LCLK/LCA Larnaca

• Thread starter Thread starter andreascy
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Και εγω το χα απορια , ειναι τεραστιο μαλλον για αποθηκευτικο χωρο??? :roll:

Η μόνη λογική εξήγηση είναι αυτή. Τεχνική βάση, τουλάχιστον για μεγάλα αεροσκάφη, δεν μπορεί να είναι. Σκέφτηκα μήπως ήταν στεγασμένος χώρος στάθμευσης για τα οχήματα του αεροδρομίου, αλλά είναι πολύ ψηλό για κάτι τέτοιο και επιπλέον υπάρχει τέτοιος χώρος και κάτω από το επίπεδο αφίξεων του κυρίως αεροσταθμού.

Δεν ξέρω πόσο "φρέσκια" είναι η είδηση (τον Ιούνιο πάντως δεν υπήρχε), αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
Το WiFi αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας είναι πλέον ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμό στη διάρκεια σύνδεσης και προσφέρεται από την ΜΤΝ, τοπική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, της οποίας μέτοχος δραστηριοποιείται και στη Hermes Airports.

http://www.mtn.com.cy/index.cfm/id/news ... recID/1502

Όντως ισχύει αυτό από τις 10 Ιουλίου τουλάχιστον που ο ίδιος είχα μεταβεί στη Λάρνακα και διαπίστωσα σύνδεση στο ίντερνετ δωρεάν και με απεριόριστη διάρκεια. Και μάλιστα μου είχε κάνει εντύπωση όντας συνηθισμένος από τα Ελληνικά αεροδρόμια και δη το LGAV.

Όντως έτσι είναι. Νομίζω ξεκίνησε πιλοτικά στον παλιό αεροσταθμό (οι αναχωρήσεις του οποίου τώρα έχουν γίνει VIP terminal) και αφού δοκιμάστηκε, λειτούργησε κατόπιν και στον νέο αεροσταθμό.

Eξ΄ αιτίας των ισχυρών πλευρικών ανέμων που έπνεαν την ώρα της προσγείωσης τους στη Λάρνακα σε έξι μέχρι στιγμής περιπτώσεις αεροσκάφη διαφόρων εταιρειών πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Πάφου.

http://www.sigmalive.com/news/local/437703

Φίλε Βαλεντίνο, θα παρατήρησες φαντάζομαι το μικρό ορθογραφικό του ποιητή στο λινκ:
Η κακοκαιρία που επικρατεί σε ολόκληρη την Κύπρο επηρέασε και πτήσεις διαφόρων εταιρειών, καθώς σε έξι μέχρι στιγμής περιπτώσεις αεροσκάφη διαφόρων εταιρειών πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Πάφου αντί στη Λάρνακα, όπως ήταν προγραμματισμένο. Εξάλλου, πτήση από το Κάιρο με προορισμό τη Λάρνακα αναγκάστηκε να επιστρέωει πίσω στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
Αυτό που ίσως σου διέφυγε, είναι το ορθολογικό:
...έξι ... αεροσκάφη ... πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Πάφου αντί στη Λάρνακα, όπως ήταν προγραμματισμένο.
Αυτή η φράση σημαίνει πως τα αεροσκάφη ήταν προγραμματισμένα να κάνουν αναγκαστική προσγείωση στη Λάρνακα, αλλά δεν τους έκατσε ο άνεμος και έφυγαν... πήγαν αλλού...

valentinovissi":24kr2u1s said:
Eξ΄ αιτίας των ισχυρών πλευρικών ανέμων που έπνεαν την ώρα της προσγείωσης τους στη Λάρνακα σε έξι μέχρι στιγμής περιπτώσεις αεροσκάφη διαφόρων εταιρειών πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Πάφου.
Και καλά ο εν λόγω ποιητής... εσύ όμως, έπρεπε να τα παρατηρείς αυτά και να μας προφυλάσσεις από τα εκτινασσόμενα τούβλα :twisted: . Τα αεροσκάφη δεν έκαναν αναγκαστική. Απλούστατα, έκαναν deviation. Προσγειώθηκαν σε εναλλακτικό αεροδρόμιο... :mrgreen:

Απλούστατα, έκαναν deviation.
Μάλλον εννοείς «diversion». «Deviation» ονομάζεται η αλλαγή πορείας εν πτήσει (για αποφυγή καιρικών φαινομένων).

Σωστός ο αποπάνω μου. Κάτι έπιασα πως έκανα λάθος αλλά δεν θα το έβλεπα αν δεν το έλεγες, όσο κι αν έψαχνα. thx :mrgreen:

vassdel, όπως έλεγε και ένας μπάρμπας, όλες οι προσγειώσεις, αναγκαστικές δεν είναι? :lol: