Λάστιχο στην ΑΕΕ160 ATH-IOA

  • Thread starter Thread starter mimithem
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Συν τοις αλλοις αυτο το συγκεκριμενο αεροσκαφος το SX-OBF ειναι next generation και μαλιστα απο τα τελευταια του στολου της νεας ΟΑ. Εξαιρετικο αεροσκαφος και με χειριστες που εχουν καθε λογο να θεωρουνται απο τους καλυτερους. Για το πληρωμα της πτησης κανεις δεν ειπε τιποτα που απο οτι εμαθα ηταν ολοι παρα πολυ καλοι.
 
GP707":1l167azv said:
Air Greece":1l167azv said:
Εξ αλλου όποιος έχει τις στοιχειώδεις αεροπορικές γνώσεις, όχι απλά δείχνει κατανόηση αλλά ούτε καν ασχολείται.
Αυτό το σχόλιο είναι αφάνταστα περιεκτικό και σοφό. "Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν",ή αλλιώς "It speaks volumes".
 
Αφού θέλετε να φιλοσοφείτε κιόλας,μήπως να αντιληφθείτε κάποιοι ότι τα σχόλια δεν αφορούν το συμβάν αλλά το χειρισμούς της Aegean μετά από αυτό;
Τα δε σχόλια περί εξαιρετικού αφους και πληρώματος καμία σχέση δεν έχουν.
 
Λίγοι στάθηκαν σε αυτό αλλά αν ισχύει είναι επιεικώς απαράδεκτο.
Τα υπόλοιπα μπορεί να συμβούν στον καθένα.
mimithem":1pioqrcz said:
Το ΤΡΑΓΙΚΟ όλης της υπόθεσης είναι ότι οι επιβάτες που κατέβηκαν από το αεροπλάνο πήγαν ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ από το διάδρομο στο τερματικό διανύοντας απόσταση 1 περίπου χιλιομέτρου ΥΠΟ ΒΡΟΧΗΝ!!! Λεωφορείο υπάρχει στο αεροδρόμιο αλλά ανήκει σε άλλον handler και έτσι δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει τον κόσμο...
 
Μού θυμίζει περιστατικό πού είχε συμβεί στο Ελληνικό πριν από τριάντα + χρόνια σε 737 τής Μπριτάνια.Με το που προσγειώθηκε σταμάτησε στο διάδρομο λόγω τεχνικού προβλήματος.Ήρθαν λεωφορεία τής Olympic Handling και πήραν τον κόσμο (τι απλά πού ήταν τα πράγματα τότε διότι είχε τήν αποκλειστικότητα) και μετά από είκοσι λεπτά ο πιλότος κατάφερε μερικώς να το μετακινήσει,ίσα -ίσα για να ελευθερώσει το διάδρομο.Στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε. Αυτό μπορεί να συμβεί και στα καλύτερα σπίτια.Το 1995 ή 1996 στην απογείωση 737 τής ΟΑ έσκασε λάστιχο και σταμάτησε μπροστά μας, απέναντι από το κτίριο τού Δυτικού.Δεν θυμάμαι πιά λεπτομέρειες, σίγουρα όμως δεν έμεινε εκεί με τις ώρες, μπροστα από τήν τεχνική βάση τής εταιρείας.
Αυτά τα περιστατικά θα κάνουν τήν Αιγαίου να "ψηθεί" σαν εταιρεία και να αφήσει τήν επίφαση τελειότητας πού είχε στο παρελθόν, πόσο μάλλον πού επιτέλους είναι μόνη της, σε ρόλο Ολυμπιακής.
ΥΓ. Το 1999 είχα μία συνάδελφο πού μάς είχε έρθει από τα Ιωάννινα και ήταν συνοδός εδάφους. Μάς είχε διηγηθεί πώς όταν έβρεχε και έπρεπε να κάνουν επιβίβαση,συνόδευαν έναν-έναν τούς επιβάτες με ομπρέλα μέχρι το αεροπλάνο.Και βέβαια το θέμα δεν είναι άν οι επιβάτες είχαν ομπρέλες αλλά το ότι "κανονικά" δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην πίστα (πεδίο ελιγμών) αν δεν είναι μέσα σε λεωφορείο.
"Γιάννενα πρώτα στ'άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα".
 
Εσείς που ήσασταν το 1999,κεΜάναρη;
Πριν από τριάντα χρόνια δεν υπήρχε Olympic Handling,εξ οσων ενθυμούμαι.
Η ΥΠΑ τι εμπλοκή είχε στο περιστατικό;Και να μη ξεχνάμε ότι η εκτέλεση της πτήσης ήταν στην επιχειρησιακή αποκλειστικότητα της OLYMPIC AIR.-
 
Top