ήταν το καλύτερο. Περιμένω τη παντόφλα με χτυπήσει. :D
Κάθε άλλο. Το παράδειγμα με το βίντεο είναι θαυμάσιο. Αλλιώς δεν θα κάναμε και την κουβέντα. Σου δίνει και μια αίσθηση σιγουριάς ότι μπορεί οι υπολογιστές να επεμβαίνουν, αλλά ο χειριστής μπορεί, αν θέλει, να έχει την τελευταία λέξη.

SkyHawk":b4amb4db said:
kala exei polu gelio apo ena video aplo pou den deixnei tpt oi perissoteroi ksafnika ta mathane ola kai ginane FDR's. loooool
Πραγματικά ελπίζω, αγαπητέ φίλε, να μην είναι το δικό μου κείμενο που προκάλεσε το σχόλιό σου. Δεν προσπαθώ να κάνω τον πολύξερο ή το.... FDR! Έχω, όμως, πολύ διάθεση να μοιράζομαι αυτά τα λίγα που ξέρω, και σε διαβεβαιώ ότι αν κάτι δεν το ξέρω το βουλώνω.

http://www.youtube.com/watch?v=18voM57t4aY

Οταν κατι δεν παει καλα με τα computers, η μαλλον οταν ο "κομπιουτερας χειριστης" δεν ειναι και τοοοοσο καλος, η μαλλον δεν γνωριζει και τοσο καλα, τις διαδικασιες και το υλικο!
Τι μπορει να παθει κανεις!
Ενα ειναι σιγουρο.....Ενα 737 NG, η Classic, η εστω jurasic, δεν θα την παθαινε ετσι!

γι αυτό το ατύχημα αναφέρει το πανάκριβο βιβλίο μου :lol: :
Cause
The accident resulted from a combination of the following:
-flyover height lower than surrounding objects
-slow speed, reducing to reach maxium angle of attack
-engines at flight idle
-late application of go-around power...
καθε μηχανή παίρνει καποιο χρονο να παει απο idle σε full, οι πιλότοι αυτής της πτήσης (του flyover δλδ) δεν υπολόγισαν σωστα προφανώς...

Για να μήν αναφέρουμε τα NG και τα classic που την πάτησαν ενώ θα την σκαπούλαραν αν ήταν a320...(δεν εχω κατι στο μυαλό μου αλλα υποθέτω πως είναι πιό ασφαλή τα a320... οι καιροί που ο πιλότος ηταν θεός ευτυχώς εχουν φύγει...)