LGHL/PKH Porto Heli (Closed)

• Thread starter Thread starter Kyprianos Biris
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Τυπικά δεν έχει κλείσει.
Ο ιδιοκτήτης δεν εγκρίνει χρήση του από αεροσκάφη όταν αυτό του ζητηθεί.
Από την άλλη πάλι απαγορεύεται να πας αν δεν έχεις έγκριση του ιδιοκτήτη.

Παραθέτω τα εν ισχύ NOTAM για LGHL:

D0041/08 - LGHL/PORTO XELI FIRE FIGHTING AND RESCUE NOT AVAILABLE. 30 JAN 10:04 2008 UNTIL
30 JUN 23:59 2008. CREATED: 30 JAN 10:06 2008

D0040/08 - LGHL/PORTO HELI STRIP:
LANDSIDE AT A DISTANCE 170M INWARDS FROM THE BEGINNING OF RWY 30
AND EAST OF RWY 30 CENTRELINE. 30 JAN 10:02 2008 UNTIL 30 JUN 23:59 2008. CREATED:
30 JAN 10:04 2008

D0039/08 - LGHL/PORTO XELI STRIP :
1.OBSTACLE/WOODED HILL HEIGHT 20M ABOVE SFC AT A DISTANCE 170M
FROM THE BEGINNING OF RWY 30 AND 18M EAST FROM RWY 30 CENTRELINE.
2.OBSTACLE/TREES WEST OF RWY 30 ALONG ITS LENGTH 6M HEIGHT.
3.OBSTACLE/WOODED HILL HEIGHT 36M ABOVE SFC WEST FROM RWY
CENTRELINE. 30 JAN 10:00 2008 UNTIL 30 JUN 23:59 2008. CREATED: 30 JAN 10:01
2008

D0036/08 - LGHL/PORTO HELI THRESHOLD MARKINGS NOT FOR OPERATIONAL USE. 30 JAN 07:56 2008
UNTIL 30 JUN 23:59 2008. CREATED: 30 JAN 08:07 2008

Ναι αλλα πρακτικα δεν μπορεις να προσγειωθεις εκει. Εγω που ηθελα να παω ειχα ρωτησει ενα φιλο μου και μου εχει πει οτι πλεον δεν μπορεις να πας εκει. Διοτι ειχε γινει μια παρεξηση με τον ιδιοκτητη - επειδη πολλοι πηγαινανε εκει χωρις να ενημερωσουν κατι τετοιο και το εκλεισε. Μονο μου φενεται για εληκοπτερα ειναι και παλι μονο του ιδιοκτητη. Δεν γινεται να προσγειωθεις. Αν γινεται πες μου.

wow ok συγνωμη τωρα το διαβασα πιο προσεκτικά

Βρέθηκα προ ημερών στην περιοχή και πέρασα (οδικώς) έτσι για λόγους "ανάμνησης" του κάποτε ενεργού αυτού αεροδρομίου.

Threshold Rwy 12 (αν και τώρα πια νομίζω είναι 13)
http://hellasga.com/gallery/albums/lghl ... .sized.jpg

Μίλησα με ιδιοκτήτη και φύλακα.
Η ΥΠΑ τους έχει ζητήσει να βελτιώσουν/διορθώσουν αυτά που αναφέρει στα παραπάνω NOTAM's. Απ'όσο κατάλαβα δεν έχουν σκοπό να κάνουν τα παραπάνω έργα και αν κατάλαβα καλά μέχρι νεοτέρας το αεροδρόμιο δεν είναι πια της κατηγορίας (με εν ισχύ άδεια) που ήταν πριν την έκδοση των εν λόγω NOTAM .

Αλήθεια, αν
Α) η ΥΠΑ δεν έχει ανανεώσει την άδεια αεροδρομίου
Β) η (μικτή) ασφάλεια α/φους δεν βάζει όρο περί αδειοδοτημένου αεροδρομίου αλλά "διαδρόμου εντός των προδιαγραφών που παραθέτει ο κατασκευαστής"
... μπορείς να κατέβεις με δική σου ευθύνη όπως και τα ελικόπτερα που επιχειρούν από οποιοδήποτε "οικόπεδο" (αντί μόνο από ελικοδρόμια) αρκεί ο ιδιοκτήτης να μην έχει αντίρρηση ;

Μιλάμε πάντα για ιδιωτική χρήση και όχι "public transport" category.

Υπάρχει κάποια σχετική καταχώρηση στο Ελληνικό AIP γενικά για αυτό το θέμα (fixed wing α/φη σε μη πιστοποιημένα α/μια) ;
Στο Ελληνικό AIP (που δεν έχω updated) αναφέρει κάτι για "κλειστό" LGHL ;

Παράκληση για απαντήσεις μόνο από όποιον/α γνωρίζει κάτι στα παραπάνω θέματα AIP / κανονισμούς.

D0237/08 - PORTO HELI/PRIVATE:AD CLOSED.REF AIP GR VOLI AGA 3-8. 25 AUG 09:57 2008 UNTIL PERM. CREATED: 25 AUG 10:00 2008

Κάποιος μπορεί να διαβάζει airliners.gr ή απλά ήρθε η ώρα και αποφάσισαν την περασμένη Δευτέρα να βάλουν και τυπικά την ταφόπλακα στο Πόρτο Χέλι :cry:

Βέβαια η αλήθεια είναι πως η ΥΠΑ δεν το κλείνει από μόνη της αλλά επειδή ο ιδιοκτήτης επέλεξε να μην κάνει τις διορθωτικές ενέργειες που του ζητά η αρχή που το πιστοποιεί (ΥΠΑ).

Tasos Alexiou

Έφυγε πλήρης ημερών από την ζωή ο ΤΑΣΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, η ΨΥΧΗ του αεροδρομίου Πόρτο Χέλι LGHL.
http://www.alexiouad.gr/airportheli/
Όσοι τον είχανε γνωρίσει μέχρι και τέλη δεκαετίας 90 που ήταν ενεργός καταλαβαίνουν το ιδιαίτερο της προσωπικότητάς του.

Τον θυμάμαι να προσγειονόμαστε ελεύθερα στο Πόρτο Χελι για Σ/Κ στις Σπέτσες ή αυθημερών ψαράκι στη Χινίτσα και να μας καλωσορίζει με τη Harley και φουλάρι στο λαιμό και να διψάει για hangar talk.

Οι ιστορίες του από τη δεκαετία 80 με το τότε Piper Navajo και τη σχεδόν καθημερινή του διαδρομή Πόρτο Χέλι - Ελληνικό ατελείωτες.

Κηδεύεται σήμερα στις 13:30 στο Β' νεκροταφείο Αθηνών στα άνω πατήσια.

Κυπριανός Μπίρης

Last edited: