Υπάρχουν οι αεροσυνοδοί για την ασφάλειά μας;

• Thread starter Thread starter cadet deck officer
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Re: Μισθοί Ιπταμένων

cadet deck officer":f5z2mj4q said:
επειδη δεν ξερω τι ειναι το ICAO

ICAO = http://en.wikipedia.org/wiki/ICAO
IATA = http://en.wikipedia.org/wiki/IATA

Εχω μπει σε ΑWACS του ΝΑΤΟ{ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΟΥΣΕ,το ξεκαθαριζω},Εχω μπει σε ψεκαστικο ''γκρουμαν''{το οποιο παλι δεν πετουσε}

Το ό,τι μπήκες σε αεροπλάνο που ΔΕΝ πετούσε που κολλάει τώρα ? Σε όποιο αεροπορικό μουσείο στον κόσμο να πας μπαίνεις σε αεροπλάνα που ΔΕΝ πετάνε. Κι εγώ μπήκα σε Me-109 που ΔΕΝ πετούσε αλλά δεν αυτό δεν με κάνει Erich Hartmann (και μη ρωτήσεις ποιός ήταν ο Hartmann γιατί πρέπει αυτόματα να αυτοδιαγραφείς από το forum :D )

Και μιας κι αναφέρθηκε σε αποτυχημένους πιλότους/ικάρους/ αεροπλάνάδες-"ψώνια" που ανταλλάσουν παρεΐστικες κουβέντες εδώ μέσα, να σου πω και την προσωπική μου ιστορία. Πριν από 30 χρόνια (εσύ ξέρεις που ήσουν), όντας μαθητής στην 'Α δημοτικού, μας πήγαν βόλτα στο ΣΕΔΕΣ στα πλαίσια της γιορτής αεροπορίας. Εκεί ανέβηκα σε μια Ντακότα που ΔΕΝ πετούσε, είδα και πολλά άλλα εροπλάνα που ΔΕΝ πετούσαν, τρελλάθηκα και είπα "θα γίνω πιλότος" (ο παιδικός επαγγελματικός προσανατολισμός της εποχής μου ήταν πιλότος ή το επάγγελμα του μπαμπά). Δυστυχώς λόγω μυωπίας διάλεξα το 2ο κι έγινα γιατρός. Δόξα τω Θεώ, καλός είμαι, επιτυχημένος είμαι κι ακόμα λατρε'υω το αεροπλάνο, έστω και σαν επιβάτης και spotter. Αυτό,στο μικρό σου μυαλό με κάνει ψώνιο ή aviation enthusiast όπως είναι ο politically correct όρος ? Όπως είπε κι jerry, που ξέρεις εσύ με ποιά και πόσα εροπλάνα πετάξαμε στη ζωή μας και μας κρίνεις όλους. Τουλάχιστον εγώ, συνδύασα το "ψώνιο" μου με το επάγγελμά μου και ανήκω στο πρόγραμμα Doctors on Board της Lufthansa (ICAO code DLH :mrgreen: ), άσχετα αν μέχρι τώρα με χρειάστηκαν μόνο για μια κρίση ιλίγγου.

Όσον αφορά τα τρισάθλια σχόλιά σου για τα πληρώματα καμπίνας επιβατών (αεροσυνοδούς και ιπτάμενους φροντιστές για σένα),θα σου αντιπαραβάλλω τις δικές μου/σας/μας "νοσηλεύτριες" που μπορεί να μην είναι πτυχιούχες ΑΕΙ ή ΤΕΙ πολλές φορές και να αμείβονται πολύ χειρότερα απόμένα/εσένα/ τον οποιονδήποτε εδώ μέσα αλλά πάμπολλες φορές με/μας/σας ξελασπώνουν με την εμπειρία τους και χωρίς αυτές ΔΕ θα λειτουργούσαν τα νοσοκομεία. Γιατί πίστεψέ με, δε θα ερχόμουν ΠΟΤΕ στις 3 τα ξημερώματα να σου δώσω "πάπια" για να ξαλαφρώσεις. Τόσα χρόνια που πετάω, με τις "ιπτάμενες σερβιτόρες" κατ' εσέ, νιώθω άνετα μέσα στο αεροπλάνο, γιατί καλώς ή κακώς έχουν εκπαιδευτεί να αντιμετωπίζουν διάφορες καταστάσεις εν πτήση, από το μωρό που κλαίει μέχρι την συντριβή του αεροσκάφους.

