LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

• Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Απο οτι φαινεται η Apollo μετακομισε το αεροδρομιο στην γειτονικη Αλβανια! Επιτηδες, κατα λαθος, δεν ξερω παντως εγινε απο χτες!

μπείτε στην ιστοσελίδα τους (οποιαδήποτε από τις τέσσερις) ψάξτε την ενότητα: πτήσεις, χώρα και θα δείτε ότι στη Ελλάδα δεν υπάρχει το LGIO αλλά αν διαλέξετε Αλβανία φιγουράρει πρώτο-πρώτο!

Ε ναι, γιατι οι επιβατες της Apollo που φτανουν στο LGIO κατευθυονται σε αλβανικα θερετρα.
Η Αpollo πακετα διακοπων πουλαει.
Δεν ξερω παλιοτερα αν τους πρωθουσε και σε ελληνικους προορισμους (πχ Συβοτα, Παργα), παντως απο τοτε που ξεκινησαν τα charter στα ΙΟΑ, ενα μεγαλο μερος των επιβατων κατεληγε στην Αλβανια.

Last edited:
Μα δε μιλάω για τους προορισμούς αλλά για το χαρακτηρισμό: Albania, Ioannina που αφορά μόνο στο αεροδρόμιο! Όποιος το δει και δεν ξέρει θα νομίζει ότι είναι στην Αλβανία! Όσο για τους προορισμούς μια χαρά υπάρχουν όλοι οι ελληνικοί της περιοχής που υπήρχαν και πριν. Αν διαλέξεις την επιλογή ξενοδοχείο-πτήση τους δείχνει μια χαρά, αν διαλέξεις την επιλογή μόνο για πτήση και χώρα Ελλάδα, το LGIO δεν υπάρχει. Αν διαλέξεις μόνο πτήση και επιλογή Αλβανία σου το εμφανίζει! Αν μπείτε στο site τους θα καταλάβετε!

Όταν θα ειναι έτοιμα τα δύο αεροδρόμιο στην Αλβανία ( Vlora και Gjirokastèr) δε νομίζω οτι θα υπάρχει λόγος πλέον να υπάρχουν δρομολόγια για το LGIO. Οι ακτές της Θεσπρωτίας και Πρέβεζας κατά τη γνώμη μου είναι πιο εύκολα προσβάσιμες από το Άκτιο σε σχέση με τα Ιωάννινα. Μπορεί να στεναχωρηθούν μερικοί συμφοριτες, αλλά σύντομα δε θα μας απασχολεί πια το θέμα σε ποια χώρα εμφανίζεται το LGIO. Ούτε εννοείται θα υπάρχει λόγος για όποιον θέλει να περάσει τις διακοπές του στην Αλβανία να πετάει στο LGKR.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά εμένα θα με απασχολεί το ζήτημα γιατί τώρα τελευταία κυκλοφορούν και κάτι περίεργοι χάρτες από επίσημους φορείς των γειτόνων. Όσο για τους Αγίους Σαράντα και πάλι θα συμφέρει ή πρόσβαση από Κέρκυρα

(Βγαίνουμε βέβαια εκτός θέματος :)
Και όμως, έτσι ακριβώς ξεκινούν όλα. Από κάποιον περίεργο χάρτη, από κάποια περίεργη ενέργεια.
Τη δεκαετία του 80 οι ανατολικοί γείτονές μας, διεκδικούσαν το FIR στο μισό Αιγαίο. Σιγά σιγά, την Έρευνα & Διάσωση στην ίδια περιοχή. Την εποχή εκείνη, όταν ανακοίνωσαν σεισμογραφικές έρευνες στα διεθνή ύδατα, τα μαχητικά από όλες τις Ελληνικές βάσεις απογειωνόντουσαν με μετάκαυση. Η εντολή ήταν "βυθίστε το ΧΟΡΑ". (Υπηρετούσα τη θητεία μου οπότε το θυμάμαι!)
Τώρα οι ανατολικοί γείτονές μας πλέον κάνουν ανενόχλητοι σεισμογραφικές έρευνες ακόμα και δίπλα στην Κρήτη, και μάλιστα με συνοδεία πολεμικών σκαφών.
Οι βόρειοι γείτονές μας έχοντας εξασφαλισμένη την επιτυχία και με μέντορες τους ανατολικούς γείτονές μας, με διάφορα τεχνάσματα, δημιουργούν θέρετρα εκεί που ήταν οι περιουσίες των μειονοτήτων.
Δεν διεκδικούν φυσικά τίποτε από ξένα εδάφη.

[Και σε τελική ανάλυση, είναι ντροπή να προσπαθώ να αναλύσω ΕΓΩ ένα τέτοιο θέμα. Είμαι ο κατεξοχήν ΑΣΧΕΤΟΣ. Πάντα ήμουν ΠΑΤΟΣ στην ιστορία!]

Γι' αυτό ακριβώς θα έπρεπε να αποφύγεις την πολιτική/ιστορική ανάλυση απ' τα Lidl.

Στα αεροπορικά είσαι άπαιχτος και σε διαβάζω πάντα με προσοχή. Αλλά άσε τα υπόλοιπα, δεν πειράζει :mrgreen: