Ιπτάμενο Γκούλας Vs Air Pilsner

• Thread starter Thread starter Thanasis_U2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Thanasis_U2

V.I.P.-Class-Member
Περιοχή
Krakow
Website
taxidiarapsyxh.wordpress.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
WZZ
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EPKK
YAHOO
thanasis172003@yahoo.gr
Γυρνάμε πίσω στο έτος 2009, λίγες μέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μιας και καταφέραμε να μεταφέρουμε να ‘κερδίσουμε’ 2 μέρες διακοπές παραπάνω είπα να προσπαθήσω να φύγω νωρίτερα με την CSA από την Κρακοβία για την Αθήνα. Αμ δε, η τιμή για αλλαγή ημερομηνίας ήταν λίγο παραπάνω από την αγορά του εισιτήριου. Απελπισμένος και πεπεισμένος ότι θα καθόμουν στην Κρακοβία δυο μέρες μόνος, μου ήρθε η φαεινή ιδέα να κοιτάξω αν η Malev είχε ακόμα την προσφορά των 99 ευρώ για πτήσεις Αθήνα – Βαρσοβία μέσω Βουδαπέστης, και ως θαυμαστό βρήκα εισιτήριο στην τιμή αυτήν για πτήση που θα γινόταν σε 3 μέρες. Καθόλου μας καθόλου άσχημα. Παρασκευή πρωί, και εγώ με hangover από το πάρτι του δωματίου μου από την Τετάρτη. Εκείνη την περίοδο, ήταν τότε που μας μάμησε το χιόνι.
Βγήκα από την εστία 1 ώρα νωρίτερα για να πάρω το EIC για Βαρσοβία. Έφτασα στην στάση των λεωφορείων και περιμένω το λεωφορείο. 5 λεπτά καθυστέρηση, 10, 30 λεπτά. Τα νευρά τσατάλια για να προλάβουμε να αγοράσουμε και το σπέσιαλ εισιτήριο (στον Πολωνικό ΟΣΕ, τα IC έχουν τιμές από 100 ζλότυ μέχρι 200 στην 2η θέση για τα βασικά δρομολόγια, άλλα για τους φοιτητές υπάρχει και το last minute, δλδ άμα πας μισή ώρα πριν το ταξίδι το εισιτήριο κάνει 26 ζλότυ, σημείωση 3,8 ζλότυ = 1 ευρώ), άρχισα την αναζήτηση ταξί, έλα που όλοι τότε θέλανε ταξί και δε βρίσκαμε. Ραδιοταξί τότε, μετά από 5 λεπτά ήρθε το ταξί και με πήγε στο σταθμό. Το τρένο είχε καθυστέρηση και θα έφευγε με 5 λεπτά καθυστέρηση, και ερώτω την εισπράκτορα πόσο θα πάει το μαλλί, αν το αγόραζα από αυτήν το εισιτήριο, και μου λέει ότι το φοιτητικό κάνει 120 ζλότυ από αυτήν. Πριν πάθω καρδία τρέχω να προλάβω (σημείωση κουβαλούσα βαλίτσα 23 κιλά με 5 μπουκάλια βότκα, πολωνικά λουκάνικα και άλλα delicatesen πράγματα) να δω αν είναι να αγοράσω το εισιτήριο από το εκδοτήριο και εκεί βλέπω το κλασικό: Διάλειμμα μισάωρο για φαγητό. Πριν τα πάρω στο κρανίο κοιτάω το πρόγραμμα και βλέπω πως υπάρχει ένα InterRegio με την διαφορά ότι κάνει μισή ώρα παραπάνω, αγορά εισιτηρίου και αναμονή στο σταθμό για την άφιξη του τρένου. Κόσμος? Μη το σχολιάσουμε, υπολογίστε ένα τρένο ΦΟΥΛ. Άνθρωποι ήταν όρθιοι ακόμα και στο πέρασμα για άλλο βαγόνι. Μετά από ώρα βρήκα μέρος για να σταθώ όρθιος για τις επόμενες 3 ώρες. Εκεί γνώρισα και μερικά παλικάρια από την περιοχή που κατάγομαι στην Πολώνια και την παλέψαμε. Εκτός της ορθοστασία, έπρεπε να υπολογίσουμε και το ψωφόκρυο που έκανε, εκεί που ήμασταν, δλδ ανάμεσα στις δυο πόρτες. Η απόδειξή? Χιόνιζε μέσα στο βαγόνι. Λίγο το ζεστό κρασάκι που είχαν τα παλικάρια, λίγο κάτι μπύρες που αγοράσαμε λίγο η βότκα που ήπιαμε στο τρένο μέσα (και όλα αυτά στης 11 το πρωί) καταφέραμε να φτάσουμε στο Warszawa Centralna με καταπαγωμένα πόδια.
Άφιξη στην Βαρσοβία κατά της 1400. Η πτήση μου στης 1950, άρα έχω χρόνο να φάω κάτι μπας και με κρατήσει όρθιο, βουρ στο εμπορικό κέντρο Złote Tarasy και ειδικότερα στα Burger King για ένα Triple Whooper. Κατά της 1500 λέω να πάω προς το αεροδρόμιο γιατί δε ξέρω πως είναι οι δρόμοι στην Βαρσοβία ή πως ‘υπό’ λειτουργούν τα λεωφορεία. Πάλι καλά που το προτίμησα αυτό γιατί για μια διαδρομή μισής ώρας/40 λεπτών το λεωφορείο έκανε 2 ώρες. Άφιξη στο Chopin Airport και αναμονή για το άνοιγμα των check in.

Ακολουθούν:
Η σούπερ ταλαιπωρία στα δρομολόγια WAW – BUD & BUD – ATH
Το άθλιο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης
Η πρώτη εμπειρία με την CSA
Και
Που είναι η Βαλίτσα οεο?

Τελικα, πως γινεται πολλες φορες στα ταξιδια μας να αυτοπροσκαλειται αυτο το &*@%$$ ο Μερφυ?
Ιδιως, μεχρι το αεροδρομιο? Παντως αναπολω τα ταξιδια που εκανα σαν φοιτητης.... πιο χαλαρα...
Και μια ερωτηση ποσο το Triple Whooper στη Βαρσοβία? (Στην Ελλαδα εκλεισαν ή υπαρχουν ακομα?)

τα Burger King στην Ελλάδα πρέπει να ήταν λίγα χρόνια εν λειτουργιά
στην πολώνια το triple whooper κάνει γύρω στα 2,5 ευρώ, με 4 ευρώ το μενού :D :D

Thanasis_U2":2jywiuh5 said:
στην πολώνια το triple whooper κάνει γύρω στα 2,5 ευρώ, με 4 ευρώ το μενού :D :D

Λόγω ωραρίου, όταν ήμουν Ελβετία μπορούσα να φάω μόνο στα Burger King (οι κουζίνες όλων των άλλων εστιατορίων στη Λουκέρνη έκλειναν στις 21:00 και εγώ μπορούσα να φάω για βράδυ είτε πριν τις 16:00, είτε μετά τις 22:00, οπότε έτρωγα μόνο whoopers. Δυστυχώς, στην πολιτισμένη Ελβετία το μενού έχει 14 ευρώ, ενώ το tripple κάνει μόνο 9 ευρώ, οπότε απλά ξεπαραδιάστηκα.....
Πιστεύω πως αξίζει η βόλτα στα μέρη σου, έστω και μόνο για τα μπέργκερς.... :mrgreen:

Τι στο καλο? Η Κρακοβια τετοια προβληματα? Που εγω την τιμουσα για την φυσιολογικη λειτουργεια της πολης, τα σταθερα δρομολογια χωρις καθυστερισεις και τις πιατσες φουλ στα ταξι?Τι εγινε?Και θα μου πεις εχει χιονι?Τι χιονι, για μια πολη οπου εχει μαθει αληθινο χειμωνα?
Δευτερον. Τι βλεπω? 3,8 = 1 το συναλλαγμα? Παει, να δω πως θα τα βγαλω το καλοκαιρι.. Που καποτε με το 4,20 πηγεναμε πλουσιοι και αδειαζαμε το Εmpik στη πλατεια της Κρακοβιας και οχι μονο.

Τελος παντων..περιμενω νεοτερα! Για το αεροδρομιο της βουδαπεστης φιλαρακο Θαναση εχεις και μεγαλο φαν. Εμενα. Ανακαλυψες και συ οτι εχουν 10 πυλες και βαζουν 5 πτησεις μαζι στην ιδια πυλη την ιδια ωρα? Το μεγεθος του transit? Mια τουαλετα στη μια ακρη και αλλη μια στην αλλη και αναμεσα ενα μινι duty-free και κατι καφετεριες με 2 ευρω το μπουκαλακι νερο? Ελπιζω τουλαχιστον να σε βοηθησε το δωρεαν ασυρματο ιντερνετ που εχει αν ειχες λαπτοπ γιατι εγω ετσι εβγαλα την 2 καθυστεριση μου με malev επιστροφη.

Υ.Γ Μην γκρινιαζεις για τα προπολεμικα τρενα-τρακτερ της Πολωνιας. Εγω τα χω συνηθησει, ειναι η παραδοση :D Στο κατω κατω εχουμε περασει και χειροτερα. Κολλημενο παραθυρο που δεν εκλεινε ενω παραλληλα η θερμανση ηταν χαλασμενη περυσι χειμωνα, νυχτα στο Zakopane με -20.

Στο αεροδρόμιο γινόταν πανζουρλισμός. Πτήσεις ακυρωμένες ή με μεγάλη καθυστέρηση. Περιμένοντας υπομονετικά στο check in της Malev, με αισθητό ακόμα το σύνδρομο της επόμενης μέρας αλλά και της σημερινής, να ανοίξει. Το counter για την πτήση ΜΑ845 άνοιξε ακριβώς δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη πτήση. 9Α για την πτήση WAW-BUD & 8F BUD-ATH. Περνάμε το αντιτρομοκρατικό έλεγχο, και βόλτα στο κατά αλλά βαρετό αεροδρόμιο (ακόμα να βάλουν WiFi, το κέρατο μου?). Η ώρα πάει 1900, δηλαδή το boarding time έπρεπε να είχε ξεκινήσει εδώ και κάτι λεπτά, αλλά αεροπλάνο γιοκ. Ανακοίνωση για καθυστέρηση δε υπήρχε, και η κοπέλα στην πύλη δε ήξερε τίποτα. Αναμονή! Η ώρα πάει 2010 και ακόμα άφαντο το αεροπλάνο. Όλοι ανήσυχοι ότι θα χάσουμε τα connection flights στην Βουδαπέστη, και να ρωτάμε την υπάλληλο αν ξέρει τίποτα. Στα μεγάφωνα να ακούγονται διάφορα του τύπου η πτήση τάδε ακυρώνετε λόγο του καιρού ή η πτήση θα έχει καθυστέρηση 2 ώρες λόγο αργής άφιξης. Η ανακοίνωση που μας γονάτισε όλους ήταν η ακύρωση της πτήσης της LOT για Βουδαπέστη λόγο παγωμένου διαδρόμου. Πήγαμε για χιλιοστή φορά στην υπάλληλο με την ίδια ερώτηση (κόντευε 2100 σχεδόν) και αυτή μας δείχνει ότι το σύστημα της λέει ότι το αεροπλάνο δε έχει απογειωθεί ακόμα από Βουδαπέστη, και τσουπ ως δια μαγείας το DHQ-8 402 προσγειώνετε ακριβώς μπροστά μας.

WAW-BUD MA845 DHQ-8 402

Η αποβίβασηκαθαρισμοεπιβηβάση, από τις πανέμορφες Μαγυάρες αεροσυνοδούς, έγινε στο άψε σβήσε, στο HA-LQC(ex OY-KCF, ξερετε,από εκείνη την παρτίδα της SAS, με χαλασμένα τα μπροστινά gear). Η πληρότητα κοντά στο 100% (μαζέψαμε και τους επιβάτες της LOT με reprotection). Η θέσημια χαρά και άνετη, άλλα με το που είδα ότι με έβαλαν δίπλα στον έλικα άλλαξα όψη γρήγορα, λέω πάει ησυχία ,γιοκ που λέμε. Pushback και απογείωση με κατεύθυνσητο Zywiec και μετά Σλοβακία και Ουγγαρία. Το σνακπου μας σέρβιραν μια χαρούλα για πτήση 1 ½ ώρα, γκοφρέτα, χυμός πορτοκαλιού και τσάι. Η πτήση εκτός από μερικές αναταράξεις στην απογείωση (τίποτα το σπουδαίο), δε είχε το τίποτα το αξιοσημείωτο. IFE δε υπήρχε, ο πιλότος ούτε καν μιλιά ή ακρόαση, μόνο οι αεροσυνοδοί μας είπαν τα καλά/κακά νέα ότι όλες οι πτήσεις στην Βουδαπέστη έχουν καθυστέρηση της τάξης της 1 ώρας.
Η προσγείωση, απότομη και με έντονη αίσθηση των φρένων. Άφιξη στο stand της ΜΑ, με την παρέα των DHC & Fokker. Ο καιρός κρύος, και παντού πάγος. Οι γλυκύτατες Μαγυάρες μας χαιρέτησανκαι μας ευχήθηκαν χρόνια πολλά και μπήκαμε στο λεωφορείο για να μας πάει στο Terminal.

Πληρότητα 100%
Πλήρωμα 8/10 απλά θέες, θέες
Αεροσκάφος 9/10
On Time 1/10 ε μας γκαστρώσατε στη Βαρσοβία
Τιμή 10/10 σούπερ τιμή (99 ευρώ rtn)
Άνεση 8/10

Tbc!

