Μήπως ο Δήμαρχος εννούσε πως η Λάρνακα είναι HUB προς τις Αραβικές χώρες με πάρα πολλές πτήσεις καθημερινά, κυρίως προς Τελ Αβίβ?
Εγώ αυτό καταλαβαίνω και ότι ίσως εφόσον η σύνδεση Ιωαννίνων-Λάρνακας έχει καλές πληρότητες, η TUS που ήδη επιχειρεί και προς Ισραήλ μελλοντικά προσθέσει κάποια απευθείαςσύνδεση Ιωάννινα-Ισραήλ (αν και νομίζω η ζήτηση δεν θα το δικαιολογεί, παρά τις ρίζες που δένουν τους Ρωμανιώτες Ισραηλινούς με την πόλη και το ενδιαφέρον Ηπειρωτών να επισκευθούν τους Αγίους τόπους).
Εγώ αυτό που ήθελα να προσθέσω είναι πως την προηγούμενη εβδομάδα επέστρεψα Κύπρο από Γιάννενα μέσω Αθήνας (A3) και υπήρχαν τουλάχιστον άλλα 8 άτομα στην πτήση που έκαναν το ίδιο με εμένα. Πιστεύω η έναρξη της TUS θα μειώσει ακόμη περισσότερο τις πληρώτητες Ιωάννινα-Αθήνα. Πλέον, με την Ιονία και τα προβλήματα του αεροδρομίου που δεν δείχνουν να λύνονται* οι περισσότεροι θα χρησιμοποιούν το δρομολόγιο για μετεπιβίβαση στην Αθήνα για Λονδίνο κλπ (όσοι δεν πάνε οδικώς στη Θεσσαλονίκη και επιλέγουν να πετάξουν από εκεί).
*Η μεσημεριανή πτήση στις 27/12 δεν κατάφερε να πρσγειωθεί λόγω ομίχλης. Δεν μπορώ να πιστέψω πως το δορυφορικό σύστημα που τόσο περιμέναμε να λειτουργήσει δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε ομίχλη στις 14:00 το μεσημέρι. Εκτός και αν τα ελικοφόρα που ως επί το πλείστο προσγειώνονται στα Γιάννενα δεν μπορούν να το αξιοποιήσουν. Στα μέσα Δεκεμβρίου σε 2 Πανελλήνια Συνέδρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, οι μισοί ομιλητές δεν παρευρέθησαν γιατί το αεροπλάνο από Αθήνα δεν κατάφερε να προσγειωθεί. Όσες τσάρτερ πτήσεις και να προστεθούν το καλοκαίρι, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι για μένα η αξιοπιστία, που δεν επιτρέπει όλο το χρόνο στον ντόπιο πληθυσμό να το χρησιμοποιήσει. Εύχομαι να σκέφτομαι λάθος.
Κι ένα τελευταίο, πέραν από την Κύπρο σε άλλη μια πτήση πιστεύω από θέμα πληροτήτων όλο το χρόνο, Γιάννενα-Ηράκλειο ή Χανιά.