Internet booking Sites

• Thread starter Thread starter milou
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σε ευχαριστώ. :)
Σήμερα η διαφορά ήταν στα 10€/άτομο, και από το να κερδίσω 20€ και να χάσω 12€ από το κόστος συναλλαγής, προτίμησα το easyjet.com.

Καλησπερα φιλοι μου

Θα ηθελα να κανω και εγω μια ερωτηση προς του γνωριζοντες και ελπιζω να ειμαι στο σωστο τοπικ

Θελω να κλεισω ενα εισητηριο απο airtickets μεσω πιστωτικης καρτας! Σε επικοινωνια με την εταιρια μου ειπαν οτι δοσεις στις πιστωτικες δεν μπαινουν...αντιθετα ομως οταν πηγαινω να κανω κρατηση, στην καρτελα των στοιχειων της καρτας εχω την δυνατοτητα να επιλεξω οσες δοσεις(εντοκες) μεν θελω...

Γνωριζει κανεις που ακριβως βρισκεται η αληθεια?

Ευχαριστω...

Πιθανως να κανουν λαθος απο το τηλεφωνικο κεντρο ή να νομιζανε για ατοκες.

Εχω κλεισει με δοσεις απο airtickets με δοσεις,3-4 μηνες πριν.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση φιλε reyad... πιθανως θα καταλαβαν λαθος, αν και εγω δεν ρωτησα περαιτερω οποτε εχω κ εγω την ευθηνη μου... :oops:

Μου ήρθε πρόσφατα ένα newsletter από το figame.gr που λέει οτι δεν κρατάει service fee και αναρωτιόμουνα αν υπάρχουν και άλλα παρόμοια ελληνικά site που δεν κρατάνε service fee. Καλό είναι να τα έχουμε όλα μαζεμένα σε ένα θέμα, οπότε αν ξέρει κανείς και για κάποιο άλλο ας το γράψει.

Το θέμα είναι πως αυτά τα site, (αν κάνω λάθος διορθώστε με) δεν κάνουν επιτόπου την κράτηση της θέσης (και την αγορά), αλλά αυτή γίνεται αργότερα (από υπάλληλο φαντάζομαι), οπότε αναρωτιέμαι αν υπάρχει ο κίνδυνος στο μεσοδιάστημα να δοθεί η θέση σου.

:7: aakunz, IATA :?:

Βασικά κάθε site είναι διαφορετικό. Υπάρχουν μερικά που έχουν ρυθμισμένο το booking engine τους να κάνει άμεσα την χρέωση της πιστωτικής κάρτας και την έκδοση του εισιτηρίου. Άλλα πάλι επεξεργάζονται την κράτηση manually, δηλ. ένας υπάλληλος προχωράει στην έκδοση. Προφανώς, τα site που δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις απλώς κράτηση και να πληρώσεις αργότερα, κάνουν "χειροκίνητα" την έκδοση, οπότε ναι, υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί η θέση εφόσον δεν γίνει έγκαιρα η πληρωμή και η έκδοση του εισιτηρίου (εντός δηλαδή του time limit που δίνει η αεροπορική). Ελπίζω να βοήθησα :)

Σε παλαιότερη κράτηση που είχα κάνει με το figame είχε χαθεί η θέση, καθώς την κράτηση την έκανα Πέμπτη βράδυ και το εισιτήριο εκδόθηκε Παρασκευή πρωί.Έτσι για μια διαδρομή ATH-TXL πηγαινέλα πλήρωσα αντί 106, τελικά 140 ευρώ. Από τότε φροντίζω να κάνω την κράτηση ώρες που είναι ανοικτό το πρακτορείο και κατόπιν να τηλεφωνώ ώστε να λαμβάνω αμέσως τον αριθμό εισιτηρίου. Το πρακτορείο πάντως είναι αξιόπιστο, καθώς είναι από το λίγα που δε χρεώνουν service fee και αν ο νέος ναύλος δε σε εξυπηρετεί δεν προχωρούν στην έκδοση εισιτηρίου και συνεπώς δε δεσμεύεσαι. Πάντως σε κάθε περίπτωση επικοινωνούν και είναι συνεπείς μαζί σου.Τουλάχιστον σε ο,τι έχει να κάνει με τη δικιά μου εμπειρία.

Aγοράζω online από τη πρώτη μέρα που άρχισα να ταξιδεύω. Δεν μπορώ να βρω άλλο site με 0 ευρώ service fee στα αεροπορικά εισιτήρια εκτός από το http://www.figame.gr . Δεν μπορώ να είναι 100% σίγουρος αλλά απλά δεν έχω βρει. Σωστό αυτό για ξεχωριστό post ώστε να πηγαίνουμε κατευθείαν στα φθηνότερα.

