Re: LGKS/KSJ Kasos Airport
Δεν ξέρω αν ακόμα χειρότερη εμπειρία, είναι να είσαι στην πίστα παρκαρισμένος, περιμένοντας να κατεβάσεις επιβάτες, ενώ πίσω σου απογειώνεται ένα Super Puma χαλώντας τον κόσμο με σκόνη και ταρακούνημα. Χτες το πρωί πήγα εκεί και ταρακούνησα το SX-BIO, το οποίο φαίνεται
εδώ από την τελική,
εδώ από τον διάδρομο (να γράψω αεροδιάδρομο; με το ζόρι κρατιέμαι :twisted: ) και
εδώ από την πίστα, λίγο πριν την απογείωση, με τη σκιά του ελικοπτέρου στο έδαφος και το blade απειλητικό πάνω από το ουραίο του Dash. Αν είχε και ηλιοβασίλεμα, θα κόβατε όλοι φλέβες από την τέχνη της φωτό μου.....

Να επισημάνω σε αυτό το σημείο, τον ρατσισμό των διαχειριστών, που δεν συμπεριλαμβάνουν την Κάσο στο drop-down μενού των Ελληνικών Αεροδρομίων, οπότε τα ανέβασα στην κατηγορία "Unknown Location". Παρακαλούνται οι απανταχού Κασσιώτες να τηρήσουν ήπια στάση....
Πιστός στο καθήκον της παρουσίασης αεροδρομίων και ελικοδρομίων ανά την επικράτεια, σας παρουσιάζω λοιπόν και μερικές φωτό από το αεροδρόμιο της Κάσου.
Άσχημη η ορατότητα λόγω ζέστης και υγρασίας, οπότε το νησί δεν φαίνοταν ούτε από τα 10ΝΜ. Όπως φαίνεται στην
φωτογραφία της απεικόνισης του radar, το αεροδρόμιο είναι στο Βόρειο μέρος του νησιού, ενώ ο άνεμος, έντασης 27 κόμβων από την διόπτευση 327, έκανε την χρήση του διαδρόμου 27 επιτακτική. Βρίσκεται ελαφρώς Δυτικά
της πόλης και του λιμανιού της με τον υπερμεγέθη βραχίονα 
.
Εύκολο στην προσέγγιση, όπως φαίνεται από την φωτό στα
500 πόδια και αυτήν
στα 300 πόδια.
Το δε τέρμιναλ, έχει το κλασικό νησιώτικο στυλ, με τα σημάδια του πανδαμάτωρος χρόνου εμφανή στην καμπούρα του, όπως δείχνει η
φωτό αυτή, καθώς και
αυτή η τελευταία φωτό, την οποία το δεν ήθελα να ανεβάσω, αλλά το main rotor blade επέμενε να το κάνω αφού του είχα βγάλει την καλή του πλευρά

. (Σπάνια να βγάλω αεροδρόμιο φωτογραφία και να μην έχει ασθενοφόρο μέσα. Ίσως θα έπρεπε να φτιαχτεί νέα κατηγορία στο Gallery:
Ambulance Pictures 
)
ΥΓ: Μία από τις κοπέλες του πληρώματος της Olympic, (νομίζω η 901 ήταν), έβγαλε πολλές φωτογραφίες του ελικοπτέρου, στην πίστα και κατά την απογείωση. Αν κάποιος έχει πληροφορίες, ή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της, ας μου στείλει ένα μήνυμα μέσω του φόρουμ. Ωραία θα ήταν να έχω και φωτό με τον εαυτό μου μέσα