Κατάρριψη Β737-800 της Ukraine International από... λάθος

Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Ποια "απερίφραστη ανάληψη ευθύνης" λες? Παλι τον ...μεγάλο Σατανά κατηγορούν!
Και πως το αεροπλάνο που ακολουθούσε κανονικότατα το σχέδιο πτήσης του παρεξέκλινε της πορείας του! Επειδή τάχα μου λέει ειχε φορτώσει πολλά καύσιμα λόγω της φθηνής τιμης τους και γύριζε στο αεροδρόμιο!!!
Ενω το αεροπλάνο πήρε στροφή προς τα δεξιά αφού χτυπήθηκε από το πρώτο πύραυλο.
Συνεχίζουν λοιπόν να μας δουλεύουν. Αλλα εσύ αυτη τους την ανακοίνωση την εξετίμησες!

Τουμπεκί για ποιο λόγο δούλευαν ολο το κόσμο τόσες μέρες!
Και επειδή συνεχίζεις το ξέπλυμα δια του ναι μεν αλλα οι Αμερικάνοι οχι μόνο παραδέχτηκαν την λανθασμένη κατάρριψη του ιρανικού Boeing αλλα πλήρωσαν και στις οικογένειες των θυμάτων εκατομμύρια.
O δε πρόεδρος της Αμερικής Ρέιγκαν ζήτησε γραπτώς συγνώμη απο το Ιραν!

Αυτη είναι η πραγματικότητα εκείνου του γεγονότος και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την κατάρριψη των Ουκρανικών αερογραμμών. Λίγους μήνες αργότερα ακολούθησε η βομβιστική επίθεση στο αεροπλάνο της Pan Am και την οποία επίθεση πριν μια βδομάδα υπενθύμισε ο σημερινός πρόεδρος του Ιραν ως προειδοποίηση-απειλή προς τους απίστους...
Για την δε πτήση MH17 η Ρωσια εξακολουθεί 5-6 χρόνια μετά να πουλάει τρέλα.
Τελείως τυχαίο πως είναι σύμμαχος καθεστώτων όπως του Ιραν.
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Λίγο να πέσουν οι τόνοι! Δεν υπάρχει λόγος για τόση ένταση. Είναι συνεχώς στο όριο του να κλειδωθεί το θέμα και είναι κρίμα.
Πιο χαλαρά λίγο ώστε να χαίρονται τη συζήτηση και τα υπόλοιπα μέλη που απλά διαβάζουν το topic.
 
Επειδή το διάβασα τα ίδια αλλού για την 655 της Iran Air, εψαξα λίγο και βρήκα τον επισημο φιλικο διακανονισμο που αρχίζει:

..and noting that the United States recognized the aerial incident of 3 July 1988 as a terrible human tragedy and expressed deep regret over the Loss of lives caused by the incident

https://web.archive.org/web/20080229003 ... /11131.pdf

Όπως και να'ναι και όποια και να ήταν η κατασταση το 1988 (που ειναι 30 χρόνια πίσω), νομίζω ότι το ενδιαφέρον είναι τωρα αν οι Ιρανοι (κυβερνηση) πράγματι γνωριζαν τι έγινε αυτές τις τεσσερεις μέρες ή όχι. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν πραγματι ο στρατός το ήξερε, αλλά η κυβερνηση δεν ήταν ενημερη. Μιλάμε για το Ιραν, που τα πράγματα γίνονται με άκρως ''ανατολίτικο'' τρόπο. Αργα ή γρηγορα αυτά βγαίνουν στην φόρα και για αυτόν τον λόγο δεν νομίζω να δώσαν εντολή στους πρέσβεις να ξεφτιλίζονται δημοσίως, κάνοντας το απλά χειρότερο. Είδομεν...
 
Όπως δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Χατζιζαντέχ, είχε ενημερώσει ήδη από την Τετάρτη τους ανωτέρους του.

The commander of Iran’s Islamic Revolutionary Guard Corps Aerospace Force said Saturday he informed authorities on Wednesday that a missile had downed the Ukrainian passenger plane.

Brigadier-General Amir-Ali Hajizadeh said at a press conference in Tehran that after he told senior IRGC members about it, the general staff of the Armed Forces formed its own investigative team, from which he was excluded.
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Καραμήτρος Air":2ki2xo4d said:
Ποια "απερίφραστη ανάληψη ευθύνης" λες? Παλι τον ...μεγάλο Σατανά κατηγορούν!
Και πως το αεροπλάνο που ακολουθούσε κανονικότατα το σχέδιο πτήσης του παρεξέκλινε της πορείας του! Επειδή τάχα μου λέει ειχε φορτώσει πολλά καύσιμα λόγω της φθηνής τιμης τους και γύριζε στο αεροδρόμιο!!!

Αν δεις τη συνέντευξη τύπου που προφανώς δεν έχεις δει, μπορείς να βρεις το παρακάτω απόσπασμα, το οποίο υπάρχει μεταφρασμένο σε cnn, nyt, WSJ κλπ: “ All the blame is on us; they’re innocent. The plane was also on its track, it made no mistake. It did the right thing, as did the Aviation Organization. Everyone did the right thing. Only one of our forces made a mistake. Since he is under our command, we are responsible for that. We must be accountable.”