Γι αυτό λοιπόν, φέρελπι θαλασσόλυκε, άντε στο ματσακονάκι σου κι άσε όλους εμάς να πετάμε με την ησυχία μας . :rant:

Κι αν δε σ' αρέσει η παρέα μας, βρες κανένα forum για αποτυχημένους εφοπλιστές και σφουγγαράδες κι άραξε εκεί. Γιατί εδώ μέσα είσαι αρόδο. :evil:

Λοιπον,τελευταια φορα που απαντω σε επιθεσεις.
1}Φιλε jerry ΠΟΤΕ δεν αμφισβητησα τους επαγγελματιες πιλοτους του φορουμ αλλα αυτους που μου την επεσαν χωρις λογο και αιτια επειδη ειπα την γνωμη μου,εκτος αν απαγορευεται.Εχεις/εχετε τεραστια γνωση και εμπειρια την οποια εγω ποτε δεν θα αποκτησω αλλα οπως διαπιστωσες δεν εξεφρασα γνωμη πανω σε πτητικα θεματα αφου πραγματικα δεν εχω ιδεα αλλα πανω σε ενα απλο θεμα ''μισθοι αεροσυνοδων''.Επισης καποια στιγμη αναφερθηκες σε εμενα λεγοντας ''τραβα στο καραβακι σου''.Η πλακα ειναι οτι εμενα και το καραβακι μου θα φωναξουν να μαζεψουμε τα συντριμια του αεροπλανου σου και το πτωμα σου απο τη θαλλασα για να εχουν να θαψουν κατι οι συγγενεις σου.Φυσικα και ΔΕΝ στο ευχομαι ΠΟΤΕ.Απλα θελω να σου πω οτι και εγω την δουλεια μου κανω οποτε προς τι η ειρωνια του επαγγελματος μου.Οσο αφορα το προβλημα της ορθογραφιας φυσικα και θα το κοιταξω αν αναλογιστεις οτι σπουδαζω αγγλια και εινμαι εκτος κλιματος!!!!
2}Seven4seven, πρεπει να σου πω οτι τους καβους που με εστειλες να λυσω τους λυνει το κατωτερο πληρωμα και οχι αξιωματικοι οπως εγω.Αλλα η ειρωνια ξερεις ποια ειναι????Οτι αυτοι που λυνουν καβους παιρνουν περισσοτερα λεφτα απο εσενα{δυστηχως}.Αν εισαι πιλοτος σου ευχομαι καλες πτησεις,αν οχι σου ευχομαι να γινεις{δεν το λεω ειρωνικα}
3}Οσο για σενα flyingDOC εχω να σου πω τα εξης...Το οτι μπηκα σε AWACS και σε ψεκαστικο ''γκρουμαν'' τα οποια δεν πετουσαν{οπως κοροιδευεις} εχει να κανει στο οτι ειναι πολυ δυσκολο να μπει κανεις η' εστω να το δει απο καντα.Οσο για το ''γρουμαν'' σου λεω οτι εχει μονο μια θεση και μη οντας πιλοτος δεν μπορω να το πεταξω.Αλλα και να ημουν απαγορευεται.Αν εχεις δει κανενα AWACS σε πολεμικο μουσειο πραγματικα θα ηθελα να μου το πεις.Και στο κατω κατω δεν αναφερα αυτη την εμπειρια σαν γνωση αλλα ως απλη εμπειρια.Σου ευχομαι και εσενα καλες πτησεις μιας και διαβασα οτι πετας.ΑΑΑ!!!Χαρακτηρισμους τυπου ''τραβα στο ματσακονι σου θαλλασσολυκε'' οχι σε εμενα σε παρακαλω.Θα μπορουσα κι εγω να σου πω ''γιατρε παρε κανα φακελακι'' μιας και εισαι γιατρος απο οτι διαβασα στα στοιχεια σου.
4}Ζητω ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ σε οσους προσεβαλα και ευχομαι σε ολους σαν να πραγματοποιησετε το ονειρο σας να γινετε πιλοτοι.Και συγμωμη που απογοητευσα τους νεαρους που θελουν να γινουν πιλοτοι λεγοντας καποια πραγματα
5}Με τους υπολοιπους το λυσαμε μεσω προσωπικων μηνυματων
Σας ευχομαι καλες πτησεις,καλες γιορτες και καλη ανασταση σε εσας και στις οικογενειες σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΥΓ.Περιμενα να ειστε πιο δεκτικοι σε ολες τις γνωμες και πιο συζητησιμοι.Δηλαδη αν μου λεγατε ''τα σωσιβια δεν ειναι ικανα να σωσουν καποιον ναυαγο'' νομιζετε θα αποκρινομουν του στυλ ''γινετε καπετανιοι ρε και μετα ελατε να μου μιλησετε''????Φυσικα και οχι.Θα σας καλουσα να το συζητησουνε ηρεμα και απλα οπως περιμενα να κανετε και εσεις πανω στην τοποθετηση της γνωμης μου.Και απο εσενα γιατρε δεν περιμενα χαρακτηρισμους μιας και εισαι μορφωμενος ανθρωπος.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΗΞΕ....

