LGKO/KGS Kos "Ippokratis"

• Thread starter Thread starter LEKPO1A
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
OA701":1p5hgeq8 said:
Βασίλη, την επόμενη που θα πάς γέμισε το Puma στικεράκια Ryanair :twisted:
Χαχα, στικεράκια :banana: .

spinal":1p5hgeq8 said:
Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι λάθος της υπαλλήλου που ίσως δεν ήξερε (?). Ίσως ήταν καινούρια (?), τι να πω. Δεν μπορεί να ήταν ενημερωμένος/η ο/η αερολιμενικός και να το επέτρεψε. Εδώ από τα landing fees εξαιρέθηκαν και φέτος οι πάντες και θα πληρώσει η ΠΑ???? Δεν πιστεύω να υπόγραψε τελικά ο μηχανικός ε?
Θα διατάξω άμεση έρευνα εις βάθος!!! :mrgreen:
Χτες ήταν το περιστατικό και υπέγραψε ο μηχανικός όντως. Το χαρτί γράφει "Ramps Agent Flight Report" και το έχουμε συναντήσει κι άλλες φορές (πχ στη Σάμο). Αλλά ήταν η πρώτη φορά που το είδα στον Ιπποκράτη και γιαυτό το ανέφερα. Παρεπιμπτόντως, ήταν άντρας ο υπάλληλος :mrgreen:

spinal":1p5hgeq8 said:
Εγώ και κόκκινο χαλί στρώνω να προσγειωθεί πάνω του το Puma να πάρει τον ασθενή! Και αν είναι και ο vassdel στο cockpit και εξτρα κέρασμα! :lol:
Το είπα εγώ να σβήνουμε στις αεροδιακομιδές, για να κατεβαίνουμε κ λίγο από το ελικόπτερο, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται για διάφορους λόγους... και έτσι χάνω κ τα κεράσματα :(

Κάτι το οποίο είναι εμφανές και στους δρόμους επιβεβαιώνεται και από τα νούμερα της ΥΠΑ για το μήνα Απρίλιο.
Με 11.151 περισσότερους τουρίστες και αύξηση 532% από πέρσι...

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011
ΑΦΙΞΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΚΡΑΤΟΣ 2010 2011 ΔΙΑΦΟΡΑ %

ΑΓΓΛΙΑ 0 2330 2330 -
ΒΕΛΓΙΟ 340 1196 856 251.76%
ΓΕΡΜΑΝΙΑ 186 2330 2144 1152.69%
ΙΣΡΑΗΛ 0 434 434 -
ΙΤΑΛΙΑ 0 2182 2182 -
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 0 774 774 -
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 0 81 81 -
ΝΟΡΒΗΓΙΑ 0 630 630 -
ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1469 2207 738 50.24%
ΟΥΚΡΑΝΙΑ 99 146 47 47.47%
ΡΩΣΙΑ 0 935 935 -

ΣΥΝΟΛΟ 2094 13245 11151 532.52%

Η επίδραση της Ryanair είναι κάτι παραπάνω από εμφανής!

Και η αύξηση για το μήνα Μάιο συνεχίζεται κλείνοντας με 12,12%. Πηγή : ΥΠΑ

ΣΥΝΟΛΟ (αριθμού επιβατών)

2010 84462
2011 94698
ΔΙΑΦΟΡΑ 10236
% 12,12

Attachments

• εξωτερικού Μαίου 2011.JPG
    εξωτερικού Μαίου 2011.JPG
    46,2 KB · Προβολές: 1.744
Όντως απόλυτα αληθές δυστυχώς. Η Κως αυτή τη στιγμή πιστεύω είναι μακράν το χειρότερο αεροδρόμιο πανελλαδικώς όσον αφορά την ταλαιπωρία επιβατών-πιλότων-ελεγκτών-αεροπορικών και υπαλλήλων εταιριών.
Ειδικά φέτος έχει περάσει και το Ηράκλειο στις καθυστερήσεις. Στο χάρτη του CFMU μονίμως διακρίνεις ένα κόκκινο κυκλάκι πάνω στο LGKO που σημαίνει καθυστερήσεις άνω των 45 λεπτών. Όλη η Ευρώπη καθαρή,μόνο η Κως κόκκινη.
Εν συντομία λοιπόν,
Το capacity του αεροδρομίου κανονικά έχει οριστεί 4 αφίξεις/ώρα. Αυτό οφείλεται λόγω στη χωρητικότητα του terminal και των θέσεων στάθμευσης. Φέτος πρακτικά βρίσκεται στο 5/ώρα. Ειδικά χθες λόγω απεργίας καταστρατηγήθηκε αυτό και έφτασε 9 (!!)/ώρα. Αποτέλεσμα, 2 και 3 αεροσκάφη να περιμένουν στους τροχοδρόμους και τη δυτική πίστα για πολλά λεπτά με κινητήρες αναμμένους και άλλα σε holding για 15-20 λεπτά μέχρι να έρθει και η δική του σειρά να περιμένουν στους τροχοδρόμους.
Η κατάσταση έχει χειροτερέψει καθώς έχουν δοθεί slots αδιακρίτως σε όλους μη λαμβάνοντας υπόψη τη χωρητικότητα/ώρα. Η Easyjet απειλεί με αποχώρηση και κατηγορεί τη Ryanair για καταστρατήγηση του slot της. Η Ryanair πάλι ανταπαντά ότι εμένα μου είπαν να έρχομαι όποτε θέλω και είμαι νόμιμη!!

