LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

• Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Φαίνεται πως η εγκατάσταση ILS μπαίνει σε οριστικό δρόμο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ως τις αρχές του 2008. Η ανάγκη αυτή ακούγεται εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια (τότε έμενα στα Γιάννενα)!

Επίσης θα εγκατασταθεί πιλοτικά ένα δορυφορικό σύστημα,...
Τι ακριβώς είναι αυτό? Φαντάζομα κάτι σχετικό με GPS ή DGPS, μπορεί κάποιος να δώσει σαφέστερη πληροφόρηση ?

Κώστας

Εκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων πραγματοποίησε χθες αεροσκάφος των ΟΑ που εκτελούσε την πτήση από τα Τίρανα στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. Aσθενής που μεταφερόταν απο ΤΙΑ σε ΑΤΗ παρουσίασε επιδείνωση, οπότε την αποβίβασαν στα Γιάννενα.

Μου θύμησε τον καιρό που η πτήση Αθήνα-Τίρανα γινόταν πάντα μέσω Ιωαννίνων...

Για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα,είπα να το αναφέρω εδώ.Στις 17/02 εδώ στα Γιάννενα θα έχουμε 2 charter!!! :oops: :shock: :D Το ένα θα είναι ΟΑ για Βερολίνο και το άλλο CSA ( :shock: ) για Πράγα!!!Φεύγουν μαζί και επιστρέφουν μαζί στις 21/02!Κάνας φούρνος θα γκρεμίστηκε σίγουρα!!!Ώρες δεν ξέρω ακόμα,θα ενημερώσω όταν μάθω γιατί είναι και λίγο νωρίς.Αναρωτιέμαι τι αεροσκάφος θα στείλει η ΟΑ.Πάντως για τη CSA 734 το κόβω...Φαντάζεστε να δούμε κάνα 310?? :lol: Ήθελα απλά να ενημερώσω μπας και ενδιαφέρεται κανένας κοντοχωριανός.

Ε! Κανε καμια φωτο! Για συλλεκτικους λογους :wink:

Τοσο σπουδαιο γεγονος ειναι οι πτησεις τσαρτερ στα Ιωαννινά;Που καταντησαμε.Αντι να πνηγονται τωρα το χειμωνα με χειμερινα τσαρτερ.Χαιρομαστε με πτησεις προφανως εκδρομες απο καποιο η καποια ταξιδιωτικα γραφεια των Ιωαννινων.Για την CSA πιθανον 734 βλεπω.Τα 735 δεν πετανε τσαρτερ.

Οποτε τι? Να μην χαιρομαστε? Εξηγησε μας, δηλαδη.
Επισης. ο Τσεχος πεταει και τα 735 σε charter. Περυσι μεσα σε ενα απο αυτα ημουν κ εγω.

@ jetflight:

Φίλε, πίστεψε με, είναι μεγάλο γεγονός οι πτήσεις charter εδώ στα Γιάννενα και ειδικά με ξένη εταιρία κιόλας.Μεγάλο γεγονός για εμάς τους σχετικούς, τώρα τον παππούλη που σκάβει το χωράφι δίπλα στο αεροδρόμιο, πολύ που τον ένοιαξε αν θα κατέβει αεροπλάνο...Τι να κάνουμε, εδώ στα Γιάννενα έχουμε υποβαθμισμένο αεροδρόμιο και μη σου πω ότι και οι 3-4 πτήσεις την ημέρα για Αθήνα δίνουν κάποια κίνηση...Φαντάσου να κόβονταν κι αυτές...Δε γνωρίζω που μένεις, αλλά όπως εσύ (και πολλοί άλλοι) έχετε βαρεθεί να βλέπετε Lufthansa,Alitalia,Easy,Air France και ό,τι άλλο κέρατο κατεβαίνει καθημερινά στην Αθήνα, έτσι κι εμείς φίλε μου έχουμε ψοφίσει απ'τη βαριομάρα των ATR και των AVRO.Το πρωί ξυπνάς με τον ήχο που κάνει η βάρκα του ψαρά(-->ATR),το μεσημέρι γυρνάς σπίτι με το σφύριγμα απ'το AVRO, και το βράδυ βλέπεις και το τελευταίο κότερο να κατεβαίνει.Έτσι είναι κάθε μέρα...Οπότε ΝΑΙ είναι μεγάλη χαρά να τη στήσω στο αεροδρόμιο στις 17/02 το πρωί.Ο καθένας περιορίζεται στο ό,τι έχει, τι να κάνουμε...Κι εγώ άμα έμενα στην Αθήνα ίσως να είχα βαρεθεί...Αλλά μένω στα Γιάννενα...
Όσο για τις τουριστικές πτήσεις που κανονικά θα έπρεπε να έχουμε το χειμώνα, έχεις δίκιο.Αλλά δυστυχώς (ή μπορεί και ευτυχώς) ο χειμερινός τουρισμός στα Ζαγοροχώρια και στο Μέτσοβο είναι κατά κύριο λόγο εσωτερικός.Λίγοι είναι οι ξένοι και αυτοί έρχονται με τα τροχόσπιτα και τα αυτοκίνητά τους και όχι με αεροπλάνο. Άλλωστε παίζει ρόλο και το μέγεθος και η λειτουργεία του αεροδρομίου, αυτά που λέμε σ'αυτό το άρθρο,δεν είναι ανάγκη να τα αναφέρω πάλι.Και για να κλείσω, απλά τώρα που άρχισαν τα έργα για την επέκταση, δίνουν κάποιο ενδιαφέρον για το μέλλον...Θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι...