cadet deck officer":3dl5avqa said:
''γιατρε παρε κανα φακελακι''

Και απο εσενα γιατρε δεν περιμενα χαρακτηρισμους μιας και εισαι μορφωμενος ανθρωπος.

1) Δέχομαι μόνο επιταγές :D
2) ΟΛΟΙ εδώ μέσα είμαι στε μορφωμένοι. Οι αμόρφωτοι ΔΕΝ ξέρουν γραφή και ανάγνωση. :D

ΜπΛΟΥΜ

1}Οι αγραμματοι Δεν ξερουν γραφη και αναγνωση και οχι οι αμορφωτοι
2}Αρα παιρνεις φακελακια

ΜΠΑΜ

δεν μπορώ να καταλάβω πόσο κομπλεξικός μπορεί να είναι κάποιος και κάθεται και κρίνει και λέει για γκαρσόνια του αέρα...
τι λες ρε φίλε;
αλήθεια;είμαστε απλές σερβιτόρες και πολλα μας δίνουν...
την επόμενη φορά που θα πετάξεις με αεροπλάνο λοιπόν...
μπαίνοντας να πας να βρεις την θέση σου...να καταλάβεις μόνος σου πως θα σωθείς σε περίπτωση κινδύνου...
στην συνέχεια να κάνεις καταμέτρηση επιβατών...να μιλήσεις με τον πιλότο να του δώσεις το οκ για να ξεκινήσει...
να κλείσεις την πόρτα οπλίζοντας τις τσουλήθρες...
ε...μετά τσέκαρε τους επιβάτες αν έχουν όλοι ζώνες...μην σου σκοτωθεί και κανένας σε καμια απότομη κίνηση στην απογείωση...
στην συνέχεια θα πας και στο αυτόματο μηχάνημα να πάρεις τον καφέ ή την πορτοκαλάδα σου...
σε περίπτωση αποσυμπίεσης σε ΑΤR θα ψάχνεις εσύ να βρεις τισ μάσκες...
σε περίπτωση φωτιάς πάρε τον πυροσβεστήρα και σβήστην...
αν κανένας επιβάτης πάθει επιληπτική κρίση...φαντάζομαι θα ξέρεις τι να κάνεις...
οπως άλλωστε και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση...
σπάνια πράγματα αλλα συμβαίνουν...
και αν συμβούν πρέπει κάποιος να είναι εκεί να τα αντιμετωπίσει...
γι αυτό περνάμε εκπαιδευση τόσο καιρο...
αν ήμασταν απλές σερβιτόρες...θα κάναμε απλά το κομμάτι του service στην εκπαίδευση...το οποίο μέσα στο σύνολο των 90 ωρών ήταν απλά 2 ώρες!
αν η όλη υπόθεση ήταν η πορτοκαλάδα σε αυτήν την δουλειά...οι low cost εταιρίες...θα είχαν αυτόματα μηχανήματα έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν το κόστος!

