LGRP/RHO Rhodes "Diagoras"

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας

Akis

Administrator
Staff member
Εγγραφή
22/11/2002
Μηνύματα
5.135
Likes
379
Περιοχή
Dortmund
Website
www.airliners.gr
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
ANA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDLW
Ρόδο: Δασοπυροσβέστες στο αεροδρόμιο!

Δασοπυροσβέστες στο αεροδρόμιο!

Οσο και αν ακούγεται περίεργο, είναι αληθινό. Η φύλαξη του αεροδρομίου Ρόδου θα ανατεθεί σε δασοπυροσβέστες της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Δωδεκανήσου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε χθες το πρωί ομόφωνα από το δήμαρχο Ρόδου Γιώργο Γιαννόπουλο και το νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη, προκειμένου να πάψει η δυσφήμηση του νησιού και η ταλαιπωρία των χιλιάδων αλλοδαπών τουριστών που διακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου του νησιού. Λόγω έλλειψης αστυνομικών, καθυστερεί ο έλεγχος των αποσκευών των ταξιδιωτών, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην ουρά επί αρκετές ώρες. Μάλιστα, τις ημέρες αιχμής οι τουρίστες παραμένουν επί ώρες μέσα στο λιοπύρι.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου σήκωσε ψηλά τα χέρια και, προκειμένου να πάψει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, που δυσφημεί διεθνώς τη Ρόδο και τη χώρα μας, απόφασισαν από κοινού, νομάρχης και δήμαρχος, να χρησιμοποιηθούν οι εποχικοί δασοπυροσβέστες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να ελέγχουν τις αποσκευές των ταξιδιωτών τους. Είναι μια λύση, αλλά ασφαλώς όχι η ενδεδειγμένη, σε μια αρκετά ευαίσθητη περίοδο, αλλά και περιοχή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, σε βαθμό ώστε πολλές υπηρεσίες να υπολειτουργούν.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/07/2004

-------------------------------------------------------

:stupid:
 
Kai giati dev pairvouve mia idiwtikn etaireia security??? Evstoloi, pei8apxnmevoi (leme twpa... - sto Ellada polla eivai mpaxalo) kai sigoupa exouve kavei poloous elegxous stavtwv klp (milaw pavta gia partn mou, to pws leitourgouve oi securities sto banania dev to 3erw...)
 
Αυξημένη η κίνηση επιβατών και αεροσκαφών του αεροδρομίου Ρόδου τον Μάρτιο
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2005Ιδιαίτερα αυξημένη παρουσιάστηκε η τουριστική κίνηση στο αεροδρόμιο της Ρόδου τον μήνα που μας πέρασε , αφού τόσο τα ποσοστά κίνησης των αεροσκαφών, όσο και των διακινούμενων επιβατών σημείωσαν άνοδο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου της Ρόδου κατέγραψαν, τον Μάρτιο, την κίνηση 48 αεροσκαφών που πραγματοποίησαν πτήσεις εξωτερικού, ενώ τον ίδιο μήνα πέρσι ο αριθμός τους ανερχόταν σε 38.

Με τις πτήσεις τσάρτερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Ροδιακή`, μεταφέρθηκαν στην Ρόδο 2.708 τουρίστες έναντι 1.229 πέρσι, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 120,34%. Ειδικότερα τον προηγούμενο μήνα επισκέφτηκαν τη Ρόδο 394 `Αγγλοι, 1.982 Γερμανοί και 330 Ισραηλινοί, ενώ τον ίδιο μήνα πέρσι την είχαν προτιμήσει 60 `Αγγλοι, 141 Γερμανοί, 70 Ιταλοί, 268 Γάλλοι, 628 Ισραηλινοί και 62 Μαλτέζοι.

