Κρίση στις αεροπορικές εταιρείες;;;

  • Thread starter Thread starter _ΜΙΧΑΛΗΣ_
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Δε νομίζω οτι τα μαχαιροπίρουνα ενός 747 ζυγίζουν 20 κιλά. Σίγουρα έχουν δεκαπλάσιο βάρος..
 
Αυτό με την Continental δεν ισχύει πάντως. Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.
 
Χιλιαδες περικοπές και απολυσεις ανοικοινωσε η αυστραλιανή quantas λογω της κρισης..οι περικοπες αφορουν κυριως προσωπικό εδάφους και οχι τοσο το πτητικό προσωπικό..παραλληλα σχεδιαζει να καθηλώσει 10 απο τα αεροπλανα της και να ακυρώσει ολες τις παραγγελιες αεροσκαφών της που εχουν ισχυ μεχρι και σημερα..οχι και τοσο καλα για μια εταιρια κολοσσο

Και ενώ ολα αυτα συμβαινουν καπου εκει μακρια στην Ωκεανια,στην ευρωπη η Ryanair εκτιμα πως θα χρειαστει και θα προσλάβει 1500 πιλοτους στα επομενα 4 χρονια..καλα ποιον κοροιδευουν?
 
Καλά, για τι στόλο μιλάμε για να χρειαστει μια εταιρία 1500 πιλότους? Μια λογική αναλογία είναι 5 πληρώματα ανά αεροσκάφος ενώ υπάρχουν εταιρίες που δουλεύουν με ακόμα και 2,5 πληρώματα ανά αεροσκάφος.

Στην χειρότερη περίπτωση, μία εταιρία που προαναγγέλει 1500 προσλήψεις, υπολογίζει ότι θα αυξήσει το στόλο της κατά 300++++ αεροσκάφη.... :!: :!:

Δεν έχω δει στατιστικές, απλή λογική χρησιμοποιώ. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με :with:
 
Εχουν σχεδια για παραγγελια 90-100 Β737..γι αυτο τα λενε αυτα..τωρα που θα τα βρουν τα φραγκα αυτο είναι αλλη ιστορια
 
Qantas είναι το όνομα της εταιρίας και όχι Quantas :rant:
 
Πάντως πρέπει να έχει βάση αυτό με τις αραβικές αεροπορικές εταιρείες ( ότι δεν τους πλήττει η άνοδος στην τιμή των καυσίμων). Πουθενά ως τώρα στο θρεντ δεν αναφέρθηκαν τέτοιες αεροπορικές εταιρείες να έχουν πληγεί ( Gulf, Emirates, Qatar) .Ισχύει λοιπόν όντως αυτό ότι έχουν πρόσβαση σε πιο φτηνό καύσιμο ? ( αντίθετα περισσότερο την "έχουν ακούσει" οι αμερικάνικες εταιρείες)
 
Ακόμα και έτσι να είναι (υποθετικά μιλώντας) οι εταιρείες που ανέφερες πετούν κυρίως σε χώρες εξωτερικού .
Από Αυστραλία μέχρι Ευρώπη και Αμερική.
Άρα πρέπει να γυρίσουν πίσω.............
Στα αεροδρόμια που πηγαίνουν κάνουν εφοδιασμό με καύσιμα που σαφώς οι εταιρείες ανεφοδιασμού δεν θα τα χρεώνουν σε αυτούς σε τιμές κάτω του κόστους.
Οπότε αμέσως αμέσως το υποθετικό αυτό πλεονέκτημα μάλλον ελαχιστοποιείται.

Οι λίστες Plats για παραδόσεις JP1 είναι συνεχώς αναιρούμενες και φυσικά οι Αμερικανικές εταιρείες βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση σε σχέση με τις Ευρωπαϊκές αφού έχουν μικρότερο κόστος μεταφοράς αλλά και μεγαλύτερο όγκο αγορών γεγονός που στα futures σημαίνει πως παίρνουν καλύτερες τιμές......
 
Top