Γενικώς στο αεροδρόμιο δεν έχει πέσει ούτε ευρώ εδώ και χρόνια. Αποτέλεσμα ένα αεροδρόμιο 100% έτοιμο να μπει στο μουσείο πολιτικής αεροπορίας της ΠΟΛΚΕΟΑ να καλείται να εξυπηρετήσει μια τεράστια ζήτηση.
Θα βάλω κάποιες φωτογραφίες για του λόγου το αληθές για να δείτε τις ουρές με τον κόσμο τις μέρες αιχμής που φτάνει πολλά μέτρα έξω από το αεροδρόμιο να περιμένει να τσεκάρει υπό τον καυτό ήλιο.

ΦΩΤΟ 1
ΦΩΤΟ 2
ΦΩΤΟ 3

Ρόμπα ξεκούμπωτη, once more :wall: :wall: :wall:

Τα ίδια γίνονταν κι εδώ μέχρι να ανοίξει η επέκταση του αεροσταθμού, όσο για το HER, επειδή πέρασα απο εκεί τον τελευταίο καιρό έπαθα σόκ. Επι 1 1/2 ώρα δεν υπήρχε κάθισμα όχι για εμένα αλλά για ακόμη καμιά 300αριά επιβάτες που περίμεναν να αναχωρήσουν αφού έφευγαν ταυτόχρονα ούτε ξέρω κι εγώ πόσες πτήσεις - όλες με καθυστέρηση φυσικά...

Το θέμα με τα σλοτ (ή καλύτερα την διαχείρισή τους) θα πρέπει να απασχολήσει έντονα τις τοπικές κοινωνίες/φορείς (αφού δεν απασχολεί αυτούς που πρέπει) διότι εκτιθέμαστε ανεπανόρθωτα...

Και ναι βρέθηκε λύση για την πολύωρη αναμονή των επιβατών!
:arrow: http://www.aegeanews.gr/default.asp?id= ... _id=385885
Αν και πιστεύω πως πρέπει να γίνουν πιο μεγάλες αλλαγές και σωστός προγραμματισμός για να λυθούν ΟΛΑ τα προβλήματα.!

Εντάξει θέλουν να μας τρελάνουν δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Δηλαδή χρειάστηκε αυτή η σύσκεψη κορυφής στην Αθήνα (είχαν προηγηθεί 3 συσκέψεις στην Κω!!) για να αποφασίσουν ότι η λύση στο χρόνιο πρόβλημα της Κω είναι η κατασκευή εξωτερικού μπαρ!!!! :wall: :wall:
Απλά Ε-ΛΕ-ΟΣ. . .

Είναι πολύ λυπηρό ξένοι επισκέπτες που έρχονται στα νησιά μας, το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που βλέπουν να είναι εικόνες Ουγκάντας στην Κω, στην Ρόδο κλπ.. ΥOUINGREECE

Εξίσου λυπηρό είναι ότι ξοδεύουμε κάθε χρόνο τ' άντερα μας για προωθήσεις προορισμού κτλ και μετά αδυνατούμε να προσφέρουμε ένα στοιχειώδη επίπεδο παροχής υπηρεσιών, ειδικά δημόσιων.

Όσο για τους επισκέπτες, υπάρχουν 2 κατηγορίες. Αυτοί που μας γνωρίζουν καλά και υπομένουν τα α/δ, τις δημ. συγκοινωνίες κτλ και αυτοί που είτε δεν μας γνωρίζουν είτε έχουν μια ευαισθησία σε τέτοια θέματα (και με το δίκιο τους) και μας ξανάρχονται μετά καμιά 10ετία. Το α/δ, καλώς ή κακώς, είναι η τελευταία εμπειρία/εικόνα που αποκομίζει ένας επισκέπτης και αν τον στείλεις πίσω σπίτι του ταλαιπωρημένο-εξουθενωμένο-αφυδατωμένο, έ, όσο καλά κι αν πέρασε στις διακοπές του θα το ξανασκεφτεί την επόμενη φορά.

Πάντως, την ιδέα για street bar στον Ιπποκράτη τη βρίσκω θεσπέσια. Αλοιφές θα μπαίνουν στα αεροπλάνα οι ξένοι απ' τις μπύρες... :roll: