Κατάρριψη Β737-800 της Ukraine International από... λάθος

Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

sv1xv":dxb2ak2r said:
Από την δήλωση ότι δεν πρόκειται να αφήσει τα πορτοκαλί (μαύρα) κουτιά να φτάσουν στα χέρια των αμερικανών.
Μα είναι εντελώς μέσα στην ευχέρειά τους και στα νόμιμα πλαίσια να επιλέξουν πού (αν) θα σταλούν τα «μαύρα» κουτιά. Τυπικά, αν είχαν τις δυνατότητες, δεν θα ήταν καν υποχρεωμένοι να τα στείλουν εκτός Ιράν. Πρακτικά, επειδή λίγες χώρες έχουν τη δυνατότητα απομαγνητοφώνησης/ανάγνωσης, συνήθως επιλέγεται η Γαλλία, η Γερμανία, ή η Αγγλία.

Είναι εντελώς νόμιμη αυτή η απόφαση.

Επιπλέον, όπως ανέφερα παραπάνω, ήδη έχουν προσκαλέσει μέλη των εμπλεκομένων χωρών, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό. Μάλιστα η ελεύθερη δημοσίευση φωτογραφιών είναι αξιοσημείωτη—και δεν συμβαδίζει με κάποιον που έχει κάτι να κρύψει.

EDIT: με πρόλαβε ο/η Ovelix
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Δεν είναι θέμα νομιμόμητας, αλλά διαβάζεις λάθος αυτό που έγραψα. Τέτοιες αποφάσεις, και ιδίως τέτοιες δημόσιες δηλώσεις από την πρώτη στιγμή, πυροδοτούν τις θεωρίες συνομωσίας.
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

northwest dc10":3fuhy0qp said:
2.το βιντεο δειχνει λευκο στιγμα να κινειται .σενα σημειο δεξια λαμψη και μετα πτωση.πως τραβηχτηκε αυτο το βιντεο χωρις σχολια χωρις επιφωνημα στο τελος τι σποττερς ηταν αυτοι 4 η ωρα το πρωι
Φαντάζομαι δεν ήταν spotters :rolleyes: και ίσως οι πολίτες μιας χώρας που είναι σε όλη τους τη ζωή σε εμπόλεμη κατάσταση δεν θα αντιμετωπίσουν με την ίδια "αλλοφροσύνη" με έναν πχ Ελβετό ένα παρόμοιο περιστατικό που μπορεί να είναι μια αστοχία πυραύλου, μια κατάρριψη drone ή πολεμικού ελικοπτέρου- αεροσκάφους. Αυτοί τα βλέπουν ουκ ολίγες φορές και παρόλο που είναι τραγικά είναι πια πιο συνηθισμένοι. Ίσως να έπαιξε ρόλο ότι την ίδια ώρα και ίσως λίγο νωρίτερα είχε γίνει και ο σαματάς με τους πυραύλους.

Όσο για το μη Mayday δεν μπορώ να μπω στην ψυχολογία ενός πληρώματος την ώρα που το αεροσκάφος έχει πάρει φωτιά και πέφτει σαν πέτρα. Εγώ πχ θα έλεγα ότι σε τέτοιες extreme περιπτώσεις δεν κοιτάς ούτε checklist, ούτε 7700, ούτε επικοινωνία με τον πύργο. Έχεις λίγα δευτερόλεπτα μπας και σώσεις τη ζωή σου και των επιβατών. Και εκεί επικεντρώνεσαι...

Όσο για τα μαύρα κουτιά, εντάξει δεν περιμέναμε σε αυτή την κατάσταση συνεργασία Ιρανών με Αμερικανούς σε κανένα επίπεδο
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Ο πρώην διοικητής της FAA δηλώνει στο CNN ότι το αμερικανικό κράτος δεν απαιτείται να συμμετέχει στις έρευνες για το συγκεκριμένο συμβάν. Ωστόσο, συμπληρώνει ότι δεν υπάρχει τρόπος οι Ιρανοί να μη συνεργαστούν με τη Boeing. Όχι επειδή θα ήταν παράνομο, αλλά επειδή η Boeing έχει όλα τα στοιχεία, τα σχέδια και τις τεχνικές γνώσεις και η έρευνα θα ήταν ελλιπής χωρίς τη συμμετοχή της. Αλλά αυτό δεν αφορά στα FDR. Tα FDR αναλύονται σε ανεξάρτητα εργαστήρια.

Όσο για τις θεωρίες συνωμοσίας, σιγά μη θέλουν και αφορμή για να πυροδοτηθούν.

Επίσης, λύστε μου μια απορία: η πυραυλική επίθεση έγινε στο Ερμπίλ του Ιράκ και στη στρατιωτική βάση Ayn al-Asad που απέχει 900 χλμ από την Τεχεράνη και τελείωσε περίπου στις 2 το πρωί. Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 6 το πρωί. Από πού προκύπτει ότι η επίθεση στο Ερμπίλ σχετίζεται με το flight path του αεροσκάφους; Δεν γνωρίζουμε καν (διορθώστε με αν κάνω λάθος) από πού εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι. Για τους οποίους, μάλιστα, οι Ιρανοί είχαν προειδοποιήσει τους Ιρακινούς για αυτό και δεν υπήρξαν θύματα.
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

OveLix":w6qezug3 said:
Επίσης, λύστε μου μια απορία:.. Από πού προκύπτει ότι η επίθεση στο Ερμπίλ σχετίζεται με το flight path του αεροσκάφους; .
Από πουθενά. Αυτή είναι και εμένα η απορία μου και είναι η αρχική μου απάντηση στο παρόν topic όταν έγινε αναφορά σε παράπλευρες απώλειες, αλλά μάλλον ήταν πρόωρη και αγνοήθηκε.
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

sv1xv":2kgvxqhu said:
Δεν είναι θέμα νομιμόμητας, αλλά διαβάζεις λάθος αυτό που έγραψα.

Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. Είπες ότι το Ιράν αρνείται να συνεργαστεί γιατί:

sv1xv":2kgvxqhu said:
δεν πρόκειται να αφήσει τα πορτοκαλί (μαύρα) κουτιά να φτάσουν στα χέρια των αμερικανών.

Λέγοντας ότι «δεν είναι θέμα νομιμότητας», εννοείς ότι η πράξη να σταλούν τα «μαύρα» κουτιά π.χ. στη Γαλλία ή Γερμανία (όχι στις ΗΠΑ τέλος πάντων) είναι μεν νόμιμο αλλά δείχνει άρνηση συνεργασίας; Γιατί αυτό δεν μου στέκει εμένα (δλδ από πού προκύπτει η άρνηση συνεργασίας;)

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν με ενδιαφέρει να εισέλθω σε αντιπαράθεση. Απλά δεν θέλω να αφήνονται εντυπώσεις. Όπου κάνω λάθος στις ερμηνείες μου των όσων είπες, ευχαρίστως να με διορθώσεις.
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε. Μην το τραβάς από τα μαλιά.

Και, σε τελευταία ανάλυση, αν κάποιοι αποκομίσουν "λάθος εντυπώσεις" από ένα απλό post ενός άσχετου αναγνώστη στο airliners.gr, τι έγινε? Προς τί αυτή η επιμονή?
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Πήγα να κοιταχτώ κι εγω και δείτε τι βρήκα στο δρόμο ρε...

https://www.businessinsider.com/ukraini ... aOIuicM_kw

(συνοδεύεται απο ήχο ρουφήγματος όταν τελειώνει ο καφές)
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Αυτά γράφονται από το πρωΐ στο @defence_blog όπου υπάρχουν κα σχετικές φωτογραφίες όπως αυτή.

Ακόμα στο σχετικό άρθρο στην Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Ukraine_International_Airlines_Flight_752) έχουν κατ'ανάγκην καταχωρηθεί οι σχετικές αναφορές.

Υπομονή, αργά ή γρήγορα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει. ICAO continues to call for diminished speculation on the possible causes of the accident until the Annex 13 investigation is permitted to be concluded and its official results are confirmed.
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Υπομονή έχω άπειρη. Απλά το πόσταρα γιατί σε παραπάνω πόστ μύρισε ξερολίτιδα και τη σιχαίνομαι αυτή τη μυρωδιά.
 
Top