Infos gia London

• Thread starter Thread starter alexander
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το Λονδίνο πιστεύω πως μπορεί να ικανοποιήσει όλων των ειδών τα ενδιαφέροντα και σε μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό (5 αεροδρόμια, δεκάδες musicals, παραστάσεις και συναυλίες, εκατοντάδες μουσεία (στα παραπάνω θα πρότεινα και τα Science/Natural History Museums, το μουσείο της RAF), περιοχές για εξερεύνηση και βόλτα όπως το Greenwich, το Notting Hill, τα Docklands κτλ.
Από LHR να προσθέσω πως εκτός από το Heathrow Express υπάρχει και η Picadilly Line του μετρό (40 min ως το κέντρο), που είναι σίγουρα πιο συμφέρουσα οικονομικά, αλλά προσωρινά ο σταθμός του Terminal 4, είναι κλειστός. Σχετικά με το μετρό, αν μείνεις κάπου κεντρικά, αρκεί κάρτα για 2 ζώνες (συνολικά είναι 6, με το Heathrow να βρίσκεται στην 6η ζώνη). Μια εβδομαδιαία κάρτα είναι ιδιαιτέρως συμφέρουσα γιατί μπορεί να την χρησιμοπιοιήσεις σε μετρό, τοπικά τρένα και λεωφορεία.

xristos said:
περιοχές για εξερεύνηση και βόλτα όπως το Greenwich

M U S T...ναι ναι. Ειδικά εάν πάρεις και το φοβερό πιστοποιητικό παρουσίας σε real time που μετράται μέχρι και στα χιλιοστά του δευτερολέπτου... :idea:
Άσε που δυό βήματα πιο κάτω (με ένα λεωφορείο) μπορείς να πας στο LCY και να χαζέψεις props και βάρκες... :lol:

ο χρηστος εχει απολυτο δικαιο για την καρτα!!!!!να βγαλεις οπσδηποτε καρτα απεριοριστων διαδρομων αλλιως...ειναι πανακριβη η μετακινηση....

να πας οπωσδηποτε σε θεατρο!!!!!

στο μουσειο κερινων ομοιοματων εχει τεραστια ουρα συνηθως για ticket οπως και στο london's eye....αν δεν κανω λαθος για τα κερινα ομοιοματα μπορεις να κλεισεις νωριτερα εισητηριο και να κανεις by pass την ουρα....σιγουρα γινεται αυτο αν κανεις βολτα με τα cabrio λεοφορεια(υπαρχει ticket που ισχυει και το μουσειο..)αλλα προσωπικα δεν θεωρω καλη αυτην την βολτα....και ειδικα τον μαρτιο στο λονδινο...κρυωνω και μονο που το σκεφτομαι....

αν σο αρεσουν τα αυτοκινητα να κανεις βολτα στο hyde park....εκτοσ του οτι θα δεις τα απιστευτα παρκαρισμενα.... :shock: :shock: αν ξενινησεισ απο το υψoς της oxford street και κινηθεις νοτια θα δεις ολεσ τις απιθανες αντιπροσωπειες..μεχρι και αυτη της McLahren :shock: :!:

να παρεις καφε στο χερι απο starbucks και να κανεις βολτα στην αγορα της oxford street

να πας covent garden και soho οπωσδηποτε

αν εχεις αρκετα χρηματα για ξοδεμα...προσπαθησε να βρεις τραπεζει για να φας στο εστιατοριο του jamie oliver... δεν το εχω κανει αλλα την επομενη φορα....θα το κανω!

και αν σου αρεσει το λονδινο...το καλοκαιρι να πας...dublin....για να παθεις την πλακα της ζωης σου....η πολη που χαλαρα μετακομιζω...

Epeidi ta perisotera exoun idi ypothei...tha elega en taxei ta exis:

