LGEL Elefsina AFB

• Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: ILS @ LGEL - Ραδιοβοηθήματα

Skyhawk τί σου φαίνεται παράξενο? Οι εκπαιδευόμενοι πιλότοι που μαθαίνουν IFR, σε τί αεροπλάνα νομίζεις ότι εκπαιδεύονται σε προσεγγίσεις ILS? Σε τζάμπο? Ακόμα και το πιό "ελεεινό" σεσνάκι έχει την ικανότητα cat I ILS. Τί το νόμισες? Επειδή είναι σεμνό και ταπεινό?

Βέβαια αμφιβάλλω αν το ILS στην Δεκέλεια μπαίνει έπειτα από απαίτηση των αερολεσχών. Μάλλον για να εξυπηρετήσει την Ικάρων μπαίνει ή επειδή τους περισσεύει το μηχάνημα. Λογικό είναι να υπάρχει ILS στο αεροδρόμιο που στεγάζει την ΣΙ.

επειδή εγώ είμαι άσχετος και εσύ τα ξέρεις όλα λες να βάλανε ILS για τα C150 των διαφορων αερολεσχών... Το τι κάνει η SI είναι αλλo θέμα δικό τους είναι το αεροδρόμιο. Και όχι δεν ξέρω με τι αεροπλάνο κανεις το IR σου. Εμείς συνηθίζουμε να το κάνουμε με κάποιο complex όπως PA28R η Seneca αλλα για να το λες εσύ θα γίνεται με C150 εσύ τα ξέρεις όλα. :D :great:

Αγαπητέ μου Skyhawk, δεν οφελεί ούτε να αρπάζεσαι ούτε να απαντάς ειρωνικά. Όταν γράφεις :
SkyHawk":35w9ngr0 said:
hahahaha να κάνει το cessna 150 ILS CAT Ι ?
δίνεις την εντύπωση ότι είναι ανήκουστο να κάνει ILS το C150. Απλά σου λέω ότι δεν είναι έτσι.

Το ότι το τσερόκι είναι πιό complex από το 150 (έστω και οριακά) δεν σημαίνει τίποτα. Είναι θέμα σχολής και φυσικά του τι avionics package έχει κάθε αεροπλάνο. Αλλά έτσι και αλλιώς, ακόμα και το πιό "ξεφτιλισμένο" σέσσνα, έχει ένα VOR δέκτη με δείκτη glide slope (άρα μπορεί να ακολουθήσει ILS).

Αν διάβαζες πιό προσεκτικά αυτό που έγραψα, θα έβλεπες ότι λέω ότι ΔΕΝ πιστεύω ότι το ILS μπήκε για τις αερολέσχες. Τόσο περίπλοκα γράφω? :roll:

gonso":190mxchm said:
Skyhawk τί σου φαίνεται παράξενο? Οι εκπαιδευόμενοι πιλότοι που μαθαίνουν IFR, σε τί αεροπλάνα νομίζεις ότι εκπαιδεύονται σε προσεγγίσεις ILS? Σε τζάμπο? Ακόμα και το πιό "ελεεινό" σεσνάκι έχει την ικανότητα cat I ILS. Τί το νόμισες? Επειδή είναι σεμνό και ταπεινό?

ο τρόπος είναι καθόλα εριστικός. πρόσεχε πως μου μιλάς. Δεν σου μίλησα έτσι. Αυτό έλειπε να είναι σε ''Jumbo''. Δεν είμαι κάνα μικρό παιδάκι να μου μιλάς κατ αυτόν τον τρόπο. Δεν έχεις καθόλου σεβασμό. Η απάντηση σου είναι απαράδεκτη. Μην μπεις στον κόπο να απαντήσεις γιατί δεν θα δω το post σου. Ευτυχώς που υπάρχει και η επιλογή των εχθρών. Και sorry για το off topic αλλα είναι μερικά πράγματα που δεν τα ανέχομαι

??????????????????

Κοίτα, δεν έχεις την πατέντα στις απαράδεκτες απαντήσεις. Όταν απαντάς στον redhell "hahaha" και τέτοια, γιατί νομίζεις ότι εσύ σέβεσαι τους άλλους?

Ο σεβασμός είναι αμφίδρομη σχέση. Δείχνεις σαβασμό-Λαμβάνεις σεβασμό. Κάτι σαν το πινγκ πόνγκ.

Τώρα, αν αποφάσισες "να μήν με παίζεις", σημαίνει ότι δεν θα διαβάσεις αυτό το πόστ και μάλλον εσύ θα χάσεις από αυτό.

(Τϊ διάολο γίνεται εδώ μέσα ρε πού... μου. Ρε σείς, όσοι έχετε όρεξη για καυγάδες, τραβάτε τις Κυριακές στην Νίκαια. Ξέρω ένα πλατειάκι που γίνεται το απόγευμα fight club. Τραβάτε να ξεδώσετε και αφήστε τους cyber-τσαμπουκάδες. Gonso )

«Ο σεβασμός είναι αμφίδρομη σχέση. Δείχνεις σαβασμό-Λαμβάνεις σεβασμό. Κάτι σαν το πινγκ πόνγκ.»

Πολύ σωστό. Και με αυτό βάζω μια κλειδαριά εδώ, μιας και νομίζω ότι η συζήτηση αυτή δεν αρμόζει εδώ.

:deadthread:

Μια φωτογραφία σε απογείωση από τον 36 της Ελευσίνας με θέα την Πάρνηθα. Αν και από κινητό, η εικόνα δεν είναι τόσο άσχημη: Εδώ

Re: Ελευσίνα και C130

ckabi":3mmtikp8 said:
Ax θα ήθελα πολύ να ταξιδέψω με C130 από ελευσίνα. Μου είπαν όμως ότι μπορούν να ταξιδέψουν μόνο στρατιωτικοί και όχι πολιτικό προσωπικό. Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι η απάντηση είναι έγκυρη. Φίλε imperator ή κάποιος άλλος φίλος μήπως ξέρει περισσότερες πληροφορίες; (σόρρυ για το λίγο off-topic μήνυμα...)

Δυστυχώς ισχύει αυτό. αν δεν έχεις κάποια σχέση με στρατό, ή κοντινή συγγένεια με προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, δεν μπορείς να ταξιδέψεις σε μια από τις τακτικές πτήσεις. Η Π.Α. διενεργεί τακτικές πτήσεις για το προσωπικό της και όταν υπάρχει χωρητικότητα στο αεροσκάφος, μπορούν με σειρά προτεραιότητας να ταξιδέψουν μέλη των οικογενειών τους, προσωπικό των άλλων κλάδων των Ε.Δ. ( Στρατός, Ναυτικό) ή Σ.Α. και μέλη οικογενειών τους.

Εγώ θα έλεγα να μην ταξίδευες με C-130 ακόμα και αν μπορούσες, εκτός και αν ήταν απόλυτη ανάγκη. Έχεις μπει σε ΑΤR? Πολλαπλασίασε τον θόρυβο χ3.

Γιατί ως γνωστόν τι C130 " ...it is pressurized to keep the noise inside !!!! ..." :D :D