Inflight wi-fi

Θα εγκατασταθούν και στα α320 ceo με sharklets. ? Που έχουν βαφτεί στα νέα χρώματα Αρα θα παραμείνουν ή μόνο στα νεο;
 
Δοκίμασα το πολυδιαφημισμένο wifi στο SXNAB. Παρατηρήσεις/σχόλια παρακάτω:

:arrow: Έχω gold status και ταξίδευα C (με αναβάθμιση), οπότε σε θεωρητικό επίπεδο έπρεπε να έχω πρόσβαση στο "streaming" πακέτο. Η αναγνώριση μπορεί να γίνει είτε με τα στοιχεία login στο Μ&Β (οπότε καλό είναι να τα θυμάστε) είτε με το PNR της κράτησης. Χρησιμοποίησα το PNR ώστε να "υπερισχύσει" η business class έναντι του status, αλλά δεν. Θα το αναφέρω και ελπίζω να φτιαχτεί μελλοντικά. Κρατάω μικρό καλάθι βέβαια γιατί τους πήρε 2-3 μήνες να φτιάξουν τα award conencting flights (δείτε το νήμα του Μ&Β).

:arrow: Έτσι δοκίμασα το text&surf πακέτο. Η σύνδεση υπόσχεται είναι έως 1.5Mbps, κάποια εξαντλητικά τεστ (fast.com) μας έφεραν στο 1.0Mbps, που είναι αρκετό για το text&surf. Αν αρχίζεις να βλέπεις βιντεάκια, yok.

:arrow: Δε ξέρω αν έχει κάποιο disconnection timeout, αλλά αφού με πήρε λίγο ο ύπνος, διαπίστωσα πως παρότι είχα σύνδεση, δε μπορούσα να ανοίξω καμία σελίδα (παρά μόνο της Aegean). Επανεργοποιώντας τη σύνδεση λειτούργησε κανονικά.

:arrow: Νομίζω πως είχα συνδεσιμότητα μέχρι αρκετά χαμηλά στην προσέγγιση (σίγουρα κάτω από τα 10.000ft) αλλά η αρχική σύνδεση επετεύχθη αφού φτάσαμε σε ύψος πτήσης (ως τότε είχα ένα warning πως η σύνδεση δε θα είναι καλή λόγω του σήματος).

:arrow: Η πτήση μου ήταν βραδινή και αρκετά καθυστερημένη, οπότε δε ξέρω πόσοι συνδέθηκαν (παρότι έγινε ανακοίνωση από το πλήρωμα), οπότε ίσως γιαυτό δεν είχα θέματα σύνδεσης (σε άλλα φόρουμ, έχουν αναφερθεί περισσότερα προβλήματα).

Overall, φαίνεται μία εφικτή λύση για να παραμείνεις συνδεδεμένος (π.χ. να τσεκάρεις κάτι για τον προορισμό σου, ξενοδοχείο σου κτλ. ή να ελέγξεις κάτι για τη δουλειά σου) αλλά προφανώς δε θα έπρεπε κανείς να βασιστεί σε αψεγάδιαστη σύνδεση. Και καλώς δε θα έπρεπε (τρέμω όταν θα αρχίσουμε να βλέπουμε instastories στον αέρα και βιντεοκλήσεις πάσης φύσεως).
 
Έχω gold status και ταξίδευα C (με αναβάθμιση), οπότε σε θεωρητικό επίπεδο έπρεπε να έχω πρόσβαση στο "streaming" πακέτο.
Αναβάθμιση με κουπόνι? Στην περίπτωση αυτή είναι I και όχι C.
 
Sorry, εννοούσα C ως designator για business class όχι για το ναύλο.
 
Χμμ, ρωτάω για να διαπιστώσω αν τα πλεονεκτήματα της Business σχετικά με το WiFi ισχύουν και στις αναβαθμίσεις (με κουπόνι ή με μετρητά) - από την εμπειρία σου φαίνεται ότι δεν ισχύει για την αναβάθμιση με κουπόνι.

Την περασμένη Πέμτη το βράδυ επέστρεψα από Θεσσαλονίκη business (όχι αναβάθμιση) αλλά ήμουν αρκετά κουρασμένος και δεν ασχολήθηκα με το WiFi, δεν έβγαλα το smartphone από την τσέπη μου μέχρι την προσγείωση.
 
Στο flyertalk αναφέρθηκε πως σε εισιτήριο Business πληρωμένο (όχι αναβάθμιση), επίσης για κάποιο λόγο το μέλος αναγνωρίστηκε με βάση το status και δεν πήρε το surfing, οπότε θεωρώ πως πρόκειται για IT-malfunction.
 
Μήπως είχε εισιτήριο LH σε ναύλο P (που στην LH είναι business class) και πτήση LH op. by A3; Γιατί εκεί φαίνεται ότι το σύστημα έχει κάποιο πρόβλημα να το ανανγωρίζει σωστά, στις τελευταίες τέτοιες πτήσεις πιστώθηκα μίλια για Α3 P Economy. Όταν πήρα τηλέφωνο στο hotline και ρώτησα γιατί πήρα μίλια economy για πτήση business το διώρθωσαν (και τα μίλια εμφανίζονται τώρα για Α3 Z).
 
Καλημέρα, επιβεβαιώνω κι εγώ στην πτήση ATH-CDG (realtime!), με αναβάθμιση με κουπόνι, δεν μου δίνει την επιλογή του stream, αλλά μόνο το φρι για τα χρυσά μέλη.
 
Καλησπέρα. Live από πτήση της Α3, τα 10 λεπτά δωρεάν. 1.41Mbps. Ειμαι Business ρώτησα για δωρεάν αλλά μου είπε έχουν πρόβλημα σε αυτό το σκέλος.
 
Top