και έρχομαι στο θέμα των χρημάτων...
ακόμα και με το επιχείρημα σου πως ήμαστε σερβιτόρες και τα 700€ είναι υπεραρκετά...
ξέρεις πόσα λεφτά παίρνει ένας σερβιτόρος στην Ελλάδα?
τα ημερομίσθια τους ξεκινάνε απο τα 30€ το 8ωρο...και έχουν και τα φιλοδωρήματα!
υπάρχει όμως μια πολύ σημαντική διαφορά...ο σερβιτόρος δουλέυει στο έδαφος σε φυσιολογικές συνθήκες...
το πλήρωμα καμπίνας...δουλέυει σε κατάσταση συμπίεσης στον αέρα...
αυτό καταπονεί τον οργανισμό...και έχει πολλές επιπτώσεις στην υγεια μας...
για να μην μιλήσω για τα ωράρια μας....

κλείνοντας...απλά θέλω να σου πω...να μην κρίνεις έτσι...χωρίς να ξέρεις...
το να υποτιμας την δουλειά του άλλου είναι τόσο απλό...ε?
τι να κάνουμε όμως...δεν είμαστε όλοι πυρηνικοί επιστήμονες!

Ρε παιδια ειπα ποτε οτι οι αεροσυνοδοι δεν ειναι χρησιμοι περαν του σερβιρισματος???????????????????Θα με τρελανεται!!!!!!!!!!!!!!!!Ειπα οτι με προσοντα μονο λυκειου και αγγλικων και παλι καλα που δινουν τοσα οχι απο αποψη ακαδημαικων προσοντων αλλα στο οτι ετσι ειναι οι μισθοι πια σε σχεδον ολα τα επαγγελματα.Και φυσικα γνωριζω για την εκπαιδευση των αεροσυνοδων αλλα ειναι πολυ δυσκολο να σωσει μια αεροσυνοδος κοσμο μετα απο σφοδρη αλλα οχι θανατηφορα συγκρουση αφου ολα θα εχουν στραπατσαριστει και δεν θα λειτουργουν.Εν ωρα πτησης φυσικα και μπορει να βοηθησει εναν καρδιοπαθη η' αλλο ασθενη η' οτι αλλο κουλο τυχει αφου εχει εκπαιδευτει γι αυτο αλλα σε δυσκολες καταστασεις ολοι τα ''χανουν'' και ενδεχομενως τρομαζουν!!!Και ΠΟΤΕ δεν ειπα οτι εχω μορφωση πυρηνικου φυσικου.Οποτε προς τι μισος και ο αλληλοσπαραγμος??Τελος,αν καταλαβατε -εσεις- οι αεροσυνοδοι οτι σας κοροιδευω κανετε ΛΑΘΟΣ!

Δυστυχώς φίλτατε cadet deck officer, θα φέρω ένα παράδειγμα που δεν θα ήθελα να φέρω! Εκτός του ότι είναι παντελώς εκτός θέματος, με πονάει ιδιαίτερα, τόσο λόγω σχέσης με το επάγγελμα του ναυτικού (πατέρας καπετάνιος σε χρόνια πολύ πιο δύσκολα από αυτά στα οποία θα εργαστείς εσύ τώρα και που αν τα συγκρίνεις, ούτε 300ευρώ το μήνα δε θα έπρεπε να παίρνεις), όσο και γιατί έχω μάθει στη ζωή μου να σέβομαι τον άνθρωπο που έχω απέναντι μου και να μην τον ξεχωρίζω σε φτωχό ή πλούσιο, σε έλληνα ή μετανάστη, σε ωραίο ή άσχημο. Πόσω δε μάλλον επειδή αφορά σε συνανθρώπους μας που δεν ζουν ανάμεσα μας. Δυστυχώς όταν πριν κάποια χρόνια ένα βράδυ του Σεπτέμβρη το Εξπρες Σαμινα έπαιρνε μαζί του κάπου 80 ψυχές, το αντίστοιχο πλήρωμα σερβιτόρων ήταν άφαντο την κρίσιμη ώρα να δώσει μια βοήθεια σε ανθρώπους που δεν γνώριζαν που να βρουν ένα σωσίβιο, μια λέμβο, μια έξοδο κινδύνου. Σαφώς ο εκάστοτε καπετάνιος/πιλότος έχει την πρώτη ευθύνη στο πιλοτάρισμα του σκάφους του, όταν όμως παραστεί ανάγκη, ο κόσμος βλέπει μπροστά του τον τελευταίο της ιεραρχίας. Γι' αυτό υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι εκεί μέσα και γι' αυτό θα πρέπει να τους είμαστε ευγνώμονες.

