LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos" (εκτός κινήσεων αεροσκαφών)

  • Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Εντάξει, υπό φυσιολογικές συνθήκες τα 20 εκατομμύρια για ένα αεροδρόμιο του μεγέθους και της σημασίας της Αθήνας ακούγεται λογικό. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα ανακάμψει τόσο γρήγορα. Θα δούμε.
 
Έχει κανείς φωτογραφίες ή γνωρίζει ποια gate χρησιμοποιούν τα widebodies τα πρωινά που έχει 7+ στο εδαφός ταυτόχρονα; Είναι όλα σε γέφυρες ή τα μοιράζουν και σε remote stands?
 
Αν και είναι σχετικά "απλωμένα" τα widebodies κατά τη διάρκεια της ημέρας, απ'ότι βλέπω όλο και κάποιος καταλήγει στο South Apron στα remote stands. Σήμερα έτυχε στην UA από EWR και τις τελευταίες μέρες η AA από ORD είναι καθημερινά επίσης στο South Apron.
 
Είναι λες και όλες οι αεροπωρικές αποφεύγουν τον δορυφορικό, ενώ πήζει ο κεντρίκος σταθμός.
 
Ναι, τους έχουν πει ότι το κτίριο είναι καταραμένο. κανείς δεν θέλει να πάει εκεί.:eek:
 
Γιατί αυτό;
 
Πολυ καλά πήγε ο Μάιος αφού ξεπέρασε τους 2 εκατ. επιβάτες, ( 2,051,439 ) καταγράφοντας αύξηση 254% σε σχέση με τον Μάιο του 2021 και κλείνοντας την ψαλίδα σε σχέση με τον Μάιο του 2019 στο -10.2%.

Η συνολική κίνηση του πενταμήνου του 2022 με το αντίστοιχο του 2019 είναι -24.4%.

Νομιζω ότι η πρόβλεψη μου για 20 εκατ. επιβάτες φέτος καλά κρατεί... :great:


1654188125028.png
 
Καμία επέκταση δεν «παίζει» με το κυρίως αντικείμενο του αεροδρομίου, δηλ επέκταση του αεροσταθμού;;
Σε δυο τρία χρόνια καλώς εχόντων των πραγμάτων δεν θα μπορείς να κουνηθείς στο Ελ. Βεν. Πότε περιμένουν να ξεκινήσουν, αυτά τα έργα θέλουν χρόνια για να πραγματοποιηθούν...

Μια επέκταση μετρημένη, στο βόρειο τμήμα του αεροσταθμού, με 4 ή 5 φυσούνες, ενας επιπλέον όροφος για γραφεία και διοικητικές χρήσεις και lounges, και εγκατάσταση διπλών aerobridges για κάποια από τα widebodies, νομίζω θα ήταν λογικές σε κόστος, και θα αποσυμφορούσαν λίγο τον κύριο αεροσταθμό.

Και επιτέλους το Satellite Terminal να χρησιμοποιηθεί από εταιρίες που θέλουν να κάνουν χρήση της φυσούνας. Με ποια λογική δεσμεύεται ο χώρος αφού η επιβίβαση γίνεται με σκάλες, και μπορεί να γίνει οπουδήποτε άλλου;
 
Top