den echei adiko o mini, epidi i gineka mou einai ipirotisa -sintopintisa sou mini- kai pigeno sichna vlepo oti genika oi ptisis sto aerodromio ton ioanninon einai ekseretika liges eos "aniparktes" se schesei me alla aerodromia

auto sinvenei gia polous kai diaforous logous an kai pisteuo oti gia auto ftene oi idioi oi ipirotes pou san agirista kefalia pou einai :lol: den ependioun ston topo tous genikotera... alla kai oute proothoun ton topo tous...

Προς θεου δεν ηθελα σε καμια περιπτωση να υποτιμησω τα ομορφα Ιωαννινα.Απλα πιστευω οτι ενα μεγαλυτερο αεροδρομιο δεν θα προσφερει τιποτα,εαν η περιοχη επειδη γνωριζω οτι εχει πολυ ωραια μερη για χειμερινο τουρισμο,θα μπορουσε να εχει μια τετοια κατευθυνση και χαιρομαι που το αναγνωριζεις,και δεν πιανεις το μηζερο νεοελληνικο υφος τυπου οτι ειναι παραλογο τα Ιωαννινα να γινουν Αυστρια π.χ.
Ολα μπορουσαν να γινουν αρκει επιτελους να ακολουθηθει σοβαρη τουριστικη πολιτικη και οχι να λεμε οτι παει καλα η Ελλαδα επειδη υπαρχουν συγκειριες που βοηθουν.
Το ολο ζητημα ειναι στην πολιτικη αναπτυξης που ελπιζω να κανω λαθος δεν τι βλεπω και σε τοπικο επιπεδο.Το αεροδρομιο των Ιωαννινων απο οτι ξερω πληροι τις προδιαγραφες για να εξυπηρετει πτησεις 737 και 320.Ισως και παραπανω.Εκτος κι αν η επεκταση εχει σχεση με αλλα τμηματα η εχει σχεση με το υψομετρο που μια φορα μου ειπε ο Χρηστος.
Δεν ειμαι απο την Αθηνα.Απο τη Χιο ειμαι και το χειμωνα κι εγω βαριεμαι να βλεπω ATR και Avro,αλλα το καλοκαιρι μπορει να υπαρχει ενας αριθμος μεχρι στιγμης μικροτερος σε τσαρτερ σε σχεση με αλλα νησια,αλλα τουλαχιστον απο τη μια αυτες ειναι εβδομαδιαιες γιατι προερχονται απο τουρ οπερειτορς και δευτερο ολο και κατι διαφορετικο μπορει να συμβει απο χρονια σε χρονια.Π.χ Περσι απο Βελγιο πετουσε η jetairfly με 734,φετος θα πεταει η Thomas Cook Airlines με 320,και αλλες 2 αλλαγες και προσθηκες μια απο Οσλο και μια απο τη Ρουμανια.
Αυτα λιγακι αναπτερονουν το ενδιαφερον.
Η CSA δεν αμφιβαλλω οτι πεταει με 735,και τσαρτερ.Απλα πριν 2 χρονια δεν ηθελε να εκτελεσει μια τσαρτερ πτηση απο Χιο για Πραγα επικαλουμενη τον διαδρομο!Τελικα η πτηση εγινε απο την Aegean με 734!Ηταν ιδια περιπτωση με αυτην που θα γινει στα Ιωαννινα.