a) 100% Hotel mesa sto Londino
b) Dokimase meso tis easyjethotel na vreis hotel sto Bayswater!! Pisteuo oti i perioxi einai idaniki! Yparxoun ftina kai kala xenodoxeia ekei! Einai para poli konta se ola! einai asfalis perioxi gia to vradi!EINAI 10000%% oti prepei ! Ase pou i perioxi einai elliniki sinikia...exei olo ellines kai tha nioseis kai sxetika aneta!. Ego emeina sto Kyriad hotel sto bayswater. 3*** kai sxetika ftino me proino nomizo itane 40-50 euro to vradi (2klino)
c) Genika gia metakiniseis min masas! Vgaze kathe mera an thes to eisitirio apo to metro pou einai gia oles tis zones. Pragmatika me to metro sto londino pas pantou! Kai sxetika oikonomiki lisi
d) An ftaseis Heathrow! kai thes na pas londino! Pare to metro! Kai praktiko kai ftino kai tha pareis kai mia oraia proti geusi apo london
e) An ftaseis gatwick pare to pio ftino eisitirio gia traino gia to kentro tou londino (den thimame stathmo). Apo ekei meta allazeis(molis ftaseis kentro) kai pairneis to metro.
f) Genika ... xere oti oi aggloi einai poli exipiretikoi...an den xereis kati ! Min fovase! ROTA!! VOITHAEI!
g) SIMVOULI mou teleutaia! An pas proti fora! Organose poli kala tin 1i mera sou , steile email sto xenodoxeio sou , gia na sou poune pos na pas. Psaksou ligo sto internet na vreis info. Gia na min patheis paniko! Meta tin 1i mera....kai afou eksikiotheis...tha ta vreis ola paneukola!
g) Telos! Gia ta meri ....epeidi se kapoious mporei na aresoun pragmata pou se allous den aresoun. Sou proteino tin pio klasiki lisi. Pare ena odigo apo ena vivliopoleio (auto ekana ego toulaiston) , oxi kana akrivo 10-15 euro, kai tha deis ti yparxei sto londino. Tha vreis auta pou thes! Kai tha mporeseis kiolas eukola na organoseis tis meres sou, gnorizontas pou thes na pas kai pos na pas ekei! ODIGOS = MUST GIA KALI ORGANOSI TAXIDIOU!

Απ' όσο ξέρω, και στο ΒΑ London Eye μπορείς να κλείσεις εισιτήρια από πριν, και στα περισσότερα αξιοθέατα του Λονδίνου, μέσω Ίντερνετ, με χρήση πιστωτικής κάρτας. Και είναι πιο έξυπνο αυτό, ώστε να αποφύγεις τις τεράστιες ουρές.

Το Δουβλίνο είναι πραγματικά φοβερό, μια πόλη που έχω πάει δύο φορές και δεν τη χορταίνω!

Κοίτα, axel, μην περιμένεις να "δεις" και όλο το Λονδίνο με την πρώτη! Εγώ έχω πάει τέσσερεις φορές και κάθε φορά βλέπω και κάτι καινούργιο! Αν είναι να πας θέατρο, πάντως, πήγαινε στο Phantom of the Opera. Το εισιτήριο είναι ακριβότερο από πολλά άλλα musicals, αλλά μαθαίνω ότι η παράσταση είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή! Εγώ την έχω ακόμη απωθημένο... Και κάτι άλλο: μην πας χύμα! Θα χάσεις πολύ χρόνο στον προγραμματισμό και δε θα προλάβεις να δεις και τίποτα! Κάνε ένα ψαξιματάκι από πριν και αποφάσισε πάνω κάτω τι θες να δεις τώρα. Κατά τα άλλα, ό,τι είπαν και οι υπόλοιποι. Καλά να περάσεις!

Υ.Γ. Το Βρετανικό Μουσείο πώς και δεν το προτείνει κανείς σας; Μην το χάσεις! Τουλάχιστον το κεντρικό κυκλικό αίθριο με το φυσικό φως από ψηλά το θεωρώ must.

kararxas sas eyxaristw poly olous gia tis infos

kati akoma, symferei na agorasw eisitiria online apo twra gia otidipote apofasisw na dw? mouseia london eye klp?

kai gia to heathrow express?

alexander":1vhcbv20 said:
kararxas sas eyxaristw poly olous gia tis infos

kati akoma, symferei na agorasw eisitiria online apo twra gia otidipote apofasisw na dw? mouseia london eye klp?

kai gia to heathrow express?

Στα περισσότερα αξιοθέατα, μουσεία κλπ. που έχουν online booking, υπάρχει κάποια μικρή έκπτωση. Οπότε συμφέρει. Ωστόσο σε δεσμεύει ότι πρέπει να αποφασίσεις από πριν για τη μέρα και ώρα.

Τώρα για το Heathrow Express, αν κλείνεις και συγκεκριμένη ώρα δεν είναι λίγο risky το online booking, δεδομένου ότι η πτήση σου πάντα ενδέχεται να καθυστερήσει;

ariadgr":1vr3ryfo said:
Τώρα για το Heathrow Express, αν κλείνεις και συγκεκριμένη ώρα δεν είναι λίγο risky το online booking, δεδομένου ότι η πτήση σου πάντα ενδέχεται να καθυστερήσει;

Σίγουρα, ιδιαίτερα αν προτιμήσεις Ολυμπιακή...
Πλάκα πλάκα, εγώ πραγματικά εύχομαι να έχει καθυστέρηση η πτήση της επιστροφής μου!!!!

paixnidia podosfairou sto londino? gia na dei kaneis prepei na einai melos omadas?