BUD-ATH MA230 Boeing 737-8Q8

Στο αεροδρόμιο γινόταν και εκεί ένας χαμός με τις πτήσεις. Ακυρωμένες πτήσεις, άλλες καθυστερημένες και επιβάτες να ψάχνουν να δουν τι να κάνουν. Η πτήση μου από 2335 που ήταν να γίνει πήγε στης 2400. λέω καλά είμαστε, έχω χρόνο για να δω το αεροδρόμιο. Ε και κει απελπίστηκα. Με το ζόρι 3 μαγαζιά με φαγητό, που δούλευε μόνο ένα εστιατόριο ιταλικό με σάντουιτς μόνο και πίτσες (άρα Goulas γιοκ) και το Duty Free, που με καμιά παναγία δε έβρισκα την ουγγρική Palinka. Η ώρα πέρναγε, το αεροπλάνο δε εμφανιζόταν και κοιτάξαμε πάλι πάνω στις οθόνες ότι η πτήση πήγε στης 0030. εκείνη την στιγμή κλείνανε και τα τελευταία μαγαζιά, και μείναμε με το μηχάνημα που πουλάγε κόκα κόλες και μπισκότα. Η ώρα πέρναγε, καμιά αναγγελία δε πραγματοποιήθηκε, δε υπήρχε ψύχη στο αεροδρόμιο που να μίλαγε κάτι άλλο εκτός από Μαγυαρικα. 3 φορά που κοιτάξαμε την πύλη είδαμε το Β737να καταφθάνει, λέμε όμορφα, άδειο θα είναι, θα μπει στην φυσούνα και τσακ μπαμ θα μπούμε και θα φύγουμε. Έλα όμως που ήρθε γεμάτο. Ξανακοιτάμε την οθόνη. 0059 λέει τώρα. Αρχίσαμε να βλασφημούμε τα πάντα. Το αποκορύφωμα το είδαμε, λίγο μετά της 0030, όταν κάποιοι τύποι έλεγχαν το μπροστινό gear, και μετά από λίγο να το αλλάζουν. Λεμέ, όμορφα, μας βλέπουμε με την πρώτη πρωινή πτήση για Αθήνα. Τελικά η επιβίβαση στο ΗΑ-LOK, ξεκίνησε στις 0100, χωρίς να μας πει κανένας υπάλληλος συγνώμη ή κάτι παρόμοιο. Στο αεροπλάνο μας καλώς όρισαν 2 ιπτάμενοι φροντιστές και 2 αεροσυνοδοί και μας έδειχναν που να κάτσουμε. Θέση 8F, με άνετο pitch, αδεία η διπλανή καρέκλα, και αναμονή για αναχώρηση. Άλλη μια καθυστέρηση της τάξης των 30 λεπτών (τι καινούργιο για εκείνη την μέρα). Ο οθόνες κατέβηκαν, και μας παρουσίασαν τις σωστικές ενέργειες, και απογείωση. Ανοδική πορεία μέχρι το FL300, όπου τα φώτα ξανάναψαν, και οι οθόνες κατέβηκαν για να μας δείξουν το χάρτη και το ΕΤΑ που ήταν 0400. Ο πιλότος ούτε μιλιά ούτε ακρόαση σε όλη τη διάρκεια της πτήσης, και όλες τις πληροφορίες θα της βλέπαμε στις οθόνες. Το ταξίδι ήταν μέσω Szeged, Subottica, Beograd, Novi Sad, Skopie, Σαλόνικα και μετά αιγαίο. Μετά το μοίρασμα του service (σαντουιτσάκι, χυμός και τσαγάκι) τα φώτα έσβησαν, και στις οθόνες παίζανε βίντεο διαφημίστηκα της One World και κάτι άλλες μπούρδες για το περιβάλλον. Κάπως έτσι φτάσαμε και στην Κέα, που ξεκινήσαμε τις διαδικασίες προσγείωσης, για να προσγειωθούμε γύρω στις 0400 στο αεροδρόμιο Αθηνών. Έξοδο με φυσούνα, και αναμονή για την βαλίτσα.

Πληρότητα 100%
Πλήρωμα 2/10 η μονές λέξεις που άκουσα, good evening, tea/coffee/good bye
Αεροσκάφος 9/10
On Time 1/10 ε μας ξαναγκαστρώσατε στη Βουδαπέστη
Τιμή 10/10 σούπερ τιμή (99 ευρώ rtn)
Άνεση 7/10
Η γνώμη μου για την ΜΑ είναι η χειρότερη. Ελπίζω να έπεσα στην περίπτωση. Άμα ξαναβάλουν πάλι καμιά καλή προσφορά μπορεί να την τιμήσω. Αλλά μόνο τότε.

Αχ το κλασσικό BUDATH σαντουιτσάκι τουλάχιστον έπεσες σε μέρα που είχε k salami μέσα η μονο τυρί? Πάντως όσες φορες έχω ταξιδέψει με Μalev πάντα είναι ontime. Ίσως να έπεσες σε κακή μέρα τι να πω.