Jet vs. turboprop

• Thread starter Thread starter aakunz
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Re: Olympic Air Dash8 Q400

Επειδη το εχω διαβασει, αρκετες φορες περι ανιδεου, ξερω καλα να ξεχωριζω τα boeing k airbus k τους τυπους 214 232 k 132 απο Α319 λοιπον για να τελειωνουμε το θεμα μου ειναι, οτι ενας στολος δν μπορει να αποτελειται απο προπελες κ λογω πρεστιζ κ λογω επιβατων κ θα το πω ξανα δν μπορειτε να κανετε τον αλλο να γουσταρει της προπελες σε επιβατικο αεροσκαφος, κ δν ενδιαφερει τον αλλο αν ειναι turboprop η αν ειναι οικονομικο, οταν πληρωνω τα ιδια με jets τοτε ναι με ενδιαφερει, ναυλα εννοω κ το ανεφερα κ χθες, επρεπε να δειτε χαμος στην Κωνσταντινουπολη οταν βαλανε αυτο για να ερθουμε Αθηνα, προπελες δν ειπα να μην υπαρχουν αλλα οχι ο κυριος στολος, ειναι φθηνουσα πορεια αυτο παμε κ σε μεγαλες εταιριες alitalia lufthansa airfrance british airways iberia tap turkish airlines γιατι δν εχουν στον κυριο στολο τους προπελες!!!!! α ναι εχουν πολλους προορισμους, lufthansa regional ειχε 3 προπελες τωρα εχει CRJ900 700 αυτη η εταιρια θα μου πειτε ειναι τεραστια, οκ ναι αλλα δν μπορουσαν να εχουν 10 jets στην olympic παραδεχτειτε οτι πρεστιζ κ ανεση χαθηκαν, με της προπελες κ ας με λετε βλαχο, η οτι θελετε εγω με τα πατινια σε μεγαλους προορισμους δν πεταω τελος οπως κ πολλοι αλλοι!!!

Σαν μολις να διάβασα ιστορία δέσμης

alex96":1dfinbiu said:
ενώ τα νηολόγια των Α320 ήταν όλα SX-OAκάτι,τα Dash έχουν SX-BOκάτι.Αυτό είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας τους.
Λάθος και ατυχές το σχόλιο. Λάθος γιατί τα Dash έχουν SX-OB* και όχι ΒΟ*. Ατυχές γιατί πολύ απλά δεν γινόταν όλα τα αεροπλάνα της ΟΑ να έχουν SX-OA* αφού η σειρά αυτή τελείωσε με τη νηολόγηση όλων των Airbus. Το ότι τελείωσαν τα γράμματα είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας; Ήμαρτον! :doubt:
Με αυτή τη νοοτροπία, τα 747 της ΟΑ είχαν SX-OA* και τα "ξεπεσμένα" και "κατάπτυστα" Α340 είχαν SX-DF*, τα Α300 SX-BE* κλπ

Τώρα για τον alex96 που συγκρίνει το AOK με το SKG φαντάζομαι ότι κάνει πλάκα.
Όχι,αγαπητέ,δεν αστειεύομαι.Αναφέρομαι στο ότι μερικούς ξενίζει όταν κάνει Q τη Θεσ/κη και το Ηράκλειο.
Ναι,GP707,OB έχουν.Εγώ έκανα λάθος στη γραφή.
Όμως,επειδή γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις,για αυτό το έκαναν.Για λόγους εικόνας και μόνο.Κάτι το οποίο,από την άλλη,δεν ένοιαζε την ΟΑ (ως κρατική) γιατί λειτουργούσε διαφορετικά.Θα έλεγα λοιπόν ότι η σύγκρισή σου αυτή είναι ατυχής.
Γνωρίζεις τη διαδικασία απόδοσης νηολογίου σε ένα αφος;
ΥΓ: Τι εννοεί ο ποιητής;
ξερω καλα να ξεχωριζω τα boeing k airbus k τους τυπους 214 232 k 132 απο Α319

Φυσικά και γνωρίζω τη διαδικασία. Αλλά για πες και σε μας πως θα μπορούσαν 25 αεροσκάφη να πάρουν νηολόγιο SX-OA* ξεκινώντας από το SX-OAF;

Αυτό τι σχέση έχει με το ποιο νηολόγιο επέλεξε να δώσει η εταιρεία στα αφη της και τη λογική με την οποία το έκανε;
Γιατί,π.χ.,δεν έδωσε το -OAFσε Q400;
Σε διαβεβαιώ ότι υπήρξε συγκεκριμένο σκεπτικό με στόχο τη ταύτιση της λεγόμενης εταιρικής εικόνας με τα Α320. Μπορεί να ακούγεται παράλογο,εξωφρενικό και ότι άλλο θέλεις.Και θα συμφωνήσω μαζί σου.Αυτό όμως έγινε.
Α,και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τον eagle21:Κάθε Παρασκευή και όχι μόνο,η απογευματινή πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών για τη Κων/πολή γίνοταν με ATR72.-

Για olympic air ειπα οχι ολυμπιακη αεροπορια για την κωνσταντινουπολη αρα δν εχει ATR!!!!!

Κατάλαβα πολύ καλά.Εσύ μάλλον δε κατάλαβες.
Δε σε πείραζε όταν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές έκαναν τη Κων/πολη με ATR;

Οτι κ να κανεις δν θα με κανεις να συμπαθησω τα ελικοφορα τελος jets κ παλι jets κ στα παιδια που θελουν τα πρα πρα με αγαπη μια φωτο απ το αδελφο site http://www.airliners.net/photo/Olympic/ ... d1e952ef4c

Ειλικρινά,δε μου καίγεται καρφί για το αν θα συμπαθήσεις τις προπέλες ούτε θα βάλω καμιά γάτα να κλαίει.Να απορρίψω τα λεγόμενά σου μόνο θέλω στη βάση του διαλόγου του forum.
Προσωπικά,πιστεύω ότι φοβάσαι και δε το παραδέχεσαι.Αυτό όμως είναι θέμα άλλης συζήτησης.Και επειδή η παρούσα έχει πλέον εκτραπεί από το θέμα της,θα συνεχίσω μόνο σε ότι αφορά αυτό.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.