Κομήτης PanSTARRS και Airberlin

MerNion

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
20/08/2006
Μηνύματα
2.839
Likes
147
Περιοχή
Αθήνα
Website
athensairport.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AEE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Η πρώτη πτήση παρατήρησης κομήτη πρόκειται να γίνει πραγματικότητα σε λίγες ημέρες στη Γερμανία. Το ταξιδιωτικό γραφείο «Eclipse Reisen» έχει ναυλώσει ένα αεροσκάφος της Air Berlin με σκοπό να πραγματοποιήσουν μια μοναδική πτήση παρατήρησης του κομήτη «Pan-STARRS». Η ειδική πτήση AB1000 της Air Berlin θα αναχωρήσει στις 16 Μαρτίου και ώρα 19:25 από το αεροδρόμιο της Κολωνίας/Βόννης.

http://www.flydeals.gr/%CE%B7-%CF%80%CF ... %84%CE%B7/

http://www.kometen-reisen.de/angebote/kometenreise2.htm

Τιμή 360 ευρώ περίπου... :)
 
Τα μαργαριτάρια από την δημοσίευση στο λινκ που παραθέτει ο φίλος από πάνω τα είδατε;;;;

Ο αρθογράφος εντυπωσιάζεται ότι το αεροπλάνο θα πετάξει στα 36.000 πόδια άλλως 11.000 χιλιόμετρα !!!! Ο κακομοίρης δεν θα χει μπει ποτέ σε αεροπλάνο στη ζωή του.

Ο εντυπωσιασμός του είναι ακόμη μεγαλύτερος γιατί λέει πετώντας στο ύψος αυτό θα έχει διέλθει τα 2/3 της γήινης ατμόσφαιρας!!!!!

Άρα κύριοι η γήινη ατμόσφαιρα είναι μόλις 15.500 μέτρα σύμφωνα με τον αρθρογράφο. Άρα το concorde που πετούσε σε ύψος 18.300 μέτρων, πετούσε εκτός γήινης ατμόσφαιρας!!!, ήταν κοινώς διαστημόπλοιο!!!!

Και είναι και site που ασχολείται με fly deals.

Καλή διασκέδαση
 
H επνάληψη έστω και σε μετάφραση μίας βλακείας, δεν αναιρεί την βλακεία του γράφοντος, ειδικά όταν δεν αναφέρει ότι αυτό αποτελεί μετάφραση συγκεκριμένου δελτίου αλλά εμφανίζεται ωςίδια ενημέρωση του αντίστοιχου ελληνικού site/blog
 
Αυτό που εννοεί προφανώς ο αρθρογράφος είναι η μάζα της ατμόσφαιρας και όχι η ακτίνα (ύψος) της.

Σύμφωνα με τις ISA συνθήκες στο επίπεδο της θάλασσας η βαρομετρική πίεση είναι 1013 mb ενώ στα 38.000 πόδια πέφτει στα 200 mb.
Κατά γενική παραδοχή, η τροπόσφαιρα (το ύψος της οποίας κυμαίνεται από τα 29.000 έως τα 52.000 πόδια ανάλογα με το γεωγραφικό ύψος) περιέχει τα 3/4 ολόκληρης της γήινης ατμόσφαιρας (σε βάρος).
 
Top