LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

• Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλησπέρα σας,

Έχω κλείσει ένα εισιτήριο για πήγαινε-έλα γύρω στα φώτα, τον Ιανουάριο. Εκ των υστέρων έμαθα πως τον χειμώνα ακυρώνονται πολλές πτήσης λόγω ομίχλης που προέρχεται από την λίμνη. Ισχύει αυτό; Να κοιτάξω να το ακυρώσω;
Υπάρχει κάποιο δρομολόγιο που μπορεί (λόγω ώρας) να μην επηρεαστεί από μια ενδεχόμενη ομίχλη;
Ευχαριστώ!

Καλημέρα,

Είναι βέβαια λίγο δύσκολο να ξέρουμε τι καιρό θα κάνει εκείνη την ημέρα, μπορεί να έχει καλό καιρό, μπορεί να έχει και ομίχλη, μπορεί όμως να έχει και χιόνι.
Σε γενικές γραμμές πλέον οι πτήσεις δύσκολα ακυρώνονται καθώς υπάρχει η διαδικασία RNAV αν το λέω καλά, το οποίο βοηθάει να προσγειωθεί το αεροπλάνο με άσχημες καιρικές συνθήκες, παράδειγμα έχει κατέβει και με ορατότητα στα 3 με 4 χιλιόμετρα με την διαδικασία αυτήν. Αν όμως έχει ομίχλη, θα αναχωρήσει με καθυστέρηση μόλις φύγει η ομίχλη.

Τέλος αν θέλεις να αποφύγεις ενδεχόμενη καθυστέρηση, φέτος οι πτήσεις της Aegean είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, οπότε μπορείς να κοιτάξεις την βραδινή πτήση που έρχεται στις 20:30 και αναχωρεί στις 21:00 και οι οποία έχει συχνότητα καθημερινή εκτός Σαββάτου.

Αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι άλλο, είμαι στην διάθεσή σου.

Με εκτίμηση.

Από τις 28 Ιουνίου η Air Serbia θα συνδέσει το Βελιγράδι με τα Ιωάννινα όπου θα εκτελεί κάθε εβδομάδα πτήσεις τσάρτερ και οι οποίες όπως και η πτήσεις από την Σκανδιναβία θα εξυπηρετούν τα παράλια.
Είχε ξανά συζητηθεί παλιότερα για να ξεκινήσουν πτήσεις από το Βελιγράδι αλλά αναβλήθηκαν λόγο της πανδημίας, τώρα που τα πράγματα είναι πιο ελεύθερα, θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις.

Δείτε κάποιες πληροφορίες και στην σχετική είδηση που βγήκε σήμερα εδώ: Η Air Serbia προσγειώνεται στα Γιάννινα • EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία

Περαιτέρω πληροφορίες δεν έχω, αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας μας το πει.

Επίσης μετά το Πάσχα θα κάνω μια συνολική δημοσίευση για ότι έχει προγραμματιστεί φέτος στο αεροδρόμιο, η μεγαλύτερη έκπληξη είναι η δρομολόγηση για πρώτη φορά Airbus A321 Neo της Novair που θα εκτελεί το δρομολόγιο Στοκχόλμη - Ιωάννινα.
Επίσης θα είναι και η πρώτη φορά που θα προσγειωθεί A321 στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Με εκτίμηση.

Last edited:
Στο site του TLV, φαίνονται πτήσεις προς Ιωάννινα, από 20 Μαίου με την ISRAIR. Στο site της εταιρίας, υπάρχει η επιλογή της πόλης αλλά όχι διαθέσιμα εισιτήρια. Aναμένουμε νέα από τους εκεί φίλους, να μας ενημερώσουν αν υπάρξουν πτήσεις

Είχα πληροφορηθεί από καιρό ότι θα ξεκινήσει η εν λόγο εταιρεία πτήσεις προς Γιάννενα και το εδώ και δύο με τρεις εβδομάδες έχω που το βλέπω στο site της Israir και το μόνο που περιμένω είναι βγάλει τα ωράρια και της συχνότητες πτήσεων, μόλις τα δω θα τα ανεβάσω στο φόρουμ, στο site του TLV έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι.

Επίσης όπως έχω ξαναγράψει ξεκινούν στις 28 Ιουνίου πτήσεις τσάρτερ από το Βελιγράδι, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βρει το τουριστικό πρακτορείο που θα τις εκτελεί για να δω τις ώρες άφιξης.

Την Παρασκευή, στις 13 Μαΐου έρχεται η πτήση της Novair από τη Στοκχόλμη (Arlanda).

Stockholm/Arlandra ---> Ioannina
08:00 ---> 12:25
Novair : NVR213

Ioannina ---> Stockholm/Arlandra
13:25 ---> 15:45
Novair : NVR214

(Συγκεκριμένα αυτήν Παρασκευή, δεν ξέρω αν το αεροσκάφος θα επιστρέψει αμέσως πίσω στη Στοκχόλμη ή θα συνεχίσει για κάποιον άλλον προορισμό (μιας και είναι η πρώτη πτήση για Γιάννενα και δεν ξέρω αν θα υπάρχει κόσμος για την επιστροφή)).

Πάντως ο τουριστικός οργανισμός Apollo, προβάλλει τα Ζαγοροχώρια.

