JAT Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι

• Thread starter Thread starter grnick50
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

grnick50

Νέο μέλος (Tourist)
Περιοχή
Λονδίνο
Αγαπητοί φίλοι

Εχόντας κλείσει εισιτήρια για την πολυπόθητη συναυλία στις 20/03/2010 στο Βελιγράδι (από Θεσσαλονίκη) ήρθε η ώρα να κλείσω και εισιτήρια για να πάμε εκεί.
Οι επιλογές ειναι τρεις:
A. Οδικός
Β. Με τρένο
Γ. Με JAT airways

Η λύση Α θα ήταν η λύση που θα επέλεγα αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο περίεργα σε αυτές τις χώρες (Σκόπια, Σερβία, κτλ) και αν η ασφαλιστική του αυτοκινήτου κάλυπτε την κλοπή. Συνεπώς η λύση απορρίπτεται.
Η δεύτερη λύση ειναι ελκυστική μιας και δεν ενέχει κινδύνους αλλά είναι ενα ταξίδι 12 ωρών σε ενα τρένο χάλια.

Η τρίτη λύση είναι η καλύτερη μιας και βρήκα εισιτήρια 19-21 Μαρτιού με 140 Ευρώ τελική τιμή.
Αλλά πριν κλείσω θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας και τις εμπειρίες σας απο την JAT airways η αν έχετε κάνει αυτό το ταξίδι με άλλη εταιρία ή αλλο τρόπο.
Προς Θεού δεν φοβάμαι αν πάθω κάτι επειδή θα διαλέξω την JAT, αλλά ρωτώ για την εικόνα της εταιρίας συνολικά. Αξιοπιστία, on-time, αεροπλάνα, ασφάλεια κτλ.

PS. Αναρωτιέμαι πως γίνεται να μην βρίσκω μια λύση με ελληνική εταιρία είτε από Θεσσαλονίκη είτε από Αθήνα.

Με εκτίμηση

Νίκος

Κάπου υπάρχει ξανά θέμα για την JAT ψάξτο λίγο. Δεν είναι κακή, θα την έχεις ξεχάσει την πτήση την επόμενη μέρα, αλλά από το να τη θυμάσαι με τον τρόπο που θυμούνται την πτήση για Ρώμη κάποιοι σύντροφοι παραδίπλα, καλύτερα έτσι.
Στο Βελιγράδι πέταγε και η Ολυμπιακή (από Αθήνα σίγουρα τουλάχιστον) πριν την ιδιωτικοποίηση, αλλά επειδή εκεί έβαζε ελικοφόρα, για λόγους εξοικονόμησης χρόνου και πάλι προτιμητέα ήταν η JAT.

grnick50":2pt5p7pi said:
Αλλά πριν κλείσω θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας και τις εμπειρίες σας απο την JAT airways η αν έχετε κάνει αυτό το ταξίδι με άλλη εταιρία ή αλλο τρόπο.
Προς Θεού δεν φοβάμαι αν πάθω κάτι επειδή θα διαλέξω την JAT, αλλά ρωτώ για την εικόνα της εταιρίας συνολικά. Αξιοπιστία, on-time, αεροπλάνα, ασφάλεια κτλ.

Τι μου θύμισες τώρα! Παρθενική μου πτήση, σχολιαρόπαιδο, Θεσσαλονίκη-Βελιγράδι 1988 ακόμα επί Κομμουνισμού, στο δρόμο για Σικάγο με τη JAT!

Φυσικά εμένα μου είχαν φανεί όλα φοβερά, μιας και δεν είχα προηγούμενη πτητική εμπειρία (μόνο μια εκπαιδευτική επίσκεψη σε boeing της ΟΑ στο SKG, με το σχολείο - άσχετο: θυμάμαι ότι μας έβαλε ο πιλότος στο κοκπιτ και η αεροσυνοδός μας κέρασε σάντουιτς! Άρε δεκαετία του 80!!!) :thx:

Βέβαια, η πτήση Βελιγράδι-Σικάγο κατέληξε ταλαιπωρία, αφού το γηραιό boeing αναγκάστηκε να προσγειωθεί Ζάγκρεμπ αλλά ΚΑΙ Λουμπλιάνα για επισκευή!!! Εκείνο δεν ήταν τυχαίο ταξίδι, ήταν ο γύρος της (πρώην) Γιουγκοσλαβίας! Επίσης ο αεροσταθμός Βελιγραδίου ήταν εντελώς (μα εντελώς) κόμμουνιστ κατάσταση.

Απ'όσο γνωρίζω τώρα βρίσκονται σε αναδιάρθρωση μετά τα "πέτρινα χρόνια", παρήγγειλαν και 2 νέα 737 και θα αναλάβουν και την ΑεροΜακ (φτού! κακές λέξεις) από το νέο έτος. :mrgreen:

Cyverius":p7uv7bj9 said:
Βέβαια, η πτήση Βελιγράδι-Σικάγο κατέληξε ταλαιπωρία, αφού το γηραιό boeing αναγκάστηκε να προσγειωθεί Ζάγκρεμπ αλλά ΚΑΙ Λουμπλιάνα για επισκευή!!! Εκείνο δεν ήταν τυχαίο ταξίδι, ήταν ο γύρος της (πρώην) Γιουγκοσλαβίας! Επίσης ο αεροσταθμός Βελιγραδίου ήταν εντελώς (μα εντελώς) κόμμουνιστκατάσταση.

Είσαι σίγουρος σύντροφε ότι ήταν γηραιό Boeing και όχι ηρωικό DC-10? Την ίδια χρονιά Σεπτέμβρης του 1988 με ένα τέτοιο ηρωικό DC-10 πέρναγα για πρώτη φορά την μεγάλο ωκεανό και έφτανα στο μεγάλο μήλο... ο γυρισμός ήταν έτσι όπως τον λες... οδύσσεια... ΝΥC-ZAG-BEG-ATH...

Σχεδόν σίγουρος ότι ήταν Β707, μου έχει μείνει αυτό το 7-0-7, που μάλλον το συγκεκριμένο (που πιθανότατα το χρησιμοποιούσαν για να καλύπτει κενά) έπρεπε να το λένε 007 :mrgreen: Μπροστά του το DC10 που αναφέρεις ήταν άρχοντας! :wink:

Χθες βραδι η JAT έφερε 733 αντί του συνηθισμένου ΑΤ7..Να υποθέσω λόγω εορτών..