Υψηλή μυωπία

• Thread starter Thread starter Giannis0727
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Giannis0727

Νέο μέλος (Tourist)
Την καλησπερα μου σε ολους. Ανοιξα αυτο το θέμα για να με διαφωτισετε για το κατα ποσο ειναι εφικτο το ονειρο μου. Ειμαι 23 χρονων και αποφασισα να κανω επαγγελμα κατι που πραγματικα μου αρεσει κι οχι απλα κατι για να βγαζω τα προς το ζην. Το θεμα μου περα απ'το οικονομικο, που απ'οτι βλεπω θα ειναι ενα θεματακι, ειναι οτι εχω 7-7,5 βαθμους μυωπια και 1,5 βαθμους αστιγματισμο σε καθε ματι, οποτε θελω να μαθω αν αξιζει να μπω στην διαδικασια για laser για να ξεκινησω σε καποια σχολη, ειτε εδω Ελλαδα ειτε εξωτερικο, ή αν η μυωπια μου ειναι αρκετα υψηλη για να με δεχθουν. Θα το εψαχνα περαιτερω μονος μου αλλα ειμαι ακομα στην δουλεια και δεν εχω χρονο. Σας ευχαριστω εκ των προτερων,

Φιλικα
Γιαννης

Η μυωπία που αναφέρεις θεωρείται ιατρικά όντως υψηλή, σε συνδυασμό με τον αστιγματισμό. Σε απλά αεροπορικά, στον διάδρομο 0 έχεις 7.5 βαθμούς, και στον ...διάδρομο 90 9.0 βαθμούς. (στην οφθαλμολογία χρησιμοποιούνται οι όροι 'μεσημβρινός').
Ωστόσο, η σύγχρονη χειρουργική με laser μπορεί να 'εκμηδενίσει' αυτό το διαθλαστικό σφάλμα. Με κάποιες προϋποθέσεις, βέβαια.