Στο site του TLV, φαίνονται πτήσεις προς Ιωάννινα, από 20 Μαίου με την ISRAIR. Στο site της εταιρίας, υπάρχει η επιλογή της πόλης αλλά όχι διαθέσιμα εισιτήρια. Aναμένουμε νέα από τους εκεί φίλους, να μας ενημερώσουν αν υπάρξουν πτήσεις
Βλέποντας τις προγραμματισμένες αφίξεις/αναχωρήσεις στο TLV πράγματι φαίνονται πτήσεις από/προς Ιωάννινα κάθε Παρασκευή από 20/05/22 έως 30/09/22

Μετά από δύο χρόνια θα ανεβάσω ένα συνολικό πρόγραμμα του τι έχει προγραμματιστεί για φέτος από πλευράς πτήσεων. Τα προηγούμενα δύο χρόνια λόγο της πανδημίας δεν ανέβαζα κάποιο πρόγραμμα γιατί δεν υπήρχε κάτι ενδιαφέρον.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Πρόγραμμα διεθνών πτήσεων.

- Ξεκινάει στις 13 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου.
Stockholm-Ioannina-Stockholm

NVR213: 08:00 - 12:25
NVR214: 13:25 - 15:45

Κάθε Παρασκευή

Με Airbus A321Neo που θα είναι και η πρώτη προσγείωση A321 στα Γιάννενα.

- Ξεκινάει 27 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου
Göteborg-Ioannina-Göteborg

SK7955: 06:00 - 10:15
SK7956: 11:15 - 13:30

Κάθε Παρασκευή

Με A320Neo

- Ξεκινάει 3 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου
Copenhagen-Ioannina-Copenhagen

SK7705: 05:50 - 09:40
SK7706: 10:40 - 12:30

Κάθε Παρασκευή

Με A320Neo

- Ξεκινάει 17 Ιουνίου έως 12 Αυγούστου
Oslo-Ioannina-Oslo

WF7744: 07:00 - 11:35
WF7745: 12:35 - 15:05

Κάθε Παρασκευή

Με Embraer 190-E2

Η Israir σύμφωνα και με τον προλαλήσαντα ξεκινάει από 20 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου, Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή δίνει δρομολόγια το αεροδρόμιο του Tel Aviv, και με λίγο μπερδεμένα ωράρια, την Παρασκευή για παράδειγμα έρχεται στις 11:10 και την δείχνει να φεύγει στις 21:30 περίπου το βράδυ, ενώ την Δευτέρα δεν δίνει άφιξη, μόνο αναχώρηση όπου θα φτάνει στο Tel Aviv στις 12:10. Πιστεύω ως τις επόμενες μέρες θα ανεβάσει και το Flight Radar το πρόγραμμα οπότε πιστεύω θα ξεκαθαρίσει η ώρα και οι ημέρες που θα έρχεται.
Επίσης για την Air Serbia που ξεκινάει 28 Ιουνίου δεν έχω βρει ακόμα τα ωράρια που θα έρχεται.

Τέλος στις πτήσεις εσωτερικού έχουμε μόνο την Olympic Air και δεν φαίνεται κάτι άλλο.

Πρόγραμμα εσωτερικών πτήσεων.

OA160: 10:00 - 11:15
OA161: 11:45 - 12:55

OA166: 18:00 - 19:15
OA167: 19:45 - 20:55

Όλες με ATR72-600 αλλά ορισμένες εκτελούνται και με τα Airbus αλλά και όσα Q400 είναι ακόμα στο στόλο.

Σύνολο πτήσεων από τον Ιούνιο και μετά 12 εβδομαδιαία, μια πτήση κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Προς το παρόν μέχρι τέλη Μαΐου παραμένουμε στις 10 εβδομαδιαίες πτήσεις.

Τέλος την Παρασκευή που έρχεται το A321Neo θα πάω στο αεροδρόμιο να βγάλω φωτογραφίες και βίντεο και θα τα ανεβάσω στο φόρουμ.

Με εκτίμηση.

Άρθρο του Ηπειρωτικού Αγώνα αναφέρεται στις θερινές προοπτικές του αεροδρομίου Ιωαννίνων, με αφορμή την πρώτη πτήση της Novair από Στοκχόλμη.

Απόσπασμα:

"Η εταιρία [Novair] θα πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως, όπως και το 2019, από Σουηδία, Δανία και Νορβηγία, ενώ αναμένεται η έναρξη πτήσεων από την Air Serbia και το Βελιγράδι. Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, πάντως, αναμένεται να υποδεχθεί και άλλες πτήσεις κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, οι οποίες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, όπως ανέφερε ο αερολιμενάρχης Βασίλης Μητσιμάρης, ευχαριστώντας τους φορείς που συνέβαλαν στην υποδοχή. Όπως τόνισε, τα μηνύματα είναι ευοίωνα και αυτό αποδεικνύει πως φέτος το πτητικό πρόγραμμα από τη Σκανδιναβία ξεκίνησε 15 ημέρες νωρίτερα περίπου και θα διαρκέσει έως τα τέλη Οκτωβρίου."

Ας το δούμε καλά γιατί του χρόνου επανέρχεται (όπως όλα δείχνουν) το Α320 από Στοκχόλμη.
a321_novair.JPG