Λαθρομεταναστες V.I.P.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

KARTER

Business-Class-Member
Εγγραφή
14/02/2004
Μηνύματα
321
Likes
0
Περιοχή
HELLAS
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
BCS
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGEL
Παιδες μηπως γνωριζει κανεις ποιο αεροταξι ηταν στην Καβαλα????
Ελεοςςςςςς
 
Καλό είναι να αναφέρεις περισσότερες για το γεγονός ώστε να υπάρχει μια πιο αναλυτική εικόνα του περιστατικού. ;)

Στο αεροδρόμιο της Καβάλας συνελήφθησαν μια 19χρονη, η οποία διαμένει στην Ιταλία όπου έχει άδεια διαμονής, και 15 Αφγανοί μετανάστες, οι οποίοι είχαν μεταβεί εκεί από την Αθήνα, προκειμένου να ταξιδέψουν με αεροταξί στην Ιταλία.

Οι συλλήψεις έγιναν στο χώρο αναχωρήσεων του κρατικού αερολιμένα της Καβάλας, όπου οι Αφγανοί επρόκειτο να ταξιδέψουν με πλαστές ταυτότητες.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου προσώπων στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου εντοπίσθηκαν οι Αφγανοί, μεταξύ των οποίων και οικογένειες, να κατέχουν και να επιδεικνύουν πλαστές ταυτότητες Αρχών της Δανίας, με σκοπό να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς.

Απο το in.gr

Γνωρίζουμε ποια εταιρία ήταν? Χαίρομαι που πιάσαν και τους "καλούς" ταξιτζήδες. Πάντως η όλη φάση οργάνωσης της μεταφοράς είναι για γέλια. Απορώ με το σκεπτικό τους.. :rolleyes:
 
Πάντως εγώ, αν ήμουν αστυνομικός, θα άφηνα τους Αφγανούς να φύγουν και να τους ξεφορτωθούμε μια και καλή.
 
Εγώ έχω μια καλύτερη ιδέα, θα τους έβαζα όλους στο αεροσκάφος και θα το κατέρριπτα όπως έκαναν και με τον Αλέξανδρο Ωνάση. Να αρχίσουν να μαθαίνουν όλοι αυτοί οι για ανθρωπιστικούς λόγους μετανάστες ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι και δίοδος προς την Δυτική Ευρώπη.
 
sv1xv":2budelj3 said:
Πάντως εγώ, αν ήμουν αστυνομικός, θα άφηνα τους Αφγανούς να φύγουν και να τους ξεφορτωθούμε μια και καλή.
Μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι θα τους ξεφορτωνόσουν. Αν κάποια στιγμή συλλαμβάνονταν εκεί, θα επαναπροωθούνταν στη χώρα εισόδου (δηλαδή πάλι εδώ).


Belavia":2budelj3 said:
...θα τους έβαζα όλους στο αεροσκάφος και θα το κατέρριπτα όπως έκαναν και με τον Αλέξανδρο Ωνάση....
Yak 42 D":2budelj3 said:
Ελπίζω να κάνετε (μαύρο & άστοχο) χιούμορ.
 
Όχι καθόλου χιούμορ δεν κάνω. Αρκετά με όλους αυτούς εδώ…. Δικαίωμα της γνώμης μου δεν έχω….λοιπόν τα λέω και ας μην αρέσουν σε μερικούς. Έρχονται εδώ, δεν βρίσκουν δουλειά, ζουν σε άθλιες συνθήκες κουβαλάνε ασθένειες (έχουμε και τους Ελληνάρες που τους ενοικιάζουν ένα δωμάτιο για 10 άτομα) και καταλήγουν στην πορνεία (αγοράκια με 5€ στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονος), το παραεμπόριο ή τις ληστείες. Η εγκληματικότητα στην Αθήνα έχει αυξηθεί και φταίνε αυτοί που έρχονται και δεν βρίσκουν δουλειά. Τι να κάνουμε επειδή δεν βρίσκουν δουλειά λόγω πολέμου στην χώρα τους πρέπει να βρουν δουλειά στην Ελλάδα. Τα 2000€ πως ξέρουν να τα βρουν για να έλθουν εδώ. Γιατί δεν πάνε στην Ρωσία ή στις ΗΠΑ που ενεπλάκησαν και στον πόλεμο. Όταν οι Έλληνες πήγαιναν στην Γερμανία ή στην ΗΠΑ είχαν διασυνδέσεις (συγγενείς ή φίλους) και έβρισκαν δουλειά, δεν είναι αυτό το χάλι που με το έτσι θέλω κάνουν επέλαση σε μια άλλη χώρα. Και αφού οι Δυτικοευρωπαίοι σκέπτονται ανθρωπιστικά γιατί δεν τους παίρνουν στις χώρες τους και μας τους στοιβάζουν εδώ. Ας πάνε στην (δημοκρατική) Σουηδία που έβαλε όριο 10% του πληθυσμού θα είναι νόμιμοι μετανάστες, ας έχει και εκείνη άλλους 20% παράνομους μετανάστες και θα βλέπαμε εάν έκαναν τους Δημοκράτες.
 