Όπως έχουμε γράψει παλαιότερα και στο θέμα περί συστημάτων κράτησης και χωρίς να έχει αλλάξει κάτι με μια γρήγορη ματιά που έριξα, τα ελληνικά πρακτορεία που προσφέρουν online κρατήσεις χωρίς να χρεώνουν booking / service fee είναι σήμερα 13/12/2011 τα εξής:

MyTravelCafe (www.mytravelcafe.gr)

Στα θετικά:
- Άριστη εξυπηρέτηση.
- Η κράτηση και η έκδοση e-ticket μέσω πιστωτικής κάρτας (μόνο Visa ή MasterCard) είναι ΑΜΕΣΗ με τη χρέωση να γίνεται απ' ευθείας από την αεροπορική και όχι από το ίδιο το πρακτορείο.
- Χωρίς υποχρέωση εγγραφής και λοιπές περιττές και χρονοβόρες διαδικασίες.

Στα αρνητικά:
- Εδώ και ένα εξάμηνο για κάθε κράτηση απαιτεί να εισάγεις ημερομηνία γέννησης (ακόμα και σε πτήσεις εσωτερικού) ενώ αυτό κανονικά δεν είναι υποχρεωτικό στοιχείο για τη συντριπτική πλειοψηφία των πτήσεων.
- Το σύστημα κρατήσεων είναι μέτριο έχοντας τα ακόλουθα εξαιρετικά αρνητικά:
α) ότι δεν μπορείς να βλέπεις τις πτήσεις που έχεις επιλέξει σε όλα τα στάδια της κράτησης, παρά μόνο στα πρώτα βήματα (π.χ. όταν βάζεις τα στοιχεία πληρωμής δεν υπάρχουν πουθενά στην οθόνη οι πτήσεις σου, κάτι που δημιουργεί μια ανασφάλεια)
β) το σύστημα δεν είναι αρκετά «έξυπνο» για να συνδυάζει one-way ναύλους διαφορετικών εταιρειών, με αποτέλεσμα να πρέπει να ψάχνεις κάθε φορά και για one-way και για return για να βρεις τον καλύτερο συνδυασμό ναύλων. Αν μάλιστα 2 one-way είναι φθηνότερα πρέπει να προχωρήσεις σε 2 διαφορετικές κρατήσεις.

Express Holidays (www.expressholidays.gr)

Ίδιο σύστημα με του MyTravelCafe.
Η θετική διαφορά του είναι πως δεν ζητάει υποχρεωτικά ημερομηνία γεννήσεως και δέχεται επιπλέον και πιστωτικές κάρτες American Express.

Figame (www.figame.gr)

Διαφορετικό σύστημα κρατήσεων (παρόμοιο με το παλαιό του airtickers.gr για όσους το θυμούνται).
- Εξαιρετικά αρνητικό ότι ΔΕΝ πραγματοποιείται άμεση κράτηση και έκδοση e-ticket μέσω πιστωτικής κάρτας, αφού μάλλον κάποιος πραγματοποιεί στη συνέχεια τις κρατήσεις χειροκίνητα (την ώρα της κράτησης η κάρτα απλά ελέγχεται από το σύστημα του πρακτορείου ότι είναι έγκυρη και η χρέωσή της γίνεται με την έκδοση του e-ticket μετά από κάποια ώρα έως και πολλές ώρες σε περιπτώσεις μη εργάσιμων). Αποτέλεσμα είναι ο μεγάλος κίνδυνος να χάνονται κάποιοι ναύλοι που είναι περιορισμένοι ή έχουν μεγάλη ζήτηση.
- Επίσης και αυτό το σύστημα δεν είναι αρκετά «έξυπνο» για να συνδυάζει one-way ναύλους διαφορετικών εταιρειών.
- Θετικό ότι δέχεται όλες τις κάρτες (Visa, MasterCard, American Express, Diners)

Όλα τα παραπάνω πρακτορεία έχουν και εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής σε πολλές περιπτώσεις (μέσω τηλεφώνου, κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, μετρητά κλπ)

Όποιος δε θέλει να κλείσει από ελληνικό πρακτορείο υπάρχουν και αρκετές άλλες σελίδες στο εξωτερικό που δεν χρεώνουν επιπλέον τέλη (πχ Expedia).

Κατά τη γνώμη μου το σωστό είναι πριν κλείσουμε μέσω κάποιου πρακτορείου να ελέγχουμε την ιστοσελίδα της ίδιας της αεροπορικής που ενδέχεται να προσφέρει είτε κάποιο ναύλο που δεν μπορεί να βρεθεί μέσω των συστημάτων κρατήσεων των πρακτορείων ή να μη χρεώνει service fee. Ήδη ορισμένες έχουν αρχίσει να αφαιρούν εντελώς αυτό το χαράτσι από τις ιστοσελίδες τους ή να μην το χρεώνουν σε κάποιες προσφορές που κάνουν.

Όσοι έχετε βρει και άλλα ελληνικά πρακτορεία που μόνιμα δεν χρεώνουν επιπλέον τέλη ενημερώστε μας για να τα τιμήσουμε και αυτά :)