LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos" (εκτός κινήσεων αεροσκαφών)

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: LGAV/ATH Athens Eleftherios Venizelos (Αποψεις και νεα)

Με ανακοίνωση του, ο ΑΙΑ, μας ενημερώνει ότι
Στηρίζοντας τις αεροπορικές εταιρείες εν μέσω της κρίσης που επηρέασε σοβαρά την αεροπορική κίνηση παγκοσμίως, η Διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «παγώνει» για το 2010 όλες τις αεροναυτιλιακές χρεώσεις του αεροδρομίου (προσγείωσης, στάθμευσης, ασφάλειας, αεροσταθμού και επίγειας εξυπηρέτησης)...

Θετική η κίνηση, νομίζω...

Σήμερα επέστρεφα με Aegean από Βαρκελώνη, και για τρίτη φορά μέσα σε 2 μήνες το αεροσκάφος στάθμευσε δίπλα σε φυσούνα του satellite (δίπλα στην Emirates για την ακρίβεια) από όπου και μεταφερθήκαμε με λεωφορείο στο main terminal. Καθώς είμασταν και κοντά 200 άτομα οι βαλίτσες που έπρεπε να μεταφερθούν καθυστέρησαν πολύ και να αρχίσουν να βγαίνουν, αλλά και τα διάφορα "batches" έρχονταν με πολύ μεγάλο κενό μεταξύ τους. Όχι κάτι συγκλονιστηκό βέβαια, ή κάτι που θα εκνευρίσει κάποιον φυσιολογικό άνθρωπο, μου κάνει όμως εντύπωση η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το όλο ζήτημα. Ή τέλος πάντων, αυτό εισπράτει ο πελάτης. Μου φαίνεται αδιανόητο να υπάρχουν εγκαταστάσεις για άμεση αποβίβαση και να αδειάζεις ολόκληρο 321 με λεωφορεία. Στο κάτω κάτω αν κάποιος έχει connecting flight χάνει πολύτιμο χρόνο. Και μπορεί προφανώς να μην είναι ευθύνη του ΑΙΑ αν κάποιος δεν προνοήσει να βάλει αρκετό χρόνο στο connection και χάσει την πτήση του, παραμένει όμως μετριότατη η εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Δεν ξέρω, προσωπικά μου κάνει ΠΟΛΥ κακή εντύπωση. Και τονίζω ότι δε θα έλεγα κάτι αν δεν υπήρχαν εγκαταστάσεις, δεν είναι και τόσο φριχτό κάποια πτήση να εξυπηρετείται με λεωφορεία, αλλά μου φαίνεται παράνοια να ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι εγκαταστάσεις και να μη χρησιμοποιούνται παρά ελάχιστα.

Ακριβώς την ίδια προχειρότητα μου βγάζει και η έλλειψη κλειστού parking στο αεροδρόμιο. Προφανώς δεν είναι κάτι που αντέχεται, αλλά γιατί να πρέπει να γίνεισςμούσκεμα ή να παγώσεις ή να ιδρώσεις ή να βρεις το αμάξι σου στους 1000 βαθμούς κελσίου ή με χιόνι στους καθαριστήρες και απροσπέλαστο σε περίπτωση που κάποια στιγμή χιονίσει πολύ; Δε συμβαίνει συνέχεια, αλλά συμβαίνει.

Δεν υποστηρίζω ότι το αεροδρόμιο δεν είναι καλό λόγω των παραπάνω. Μου φαίνεται όμως πολύ άσχημο να μπορούν να γίνουν σημαντικά upgrades τα οποία απλώς.... δε γίνονται!

Δεν παίζει ρόλο μόνο το μέγεθος [μιλώ πάντα για αεροπλάνα 8) ] για να μπει στη φυσούνα (αναφέρομαι στο MTB, το άλλο εξάλλου είναι καθαρά διακοσμητικό).

Βάσει των δρομολογίων των 321 της Α3, το αεροσκάφος που επιστρέφει από BCN στις 15.15, έχει επόμενη πτήση στις 17.20 για LHR, θα έπιανε δηλαδή μία φυσούνα για χρόνο διπλάσιο απόσο χρειάζεται σε μία busy ώρα για το αεροδρόμιο (+ότι η Α3 θα πλήρωνε παραπάνω απλά για στάθμευση του αεροσκάφους).

Το γνωρίζω/κατανοώ αυτό, αναφέρομαι όμως στο ότι το satellite πρακτικά δε χρησιμοποιείται.

Φιλε Μενελαε
Σημερα,το 321 σου ΔΕΝ σταθμευσε στο satellite. Σταθμευσε στην Α09 του Main Building (στο Α11 ηταν η Emirates).
Kατα τ αλλα,οι λογοι ειναι αυτοι που ανεφερε ο Jerry,και αφορουν καθαρα τον προγραμματισμο της Α3 (και της καθε Α3).
Το οτι καθυστερησαν,επισης,οι αποσκευες δεν ειναι θεμα αεροδρομιου και stand. Eιναι θεμα ΚΑΘΑΡΑ ground handling. :)

Άκυρο τότε συγνώμη :mrgreen: Ήμουνα και με 39 πυρετό οπότε μάλλον το'χασα τελείως :lol:

ps. τις προηγούμενες 2 φορές πάντως ήταν όντως στο satellite δίπλα, ήμουν νηφάλιος και απύρετος :lol:

Τι είναι η VIP b17 πύλη που θα σταθμεύσει το πρωθυπουργικό όταν θα φέρει το Φως. Στο in.gr το είδα

Ειναι ένα stand χωρίς φυσούνα στο τέλος του terminal που σταθμεύουν τα VIP αεροπλάνα και έχει χώρο για αγήματα, χαλιά, αυτοκίνητα συνοδείας κλπ.

Στα 4 αστέρια το κοσμοδρόμιο Ελ. Βεν. πάνω από DXB κ LHR στα που είναι στα 3. Από τα ετήσια βραβεία της skytrax:

http://www.worldairportawards.com/

TOP 5

Singapore Changi
Incheon International
Hong Kong International
Munich
Kuala Lumpur International

Απορώ πως μπορεί να βρίσκεται τόσο ψηλά.. Τα stand με το free internet ειναι ελλεϊνά (δεν ανοίγουν καν την σελίδα του AIA σωστά), επιτρέπεται το κάπνισμα μέσα στο κυρίως terminal (και καλά σε ειδικό χώρο ο οποίος όμως δεν αποτρέπει τον καπνό να πάει όπου θέλει), δεν έχει ένα μπαλκόνι να βγεις έξω να χαζέψεις λιγάκι (όπως η φρανκφούρτη -και ας έχει και τον ήλιο κόντρα-) και πολλά άλλα.

Αλήθεια πάντως που το είδες οτι έχει 4 αστέρια; Αν είχε 4 αστέρια γιατι δεν είναι σε καμία κατηγορία από τα top αεροδρόμια; Ακόμα και στο South Europe τα 3 καλύτερα είναι:
1 Istanbul Ataturk Airport
2 Madrid Barajas Airport
3 Barcelona Airport

Που είναι της Αθήνας, οεο;;