LGIR/HER Heraklion "Nikos Kazantzakis"

  • Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Alex, στο LGIR γίνεται επέκταση του αεροσταθμού. To ότι θα γίνει νέο αεροδρόμιο (αν θα γίνει), δεν σημαίνει ότι για τα επόμενα 4-5 χρόνια -όσο δηλαδή θα κρατήσει η κατασκευή του νέου- το LGIR θα μείνει όπως είναι σήμερα.

Και στο Ελληνικό γινόντουσαν έργα επέκτασης χώρων (και άλλα) σχεδόν ως το 2000.
 
Κλειστή παραμένει η νέα αίθουσα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου `Νίκος Καζαντζάκης`, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών ότι θα άνοιγε την περασμένη Παρασκευή, καθώς όπως διαπιστώθηκε υπάρχουν ακόμα σοβαρά προβλήματα, σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια, καθώς και με τα τεχνολογικά συστήματα εξοπλισμού.

Το πρόβλημα της ασφάλειας έχει να κάνει, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πατρίς`, με την παράβλεψη του κατασκευαστή των ανελκυστήρων να τοποθετήσει σε αυτά συστήματα κλειδώματος, με αποτέλεσμα να έχει ο καθένας πρόσβαση σε χώρους απαγορευτικούς για το κοινό, γεγονός που θα προκαλούσε ακόμη περισσότερα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου.

Όπως δήλωσε σχετικά ο προϊστάμενος του αερολιμενικού ελέγχου κ. Γιώργος Καρκάνης "το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι υπήρχαν κάποιες πόρτες, κάποια ασανσέρ που οδηγούν στο υπόγειο, χωρίς να υπάρχει κάποιος έλεγχος. Ζητήσαμε από ειδικό να κλείσει αυτές τις προσβάσεις, ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση από μη ελεγχόμενο χώρο σε ελεγχόμενο". Ενώ, όπως ανέφερε "υπήρξαν και κάποια άλλα προβλήματα που αντιμετώπιζε η αίθουσα, τα οποία ήταν γνωστά εκ των προτέρων, και αφορούσαν στα οπτικοακουστικά συστήματα, στα μόνιτορ για το τσεκάρισμα των επιβατών, το χώρο δηλαδή που θα τσεκάρει η κάθε αεροπορική εταιρία".

Τέλος, σημειώνεται ότι η νέα αίθουσα θα είναι χώρος τσεκαρίσματος με 14 επιπλέον check-in counters, θα υπάρχουν 2 είσοδοι για τις αναχωρήσεις εσωτερικού και τις κοινοτικές χώρες, ενώ θα υπάρχουν 3 έξοδοι για την πίστα (gates).

source
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=2
 
Ταλαιπωρία περιμένει τους διακινούμενους από το a/p HER

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2005Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει όσους ταξιδιώτες σκοπεύουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από το αεροδρόμιο `Νίκος Καζαντζάκης` του Ηρακλείου, καθώς τα σημεία ελέγχου των εισιτηρίων και των αποσκευών είναι διασκορπισμένα σε όλο το χώρο του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να είναι σε μια διαρκή αναζήτηση.

Το πρόβλημα και η ταλαιπωρία των επιβατών όμως προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πατρίς`, τις ημέρες αιχμής του αεροδρομίου - Δευτέρα και Παρασκευή - που η κίνηση είναι αυξημένη και οι επιβάτες αναγκάζονται να βρουν σε ποια αίθουσα θα πρέπει να τσεκάρουν τα εισιτήρια και τις αποσκευές τους, πριν επιβιβαστούν στα αεροσκάφη.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα πηγάζει από το γεγονός ότι η αρίθμηση των `counters`, που έχει γίνει και σίγουρα μπερδεύει τον κόσμο, ξεκινά από την παλιά αίθουσα, συνεχίζει στη νέα και καταλήγει και πάλι στην παλιά. Έτσι, οι επιβάτες μπερδεύονται και τις περισσότερες φορές κατακλύζουν το τμήμα πληροφοριών, ζητώντας να μάθουν πού βρίσκονται οι έδρες για το τσεκάρισμα, από όπου θα πάρουν την κάρτα επιβίβασης.

Όπως, όμως δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ. Μάνος Σφακιανάκης "θα γίνει αλλαγή στην αρίθμηση των `counters`", αλλά "πρώτα θα πρέπει να γίνει η αναβάθμιση του λογισμικού στο σύστημα των οπτικών αγγελιών" σημείωσε. Τέλος, όσον αφορά στην παρούσα αρίθμηση, ο αερολιμενάρχης τόνισε ότι "δεν έγινε τυχαία", καθώς όπως εξήγησε "δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε το λογισμικό

SOURCE
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=2
 
Φωτογραφίες από το `Νίκος Καζαντζάκης` μετά την ολοκλήρωση των έργων

:arrow: 13/8/2005 Tο terminal ανατολικά https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=4518

:arrow: 13/8/2005 Check-in Desks https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=4520

:arrow: 13/8/2005 Εκδοτήρια AEGEAN & SKYEXPRESS https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=4519

:arrow: 13/8/2005 Πίνακας αναχωρήσεων https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=4521
 
Ξεχασμένοι από το αεροδρόμιο Ηρακλείου 172 επιβάτες από Τυνησία
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005Εκτός του αεροδρομίου Ηρακλείου `Ν. Καζαντζάκης` παρέμειναν προχτές, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2005, για περίπου 20 λεπτά, 172 επιβάτες από την Τυνησία, καθώς όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα έξτρα Σέγκεν του αεροδρομίου βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη και κανέναν να τους περιμένει εκεί για τον καθιερωμένο έλεγχο.

Οι επιβάτες, που έφτασαν στο Ηράκλειο με αεροσκάφος της Finish Air - η οποία συνεργάζεται με την Ολυμπιακή -, κατά την παραμονή τους έξω από το αεροδρόμιο, μελάνιασαν από το κρύο, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες, ενώ κάποιοι εξ αυτών, όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, αναγκάστηκαν να τηλεφωνήσουν, προκειμένου να ειδοποιήσουν τους υπεύθυνους ότι τους είχαν ξεχάσει και ότι επιτέλους θα έπρεπε να ανοίξουν την πόρτα της αίθουσας για το διαβατηριακό έλεγχο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε από το Αστυνομικό Τμήμα του αερολιμένα, οι μοναδικοί αστυνομικοί που είχαν εσωτερική υπηρεσία - πέρα δηλαδή από τις σκοπιές - ήταν δύο: ο αξιωματικός υπηρεσίας και ένας ακόμη αστυνομικός. Μέχρι τις 10 προχθές τη νύχτα, ουδείς από το Αστυνομικό Τμήμα είχε ενημέρωση περί της αφίξεως του συγκεκριμένου αεροσκάφους της Finish Air, ώστε να γίνει σωστός προγραμματισμός με δεδομένα τα προβλήματα στην υφιστάμενη δύναμη, αλλά και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πτήση απαιτεί διαβατηριακό έλεγχο. Ο υπολογιστής που υπάρχει μπροστά από τον αξιωματικό υπηρεσίας ενημερώθηκε μετά τις 10 τη νύχτα, όμως προφανώς η ανακοίνωση διέφυγε της προσοχής του αστυνομικού. Τελικά χρειάστηκε να επιστρατευτεί αστυνομικός του αερολιμένα που είχε υπηρεσία στο μικτό και συμπτωματικά είναι αστυνομικός που έχει εκπαιδευτεί στο διαβατηριακό έλεγχο, για να σώσει κάπως την κατάσταση.


link
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=2
 
em, ti theloune kai auti tora na erxontai sto iraklio mes ston ximona. Mallon kanena spotters-club tha inai pou theli na di entiposiakes prosgiosis me notious anemous :) tin perasmeni kiriaki to vradi i prosgiosi ston 27 tou LGIR den itane kai apo tis pio euxaristes pou exo kani kai eki ixe mone 10 kombous aera.
 
ROTFLMAO! :D
H Finish Air poia einai? Nomizw ekeini poy anoikse me assets tis xrewkopimenis Start Air, e? :D
 
Τοσοι ανταποκριτες στο Ηρακλειο, χαθηκε ενας να φωτογραφησει τη Finish Air??? Θα την καναμε foto-finish Air :D
 
Top