Τέλος θα σου πρότεινα, μιας και θες να εξασκήσεις ένα επάγγελμα δύσκολο και απαιτητικό, όπου εκτός από το μέταλλο ενός πλοίου, θα έχεις να διαχειριστείς και ανθρώπους, κάνε και μια πραγματική αυτοκριτική που και που. Δεν κοστίζει σε χρήμα, γι' αυτό άλλωστε μπορούν να την κάνουν όλοι. Από πιλότους και καπεταναίους, ως τις σερβιτόρες και τους μούτσους...

Αναφορικά με το θέμα του τόπικ, συμφωνώ απόλυτα με την marialena. Αγαπητή μου, ωστόσο, εκνευρίζομαι αφάνταστα, όταν συνάδελφοι σου (σε διάφορες εταιρείες, δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα), περνούν το κομμάτι της επίδειξης ασφαλείας μηχανικά, με ανακοινώσεις που κανείς δεν καταλαβαίνει και στα γρήγορα.

Ειρήνη υμίν σύντροφοι..........
Μέρες χαράς, αγάπης και συμφιλίωσης που είναι, δώστε τόπο στην οργή.
Και έχω και μια πρόταση.....:
Μήπως να (ξανα)άλλαζε το όνομα του θέματος και να γινόταν "Η Αλίκη (cadet deck officer) στο Ναυτικό";
Φιλιά σε όλους!

Αγαπητή marialena, το να αγαπά κανείς το επάγγελμα του και να έχει ζήλο για αυτό (όπως κατάλαβα ότι έχεις απο την απάντηση σου τουλάχιστον) είναι πολύ θετικό. Μπράβο. Και κανένα επάγγελμα δεν πρέπει να υποτιμάται απο κανέναν. Θα μου επιτρέψεις όμως να σου πω, ότι δυστυχώς ο νέος που τελειώνει "πυρηνικός φυσικός" μάλλον θα λαμβάνει λίγότερα απο εσένα στη χώρα που ζούμε και θα μένει και άνεργος για καιρό. Και αυτό είναι αδικία! Νομίζω ότι χρειάζεται ψυχραιμία και απο τις δύο "αντιμαχόμενες πλευρες" στο συγκεκριμένο ποστ. Τα 700 ευρώ είναι λίγα για οποιονδήποτε εργαζόμενο, αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι και άνθρωποι με χρόνια σπουδών και πολύ επίπονη εργασία δεν αποκομίζουν ούτε αυτό το ευτελές ποσό. Και θα επιτρέψεις (αλλωστε δημοκρατία είμαστε, ελεύθερες οι απόψεις) σε κάποιους να θεωρούν άλλα επαγγέλματα πιο νευραλγικά (πρόσεξε τον όρο που χρησιμοποιώ, δεν λέω πιο σημαντικά, πιο ανώτερα κλπ) και να παραπονιούνται για χαμηλούς μισθους. Θέλω να πιστευω ότι ο cadet αυτό ήθελε να εκφράσει και το ακούω και εγώ μέσα απο την εμπειρία μου και απο τους σπουδαστες μου, που αυριο θα κληθούν να δώσουν μέχρι και τη ζωή τους μαχόμενοι στον δρόμο, εκπαιδεύονται σκληρα σε παρα πολλά μαθήματα, για 4 χρόνια και ο πρώτος μισθός τους θα είναι "πάτος".
Σχετικά τώρα με την ασφάλεια (γιατί νομίζω αυτό είναι το θέμα του ποστ), οι επιβάτες έχουμε την πεποίθηση ότι σε περίπτωση ανάγκης τα μέλη του πληρώματος θα βοηθήσουν. Θα σου πω όμως το εξης: Μονο στην KLM και EL AL μου έτυχε ως επιβατιδα και καθήμενη στην έξοδο κινδύνου να έρθουν οι αεροσυνοδοι (δύο ευγενέστατες κοπέλες) και να με ρωτήσουν αν είμαι σε θέση να τα βγάλω πέρα σε περίπτωση κινδύνου, ενώ μου έδειξαν ταυτόχρονα πώς να ανοίξω την πόρτα και μου έδωσαν και συμβουλές για το τί να κάνω αν δώ καπνό κλπ. Δεν αμφισβητώ ότι τετοια ενημέρωση γίνεται και σε άλλες εταιρίες, απλά δεν έτυχε σε μένα.

Ξεχασα να το πω! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.