Λαθος Aegean ή Α.Ι.Α.?

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Ποιος φταιει για το παρακατω θεμα?

• Η Aegean?

Votes: 0 0,0%
  • Το αεροδρομιο?

• Και οι δυο (δεν υπαρχει συννενοηση για λυση)?

• Total voters
    0

GP707

Moderator
Staff member
Περιοχή
LGAT, East Terminal
Website
www.flickr.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AOA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAT
Τις προαλλες εφτασα στο Βενιζελο προκειμενου να ταξιδεψω με την πτηση 540 της Α3 για Θεσσαλονικη. Μπαινοντας στο κτιριο, συμβουλευτηκα τον πινακα αναχωρησεων του αεροδρομιου οπου και ειδα οτι το check-in γινεται στα γκισε 118-121. Πηγα λοιπον και στηθηκα στην ουρα. Μετα απο αρκετη ωρα ηρθε η σειρα μου και δινοντας το εισιτηριο, η υπαλληλος μου ειπε οτι δεν μπορω να κανω check-in εδω αλλα στα γκισε 126-128 (αν θυμαμαι καλα). Της εξηγησα οτι ο πινακας λεει 118-121 για την πτηση αυτη, αλλα αυτη μου ειπε οτι επειδη η πτηση συνεχιζει για Γερμανια, εδω τσεκαρουν οι επιβατες που πανε εξωτερικο. Να επισημανω οτι στις οθονες πανω απο τα συγκεκριμενα γκισε (το ειδα εκ των υστερων) εγραφε στα ελληνικα "Διεθνεις πτησεις" και απο κατω (και καλα η μεταφραση :doubt: ) "ALL DESTINATIONS"!!! :oops:
Αφου λοιπον δεν βρηκα ακρη με την υπαλληλο, πηγα στα αλλα γκισε οπου ηταν το τσεκαρισμα πτησεων εσωτερικου. Η ουρα εκει ηταν τριπλασια και πολυ ευγενικα πηγα σε ενα απο τα γκισε εξηγωντας οτι περιμενα πολυ ωρα διπλα (αναφεροντας του το λογο) και να μου εκανε check-in. Δυστυχως ομως μου ειπε να περιμενω στη νεα ουρα μεχρι να ερθει η σειρα μου. Τα νευρα μου οπως ηταν φυσικο ξεχειλισαν και προσπαθησα να βρω εναν υπευθυνο. Εκεινη τη στιγμη (και λογω οτι ειχε περασει η ωρα με ολες αυτες τις ιστοριες) φωναξαν απο τα γκισε να πανε πρωτοι οι επιβατες της 540 για να προλαβουν την πτηση.
Στο νεο γκισε που πηγα και ρωτησα την υπαλληλο της Α3 για ποιο λογο γινεται αυτη η ασυννενοησια, μου ειπε οτι ειναι λαθος του ΑΙΑ και οτι το εχουν επισημανει πολλες φορες, εδω και πολλους μηνες, στους υπευθυνους του αεροδρομιου. Και ας υποθεσουμε οτι οι υπευθυνοι του αεροδρομιου δεν κανουν τιποτα ολους αυτους τους μηνες. Η Α3 τι εχει κανει για να λυσει το προβλημα και να μην περιμενουν οι επιβατες σε 2 ουρες?

Εγω πιστευω οτι αυτο ειναι λαθος και της Α3 η οποια εχει 2 διαφορετικα γκισε για μια πτηση. Αυτο δεν γινεται να διευκρινιστει στον πινακα αναχωρησεων (οτι δηλαδη για την πτηση 540 οι επιβατες Θεσ/νικης να πανε στο 126 και αυτοι της Στουτγαρδης στο 118). Η ιδια η εταιρεια θα επρεπε να ειχε βρει μια λυση ωστε (οπως γινεται παντου) οι επιβατες μιας συγκεκριμενης πτησης να τσεκαρουν σε συγκεκριμενα γκισε, ασχετα αν ορισμενοι κατεβαινουν στον ενδιαμεσο σταθμο.

Ετσι για να παρω γνωμες εβαλα και το παραπανω δημοψηφισμα, για να δω τις δικες σας γνωμες και ισως να τις δουν και καποιοι υπευθυνοι της Α3.

Εγω παντως ψηφισα το Α

Θα μου πειτε: Και πως εισαι σιγουρος?

Δεν ξερω, αλλα και εγω εχω ακουσει παρα πολλες φορες για οποιοδηποτε 'προβλημα' τους ανθρωπους της Α3 να νιπτουν τα χερια τους και να μεταθετουν την ευθυνη σε καποιο αλλο φορεα, αλλα να μην κανουν κατι εκεινη τη στιγμη για να διευκολυνουν την κατασταση.... Μα τελικα, ποτε δεν φταιει η Α3?
Οποτε, ο λογος που ψηφισα (Α) ειναι απλα οτι υποπτευομαι οτι τους εχουν δασκαλεψει να απαντουν ετσι, αλλα εγω νιωθω οτι με ειρωνευονται ετσι. Μπορει να κανω και λαθος, οποτε τουλαχιστον αν δεν το πουμε δεν θα μπορεσουν να το λαβουν υποψη και να βελτιωθουν.