Νομίζω πως αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί απερίφραστη ανάληψη ευθύνης, έτσι δεν είναι;
 
Σε σχέση με την IR655:

-Οι ΗΠΑ δήλωσαν μεν γραπτώς τη λύπη τους, αλλά ποτέ δεν ζήτησαν επισήμως συγγνώμη ούτε ανέλαβαν τη νομική ευθύνη.
-Δεν έγινε ποτέ καμία δίκη υπευθύνων, αντίθετα το πλήρωμα του πλοίου παρασημοφορήθηκε για τη συνολική του θητεία στον Περσικό.
-Οι ΗΠΑ αποζημίωσαν με 300.000 δολάρια της εποχής κάθε εργαζόμενο θύμα και με 150.000 κάθε μη εργαζόμενο (δλδ που δεν ήταν σε ηλικία εργασίας).
-Οι ΗΠΑ εκτιμάται ότι πλήρωσαν και την αξία του Α300.
-Η σύνδεση της Panam 103 με το Ιράν είναι αυθαίρετη και γελοία. Γι' αυτήν την υπόθεση δικάστηκαν και καταδικαστηκαν Λίβυοι, ενώ την αποζημίωση προς τις οικογένειες των θυμάτων την πλήρωσε ο Καντάφι (χωρίς να αναλάβει επισήμως την ευθύνη, όπως και οι ΗΠΑ). Οι δε ΗΠΑ πλήρωσαν τις αποζημιώσεις για την IR655 το 1996, οκτώ χρόνια μετά το συμβάν του Λόκερμπι. Αν υπήρχε η βεβαιότητα ότι ευθύνεται το Ιράν, θα προχωρούσαν σε κάτι τέτοιο;

Το Ιράν εδώ ανέλαβε πλήρως και απερίφραστα την ευθύνη. Όσο κι αν πρόκειται για κάτι ανάμεσα σε κράτος-τσίρκο και θεοκρατική καταπιεστική δικτατορία που κρυβόταν για δυόμισι μέρες πίσω από το δάχτυλό του, η στάση του είναι πολύ τιμιότερη τόσο από εκείνη των Αμερικανών που πλήρωσαν απλώς ένα προστιματάκι για 290 ζωές (131 εκατ, ενώ η Λιβύη πλήρωσε περίπου 3 δις δολάρια για την Panam 103) όσο και από εκείνη των Ρώσων που μέχρι σήμερα κάνουν την πάπια για την MH17 και κατηγορούν τους Ουκρανούς για την κατάρριψη.

EDIT: Αυτό που ξεχωρίζει απόλυτα το τωρινό συμβάν σε σχέση με τα προηγούμενα είναι ότι ο υπεύθυνος για την κατάρριψη θανάτωσε κυρίως δικούς του πολίτες (82 Ιρανούς, ενώ και οι 63 Καναδοί πολίτες ήταν ιρανικής καταγωγής). Το Ιράν έχει πρόσθετη ευθύνη απέναντι στον λαό του, ο οποίος βγήκε στους δρόμους το Σάββατο απαιτώντας δικαιοσύνη.

Μένει να δούμε πια αν το Ιράν εννοεί πραγματικά ότι θα συνεργαστεί στη διερεύνηση και με ποιον τρόπο θα εντοπίσει τους υπεύθυνους και θα αλλάξει τις διαδικασίες που επέτρεψαν κάτι τέτοιο. Τα χρήματα για τις αποζημιώσεις είναι το λιγότερο που τους νοιάζει.
 
@Ovelix
Άτιμη Δύση με το Ίντερνετ σου και την ελευθεριά της πληροφορίας σου....

Lockerbie bombing 'was work of Iran, not Libya' says former spy
Iranian defector Abolghassem Mesbahi says Pan Am 103 attack was revenge for US Navy strike on Iranian passenger jet
https://www.telegraph.co.uk/news/uk...s-work-of-Iran-not-Libya-says-former-spy.html

Ο σύντροφος Καντάφι έκανε οτι χρειαζόταν για να αρθούν οι κυρώσεις κατά του καθεστώτος του, κυρώσεις που κόστιζαν πολλαπλάσια από τις αποζημιώσεις που πλήρωσε στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο μονος που μίλησε ευθέως ήταν ο στρατηγός που εμφανίστηκε τελευταίος. Όλοι οι προηγούμενοι το έκαναν με ναι μεν αλλά.
Ο οποίος παραδέχτηκε πως από την πρώτη στιγμή η ηγεσία του Ιραν γνώριζε τι είχαν κάνει.
Το δικό μου συμπέρασμα είναι πως στην εποχή της πληροφορίας και των smartphone που τραβάνε φωτογραφίες και βίντεο ούτε ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να αρνείται το πασιφανές.
Και επέλεξαν μόνο όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι και τα βρακιά τους στους αστραγάλους να παραδεχτούν τι συνέβη στη πραγματικότητα.
Εσυ όμως μπορείς να συνεχίσεις στον καλά περπατημένο στην Ελλάδα δρόμο του να ψάχνεις δικαιολογίες για ολοκληρωτικά καθεστώτα.
 
Καραμήτρος Air":1ulbjtrw said:
στην εποχή της πληροφορίας και των smartphone που τραβάνε φωτογραφίες και βίντεο
Είναι αξιοσημείωτο ότι, παρά τις εικόνες από αναγνωριστικούς δορυφόρους, τα στοιχεία που "έδεσαν" τελικά την υπόθεση ήταν δυο φωτογραφίες κώνων κεφαλής 9M330 στα συντρίμια και ένα video από smartphone, και τα δυο προερχόμενα από ιδιώτες. Επίσης συνετέλεσαν έμμεσα και οι καταγραφές του FR24.
 
Yeah, whatever. Βλέπω ότι οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί είναι ο αγαπημένος σου τρόπος συζήτησης. Επίσης, διακρίνω και μια αδυναμία κατανόησης. Έλα προσπάθησε πάλι. Τι είναι το 290 και το IR655 στο tweet του Ρουχανί; Λόκερμπι; Try again.
Edit: α, το έσβησες. Είδες που δεν πόνεσε;
 
Top