Τό πρόβλημα τών λαθρομεταναστών είναι πολύ πολύπλοκο γιά να το απλουστεύουμε εδώ με τέτοιο τρόπο.

Σαφώς και υπάρχουν στην Ελλάδα λαθρομετανάστες,σαφώς και πολλοί απ'αυτούς είναι επιρρεπείς στην παραβατικότητα-συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση τής εγκληματικότητας-αυτό όμως δέν σημαίνει ότι εμείς μπορούμε να κάνουμε τέτοιου είδους απαράδεκτες γενικεύσεις,ούτε να προτείνουμε λύσεις τού στύλ "να τους βάλουμε όλους σ'ένα αεροπλάνο (ή καράβι) και να τους καταρρίψουμε (ή να τούς πνίξουμε)".

Οσο γιά "τά 2000 ευρώ" (που πολλές φορές είναι και παραπάνω),δέν τα βρίσκουν κάνοντας ανάληψη από τίς τραπεζικές τους καταθέσεις.Συνήθως είναι οι οικονομίες που μάζευαν μιά ολόκληρη ζωή οι ίδιοι ή οι γονείς,συγγενείς κλπ.Μπορεί να έχουν πουλήσει όλα τους τα υπάρχοντα γιά να μαζέψουν αυτό το ποσό.Μπορεί ακόμη αυτοί που τους τα δίνουν να κρατούν "ομήρους" κάποιους συγγενείς τους στην πατρίδα τους γιά να τους εκβιάσουν να τους επιστρέψουν τα λεφτά μόλις φτάσουν στον προορισμό τους.Δέν μπορούμε να ξέρουμε τί έχει προηγηθεί.

ΥΓ.Και εν πάσει περιπτώσει,το αεροπλάνο τού Αλέξανδρου Ωνάση δέν το κατέρριψε κανείς,έπεσε εξ αιτίας μηχανικού λάθους κατά την συντήρηση.Αλλο άν οι λάτρεις τών θεωριών συνωμοσίας αρέσκονται να φαντάζωνται διάφορα.Ομως δέν είναι αυτό το θέμα μας....
 
fotis":31q6s30v said:
Μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι θα τους ξεφορτωνόσουν. Αν κάποια στιγμή συλλαμβάνονταν εκεί, θα επαναπροωθούνταν στη χώρα εισόδου (δηλαδή πάλι εδώ).
Οι πιθανότητες να συμβεί όμως είναι μικρές και δεν κοστίζει τίποτα να δοκιμάσουμε, τα έξοδα είναι δικά τους...
 
Αγαπητέ Belavia,
ας εκμεταλευτούμε τον μισό τίτλο του θέματος ("λαθρομετανάστες") για (να νομίζουμε ότι) είμαστε εντός θέματος και να κάνουμε μια φιλική κουβεντούλα επ' αυτού.
Κατ' αρχήν να διευκρινίσω ότι σε καμία περίπτωση δε μου αρέσει η κατάσταση που επικρατεί (κυρίως) στο κέντρο της Αθήνας. Αντιθέτως, με ενοχλεί αφάνταστα!
Θεωρώ όμως, ότι οι τελευταίοι που φταίνε είναι οι παράνομα μετανάστες. Υπογραμίζω την κατάληξη της λέξης "παράνομα" γιατί ΔΕΝ υπάρχουν παράνομοι άνθρωποι, είτε αυτοί είναι μετανάστες, είτε όχι. Όπως επίσης δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες. Λαθραία μπορεί να είναι η εισαγωγή προιόντων, ουσιών, η ανάγνωση, η επιβίβαση σε μέσα μεταφοράς ΚΑΙ η είσοδος ανθρώπων σε μια χώρα.
ΠΟΤΕ όμως δεν είναι λαθραίος ο ίδιος ο άνθρωπος.
Φυσικά, έχουμε συνηθίσει να τους αποκαλούμε έτσι και σε αυτό δε φταίμε εμείς οι ίδιοι. Κάποιους βόλευε και συνεχίζει να βολεύει αυτός ο χαρακτηρισμός και γι' αυτό έμεινε. Αν ήταν κάτι καλό θα έβρισκαν κάποιο άλλο χαρακτηρισμό (όπως έγινε και με την εν ψυχρώ ληστεία με την προσφυγή στους δανειστές μας την οποία ονόμασαν "μηχανισμό στήριξης").

Θεωρείς ότι σκοτώνοντας τους ανθρώπους αυτούς θα σταματήσει να υπάρχει αυτό το φαινόμενο;
Από όλη αυτή την κατάσταση οφελούνται πολλοί άλλοι. Αυτός είναι και ο λόγος που το φαινόμενο έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις.
Οφελούνται οι δουλέμποροι που τους φέρνουν, οι συνοριακές αρχές που κάνουν τα στραβά μάτια για να μπορέσουν να εισέλθουν, οι κατά τόπους διοικητές αστυνομικών διευθύνσεων και τμημάτων που "διευκολύνουν" τη μεταφορά τους σε άλλες πόλεις, οι σπιτο"νοικοκύρηδες" που από μια τρώγλη 50 (στην καλύτερη περίπτωση) τετραγωνικών μέτρων βγάζουν αφορολόγητα κάποιες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, οι μεγαλοεισαγωγείς ναρκωτικών που βρίσκουν ανθρώπους πρόθυμους να πουλήσουν τα ναρκωτικά τους, οι αστυνομικές αρχές (ξανά) που τους διευκολύνουν επιτρέποντας το εμπόριο ελάχιστα μέτρα δίπλα τους, οι δημοτικές αρχές που "επιτρέπουν" το παράνομο υπαίθριο εμπόριο (μαϊμού) προιόντων, οι κυρίες που προτιμούν να αγοράζουν ψεύτικες Louis Vuitton τσάντες με 15-20€ για να το παίζουν "μούρη" στις φίλες τους που έχουν επίσης αγοράσει τις ίδιες ψεύτικες τσάντες, οι καρπουζοπαραγωγοί της Ηλίας, οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας, οι κερασοπαραγωγοί και ροδακινοπαραγωγοι της Μακεδονίας και οι χασισοπαραγωγοί της Μεσσηνίας και της Κρήτης που έχουν πολύ φτηνά εργατικά χέρια για τη συγκομιδή.
Οι άνθρωποι που άφησαν την πατρίδα τους επειδή αυτή δεν είχε τίποτα να τους προσφέρει ΔΕΝ κουβαλούν ασθένειες.
Οι ασθένειες δημιουργούνται από τις συνθήκες στις οποίες μένουν.
Καταλήγουν στην πορνεία επειδή κάποιοι τους σπρώχνουν εκεί. Αναφέρεις για αγοράκια στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμωνα με 5€. Αυτά τα 5€ κάποιος τα δίνει.
Έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα επειδή δεν υπάρχει ΣΩΣΤΗ αστυνόνευση. Έχω βαρεθεί να βλέπω άνδρες (& γυναίκες) της ομάδας Δίας με το Φρέντο ανά χείρας και το γυαλί/παρπρίζ να είναι αραχτοί έξω από τράπεζες και να κάνουν και το καμάκι τους. Οφείλω βέβαια να παραδεχτώ ότι αλλάζουν οι εποχές. Παλιότερα ήταν οι "ζητάδες" με φραπεδιά και Rayban.
Επακόλουθο της αύξησης της εγκληματικότητας είναι και η "ανάγκη" για περισσότερες προσλήψεις αστυνομικών, ειδικών φρουρών, δυνάμεων ασφάλειας, επαγγελματιών οπλιτών, υπαλλήλων σε εταιρείεςπαροχής υπηρεσιών ασφάλειας (security) κλπ. Προσλήψεις γίνονται πλέον μόνο σε σώματα ασφαλείας και σε εταιρείες security.
Εννοείται ότι η αύξηση της εγκληματικότητας βολεύει και κάποιους πολιτικούς φορείς που μεταφράζουν την ξενοφοβία σε ψήφους.

Επαναλαμβάνω ότι δεν υποστηρίζω αυτή την κατάσταση, ούτε ότι μου αρέσει αυτή η κατάσταση.

Όταν οι Έλληνες πήγαν στη Γερμανία (ανάμεσα σε αυτούς ήταν και οι γονείς μου, άρα έχω προσωπική εμπειρία) βρήκαν μπροστά τους ένα κράτος το οποίο λειτουργούσε με την έννοια του κράτους:
Σέβεται τους πολίτες του, ΑΠΑΙΤΕΙ από αυτούς το σεβασμό και όταν δεν του τον δίνουν τον παίρνει μόνο του.

Στις ΗΠΑ και στη Ρωσία ΔΕ γίνεται να πάνε διότι πολύ απλά δε μπορούν να πάνε. Εκεί τους προλαβαίνουν ΠΡΙΝ μπουν και δεν τους αφήνουν να μπουν για να "δουλέψει" όλο το σύστημα που είπαμε παραπάνω.
Όσο για το ότι η Ελλάδα δεν εμπλέκεται στον πόλεμο του Αφγανιστάν επίτρεψέ μου να διαφωνίσω. Η φρεγάτα μας δεν κάνει κρουαζιέρα "εκεί κάτω".

Εν κατακλείδει,
δεν πιστέύω πως το πρόβλημα της μετανάστευσης λύνεται με (ομαδικές) δολοφονίες.
Κάτι ανάλογο θα ήταν να σκοτώσουμε όλους τους ναρκωμανείς για να σταματήσει το εμπόριο ναρκωτικών.
Το μόνο που λύνει (εν μέρει) το πρόβλημα είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ!
Πρόληψη στο να μη μπορέσει να μπει παράνομα κάποιος στη χώρα μας και πρόληψη στο να μη χρειάζεται να φύγει από τη χώρα του αυτός ο κάποιος.
Για δικούς μου λόγους έχει τύχει να βρεθώ σε μέρη που η λέξη φτώχεια και δυστυχία είναι ελάχιστη για να περιγράψει την κατάσταση που ζουν οι άνθρωποι εκεί. Πολλές φορές οι άνθρωποι αυτοί παράγουν κάτι. Αυτό το κάτι το αγοράζουν έναντι πινακίου φακής κάποιοι άλλοι και το μοσχοπουλούν θησαυρίζοντας. Οι κάτοικοι των χωρών αυτών όμως συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες απάνθρωπες χωρίς βασικά αγαθά. Δε θα ξεχάσω ποτέ τις εικόνες που αντίκρυσα στο Τζιμπουντί όπως επίσης και την απάντηση "για να μην τους λιώνουν τα φορτηγά" όταν ρώτησα για ποιό λόγο οι ταμπέλες στο λιμάνι γράφουν (στα αγγλικά, στα γαλλικά και στην τοπική γλώσσα) "ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ".
Για να υπάρχει η πλούσια Σουηδία, θα πρέπει να υπάρχει το πεντάχρονο παιδάκι στο Σουδάν που δουλεύει σε ορυχείο για να εξωρύξει το μέταλλο που απαιτείται για την κατασκευή του chip του κινητού τηλεφώνου της Nokia.
Για να υπάρχουν οι ευήμερες Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να υπάρχει το τετράχρονο παιδάκι στο Μπαγκλαντές που ράβει επί 16 ώρες την ημέρα τα ρούχα της Nike.
Για να υπάρχει η Γερμανία θα πρέπει να δουλεύει ένα άλλο κοριτσάκι όλη μέρα και τη μισή νύχτα στην Ινδονησία για να κολλάει τις σόλες των παπουτσιών ADIDAS.
Τα παραδείγματα άπειρα. Χαρακτηριστικότερο όμως θεωρώ το εξής:
Για να διοργανώσει η (τέως) ευήμερη Ελλάδα τους καλύτερους, ακριβότερους και πιο σπάταλους Ολυμπιακούς Αγώνες έπρεπε να εργάζονται ολημερίς και ολονυχτίς ανασφάλιστοι Αλβανοί, Αφγανοί, Ιρακινοί και άλλοι μετανάστες. Ευτυχώς οι περισσότεροι από αυτούς στάθηκαν τυχεροί και δε σκοτώθηκαν σε κάποιο Ολυμπιακό εργοτάξιο όπως αρκετές δεκάδες συνάδελφοί τους.

Τέλος, πιστεύω πως ακόμα και τίποτα να μην παράγει κάποια χώρα δε σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε να σβήσουν αβοήθητοι οι κάτοικοί της.
Το ότι εμείς ανοίγουμε τη βρύση μας και τρέχει νερό δεν αναιρεί το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι περπατούν ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο για να προμηθευτούν ένα-δυο λίτρα μολυσμένου νερού.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top