Εγώ θεωρώ πως αυτό που κάνει η Αegean είναι απαράδεκτο. Το ίδιο ακριβώς μου έτυχε με την πτήση 502 της Α3 προς Μόναχο μέσω Θεσ/νίκης (εγώ πήγαινα SKG), αλλά ευτυχώς τη μέρα που είχα πάει δεν είχε ουρά στις πτήσεις εσωτερικού. Ακόμα και η ΟΑ, απ' ό,τι θυμάμαι όταν είχα πάει Μόναχο πέρυσι, τσεκάρει όλους τους επιβάτες (και αυτούς για Θεσ/νίκη). Είναι πραγματικά κρίμα να γίνεται όλη αυτή η ταλαιπωρία.

Να κάνω μια αφελή ερώτηση ? Οι υπάλληλοι που τσεκάρουν για τις <<διεθνείς πτήσεις>>, δε μπορούν να τσεκάρουν και κάποιον κακόμοιρο που περίμενε στην ουρά τους? Υπάρχει πρόβλημα με το <<σύστημα>>?

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, το αεροδρόμιο φαντάζομαι δε μπορεί να κάνει κάτι για τους πίνακες...οπότε η Α3 είναι αυτή που πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα... Προφανώς υπολογίζει στο ότι κάποιος δε θα κοιτάξει τον πίνακα, και επειδή πετάει domestic θα πάει στην ανάλογη ουρά...

και εγω πιστευω ηaegean φταιει...αλλα.. μου κανει αντυπωση...διοτι δεν μου εχει συμβει ποτε...αν και πεταω πολυ συχνα απο ath-skg και αντιστροφα...
την περασμενη δευτερα πεταξα με την πτηση 500 με Α3 απο αθ για θες η οποια συνεχιζε για γερμανια(δεν θυμαμαι πολη) και εκανα check εκει που ελεγε ο πινακας κανονικοτατα...

Εγώ να κάνω μια ερώτηση; Είναι δύσκολο η Α3 να ζητήσει από το ΑΙΑ να βάλει ή δύο καταχωρήσεις για την ίδια πτήση στον πίνακα, ή να εναλλάσσεται ο προορισμός και τα γραφεία check-in κάθε μερικά δευτερόλεπτα; Έχει κάποια διαδικασία να το κάνει αυτό η εταιρεία;

XA

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟΥ

ΒΛΕΠΟΥΝ το αλαλουμ που γινεται με τις αλλες εταιριες(βλεπε leasing oa)και σου λεει τι θα κανουν με μας θα ρθουν και υπαρχη αυτη η εκμεταλευση

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

jerry":1mcwh5ok said:
Να κάνω μια αφελή ερώτηση ? Οι υπάλληλοι που τσεκάρουν για τις <<διεθνείς πτήσεις>>, δε μπορούν να τσεκάρουν και κάποιον κακόμοιρο που περίμενε στην ουρά τους? Υπάρχει πρόβλημα με το <<σύστημα>>?
Κανένα! Aegean και OA (νομίζω και ΑΖ) μπορούν να κάνουν check-in από οποιοδήποτε desk για οποιαδήποτε πτήση τους. Πιστεύω ότι απλά κάνουν το διαχωρισμό για οργανωτικούς λόγους. Αλλά η ταλαιπωρία ταλαιπωρία (μου έχει συμβεί κι εμένα το ίδιο, αλλά οι ουρές δεν ήταν ευτυχώς μεγάλες).

Re: XA

pilot767":1mocggeg said:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟΥ

ΒΛΕΠΟΥΝ το αλαλουμ που γινεται με τις αλλες εταιριες(βλεπε leasing oa)και σου λεει τι θα κανουν με μας θα ρθουν και υπαρχη αυτη η εκμεταλευση.

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

Συμφωνω απολυτως.
Εγω προσωπικα αν ηθελα να ταξιδεψω στο εσωτερικο θα προτιμουσα ΟΑ,γιατι νιωθω μεγαλυτερη ασφαλεια(χωρις να εχω σοβαρο λογο να μη νιωθω ασφαλης με Α3),αλλα οταν βλεπω ολα αυτα που συμβαινουν με τα ενοικιαζομενα αεροπλανα της ΟΑ αυτο καταρριπτεται.Αρα,ποια ειναι η μοναδικη μου επιλογη;
Θελω,δε θελω,θα ταξιδεψω με Α3(αλλιως θα ξεμεινω σε κανενα νησι μεχρι το χειμωνα)

Αυτο το ξερουν πολυ καλα στην Aegean και τους βολευει.Ε,αυτο με τη σειρα του κανει την εταιρεια να μη σκεφτεται το κοινο γιατι το εχει σιγουρο.

Δεν πρέπει να ψάχνουμε πίσω από κάθε τέτοια περίπτωση τη μεγάλη θεωρία της συνομωσίας. Είναι πολύ πιο φυσικό να το δούμε από τη μεριά του 'συνέβη γιατί κανείς δεν σκέφτηκε ότι θα έβγαινε αυτό το πρόβλημα'.

Οι συγκεκριμένες πτήσεις είναι και domestic και international. Επιβάτες με εισητήριο μόνο για SKG ας πηγαίνουν στο domestic και επιβάτες με εισητήριο για Γερμανία στο international.