Μόλις επέστρεψα από άλλο ένα ταξίδι στην αγαπημένη μου Κωνσταντινούπολη, τρεις μήνες μετά το τελευταίο, αυτή τη φορά με την
Olympic Air, η οποία εκτελούσε τις πτήσεις για λογαριασμό των Ολυμπιακών Αερογραμμών.
Μερικές σκόρπιες εντυπώσεις:
ΟP315, Σάββατο 19.12.2009 / SX-OAV
Περίπου
45 επιβάτες + 2 μαυροφορεμένοι κοστουμαρισμένοι που μπήκαν τελευταία στιγμή

Υποδοχή στην πόρτα από τον Κ1.

Καλωσόρισμα από τον ίδιο τον Κ1, ο οποίος έχοντας δίπλα του τα μέλη του πληρώματος καμπίνας μας καλωσόρισε με τον πιο ωραίο τρόπο που έχω ζήσει ποτέ σε πτήση, περιγράφοντας την πορεία όχι μέσα από το cockpit αλλά μέσα στην καμπίνα, ευχόμενος μία καταπληκτική
"Olympic Experience"

Πλήρωμα με Olympic Boy :twisted:

Το αεροπλάνο είχε υφασμάτινα καθίσματα και δε διέθετε διαχωριστικό ανάμεσα σε business και οικονομική.
Seat pitch για σφαλιάρες και κακώσεις μηνίσκου.

Πολύ καλή ποιότητα vegetarian meal, αν και τα βραστά/ψητά λαχανικά στις 8:00 το πρωί δεν είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσεις τη μέρα, όπως επίσης παρατήρησα ότι δεν διέθεταν ovo-lacto επιλογή.

Καμία αναφορά σε "
Ιστανμπούλ" στις ελληνικές ανακοινώσεις
Επιστροφή:
OP320, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2009 / SX-OAN

Το αεροδρόμιο
Atatürk έχει ενημερώσει όλες του τις οθόνες με το νέο λογότυπο της εταιρείας (check-in, πίνακες ανακοινώσεων). Στην έξοδο, παραδόξως μας είχε ξεμείνει η ανακοίνωση της προηγούμενης πτήσης της JAT (τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που μπήκα εγώ).

Ισχυρή καταιγίδα, ισχυροί άνεμοι και ολιγόλεπτη μερική διακοπή του φωτισμού του apron.

Ελαφρά καθυστερημένη άφιξη της ΟΑ και
ημίωρη καθυστέρηση στην αναχώρηση με ένα υπερπλήρες A319 (λόγω καιρού, προηγείτο ο μισός στόλος της THY που περίμενε μπροστά μας).

Το αεροπλάνο διέθετε δερμάτινα καθίσματα, τα οποία είχαν υποδοχές για ατομικές οθόνες, οι οποίες είχαν όμως καλυφθεί με πλαστικό σκέπασμα.

Tα Olympic Girls είχαν 40 λεπτά για να εξυπηρετήσουν την καμπίνα (λόγω κακοκαιρίας, οι ενδείξεις για τις ζώνες έσβησαν 20 λεπτά μετά την απογείωση). Πρέπει να τα είδαν όλα, αφού όταν πήραμε τη στροφή για τον 03R πάνω από το Λαγονήσι, οι δίσκοι ακόμα μαζεύονταν άρον-άρον. Συγχαρητήρια!