TOGA":40aaac0m said:
Καταρχήν φίλε pingu, δεν μπορώ να συγκρίνω την Amelia Earhart με τον Fossil - sorry, Fossett -
Δεν ζήτησα να τον συγκρίνει κανείς. Απλώς ήταν ένας ο οποίος, αντί να κάθεται αναπαυτικά στο σαλονάκι του private jet του, έκανε πραγματικότητα κάποια πράγματα τα οποία - εύκολα ή δύσκολα - δεν είχαν ακόμα επιτευχθεί από κανέναν, παρ'όλα τα GPS, RNAV και αυτόματους πιλότους.
Η ομοιότητα των δύο - κάνανε ταξίδια τα οποία δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη πρακτική σημασία, αλλά πήγαν πρώτοι εκεί όπου άλλοι διστάζανε. Και φυσικά με χορηγούς, αφού το αεροπλάνο του ο Λίντμπεργκ δεν το'φτιαξε μόνος του, "δώρο"-πακέτο του το έκανε η Ryan. Μακάρι να'χα και 'γω το χρήμα του Branson και μια Ryan να μου φτιάχνει αεροπλανάκια και να κάνω κατορθώματα τέτοια.
Η διαφορά των δύο - η καημένη η Earhart και ο όχι και τόσο καημένος Λίντμπεργκ πετούσαν στις άκρες του κόσμου με αεροπλανάκια που μπροστά τους ένα σημερινό υπερελαφρό μοιάζει με διαστημόπλοιο, ενώ αυτός πετάει με το ίδιο το διαστημόπλοιο. Αλλά όταν πάμε non-stop Αθήνα-Σύδνεϋ σήμερα με τα πάντα από φαϊ μέχρι υποδοχές για Playstation, τι άλλα κατορθώματα να κάνει ο aviation pioneer;
Στην τελική το ίδιο είναι και οι δύο - aviation pioneers σε διαφορετικές εποχές. Μπορεί να μη μας αρέσει, αλλά ο Fossett είναι πιο κοντά στην Earhart απ'ό,τι στον κ. Χάρο της Ολυμπιακής....(πρίν με πιάσετε
και γι'αυτό παρεξηγισιάρηδες μου φίλοι, μια φίλη πέταξε με πιλότο ονόματι Χάρο στο επώνυμο άρα δεν αποτελεί pun για τις ικανότητες των πιλότων της Ολυμπιακής)
Edit: Σαφώς και δεν τα λέω με επιθετικό τρόπο ή με "μίσος" προς τον φίλο που συνομιλώ, απλώς δικαιολογώ την συνύπαρξη των δύο ονομάτων μαζί (ξαναδιάβασα το post τώρα και μου φάνηκε κάπως απότομο, αλλά δεν μου έρχεται κάτι πιο ήπιο αμέσως

)