Το μεγαλύτερο πρόβλημα του αερολιμένα επιλύθηκε στην καλύτερη του στιγμή, δηλαδή τώρα που αναπτύσσεται, σε δεύτερη θέση έρχονταν το πρόβλημα των καυσίμων που και αυτό επιλύθηκε τον περασμένο χειμώνα, διότι και παλιά είχαμε καύσιμα αλλά τα τελευταία χρόνια πρίν το 2015 και λόγω κίνησης η BP είχε φύγει από τον αερολιμένα.
Ακόμα ένα θετικό βήμα προς την επίλυση όλων των προβλημάτων είναι η αναβάθμιση της πυρόσβεσης από την κατηγορία 5, στην κατηγορία 6, και αυτό έγινε με την προσθήκη ενός ακόμη πυροσβεστικού οχήματος. Τώρα σύμφωνα με το άρθρο θα μπορεί άνετα αφού υπάρχει αυτήν η πυρόσβεση να προσγειώνονται μέχρι και Boeing 737-800, Airbus A321 κτλ.
http://allnews-epirus.blogspot.com/2018 ... 8.html?m=1
Μήπως μπορεί κάποιος να μας πει τι ακριβώς αεροπλάνα καλύπτει η κατηγορία 6, γιατί εγώ νομίζω ότι καλύπτει και Boeing 757 κτλ.
Πάντως σύμφωνα και με το Notam οι διαδικασίες εκδόθηκαν στις 10 Αυγούστου για τον 14 και στις 13 Σεπτεμβρίου για τον 32.
Εγώ θα παραθέσω κάποιες εικόνες παρακάτω με τις διαδικασίες για να τις δείτε και οι υπόλοιποι.
Το Notam:

REF AIP GREECE PAGES AD2-LGIO-IAC-6, RNAV (GNSS)Z RWY14 EFF 13
SEP 2018, ON THE PLAN VIEW DISREGARD INFORMATION CONCERNING
GRADUATION MARKS.
NEW UPDATED CHART WILL BE PUBLISHED ACCORDING TO AIRAC CYCLE EFF
08 NOV 18. 24 AUG 07:28 2018 UNTIL 08 NOV 00:00 2018. CREATED: 24 AUG 07:32
2018

REF AIP-GREECE,PAGE AD-2-LGIO-IAC-7,RNAV(GNSS)RWY32 IN THE CODING
TABLES (FROM AMIVI AND YNN) AT DF LEG FOR WAYPOINT IO723 IN THE
COLUMN OF TURN/DIR AMEND TO READ L (LEFT) TURN INSTEAD OF R (RIGHT)
TURN. 13 SEP 10:36 2018 UNTIL PERM. CREATED: 10 AUG 10:48 2018
ΥΓ. Όπως καταλαβαίνω από τις διαδικασίες του 32 πρώτα θα έρχεται το αεροπλάνο πάνω από τον διάδρομο και μετά θα πιάνει την διαδικασία RNAV/GNSS και θα προσγειώνεται ή κάτι άλλο μπορείτε να μου εξηγήσετε λίγο για να καταλάβω;
Όπως επίσης θέλω κάποιος να μου εξηοτι ακριβώς το Notam γιατί δεν το έχω κατανοήσει όλο.
Με εκτίμηση.