Από την άλλη, όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού, τα ποσοστά τους σημείωσαν μείωση, καθώς οι αρμόδιοι κατέγραψαν 976 πτήσεις το φετινό Μάρτιο έναντι 1.151 πέρσι (μείωση 15,20%), με τις οποίες μεταφέρθηκαν στη Ρόδο 27.160 άτομα έναντι 36.046 το Μάρτιο του 2004.


source
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=2
 
Πίσω μένουν τα έργα στο αεροδρόμιο της Ρόδου
Τρίτη, 19 Απριλίου 2005Μεγάλες καθυστερήσεις φαίνεται να συναντούν τα έργα στο αεροδρόμιο της πόλης, λίγους μόλις μήνες πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. O εργολάβος που είχε αναλάβει τα έργα επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, δήλωσε αδυναμία συνέχισης του έργου, με αποτέλεσμα άλλο ένα έργο της πόλης να μένει πίσω, και μάλιστα ενόψει του καλοκαιριού, κατά το οποίοι οι τουρίστες του νησιού αναμένεται να είναι πολλοί.


source
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=2
 
Ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες τα έργα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, αυτή τη φορά με νέο εργολάβο, ο οποίος έχει αναλάβει την αποπεράτωση των έργων στο νέο κτίριο του αεροδρομίου, το οποίο σχεδιάζεται να λειτουργήσει ως κτίριο αναχωρήσεων κατά τους θερινούς μήνες (το παλιό θα χρησιμοποιηθεί ως κτίριο αφίξεων), ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες η επιβατική κίνηση θα εξυπηρετείται κυρίως από το παλιό κτίριο όπως σήμερα.

Η κύρια δόμηση του κτιρίου έχει ολοκληρωθεί, και στην παρούσα φάση ο νέος εργολάβος τοποθετεί τα πλακάκια και ό,τι άλλο έχει απομείνει στο εσωτερικό του κτιρίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Ροδιακή`, ο νέος εργολάβος φαίνεται ότι συμφώνησε με τους υπεύθυνους του έργου, να το ολοκληρώσει ενώ κατέστη δυνατό να μην υπάρξει έκπτωση του αρχικού αναδόχου κάτι που θα σήμαινε, νέες διαδικασίες και μεγάλη καθυστέρηση. Αν και ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι οι εργασίες που απέμειναν θα γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε το κτίριο να παραδοθεί σε λίγους μήνες και να δοθεί προς χρήση τη νέα τουριστική περίοδο, πολλοί δε συμμερίζονται αυτή τη θέση και εκτιμούν ότι είναι αδύνατον να λειτουργήσει το 2006. Από την άλλη, όπως καταδείκνυε έρευνα του ΤΕΕ, που διεξήχθη κατά το παρελθόν, μένει ένα μικρό ποσοστό εργασιών, καθώς έχει ολοκληρωθεί περίπου το 75% των προβλεπόμενων εργασιών.


source: traveldailynews.gr
-------------------------------------------------------------------Για να δούμε τι θα δούμε....
 
Εικόνες ντροπής στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Εικόνες ντροπής παρουσιάστηκαν την περασμένη Κυριακή στο αεροδρόμιο `Διαγόρας` της Ρόδου, καθώς για άλλη μια φορά οι τουρίστες ήταν συνωστισμένοι κάτω από τον ήλιο και τη σκόνη από τα εκτελούμενα έργα, περιμένοντας ώρες για να τσεκάρουν τα εισιτήρια τους.

Μάλιστα, αυτή η εικόνα δεν είναι καινούργια, όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, αφού κάθε Τετάρτη και Κυριακή εξαιτίας του μεγάλου αριθμού πτήσεων, παρατηρείται το ίδιο σκηνικό.

Όπως μάλιστα ανέφερε στη τοπική εφημερίδα `Ροδιακή`, ένας οδηγός τουριστικού λεωφορείου, "οι τουρίστες που έπρεπε να τσεκάρουν τα εισιτήρια τους είχαν μεταφερθεί μπροστά στο παρκινγκ της Πυροσβεστικής και περίμεναν με τις ώρες κάτω από τον ήλιο και μέσα στη σκόνη για να έρθει η σειρά τους. Η `ουρά` του κόσμου ήταν τεράστια και δεν βρέθηκε ένας υπεύθυνος να πάρει μια πρωτοβουλία για να μειωθεί η ταλαιπωρία των τουριστών".

"Με τέτοιο μαύρο χάλι, θέλουμε τουρισμό και δεν ντρεπόμαστε! Πείτε σε αυτούς που μας κυβερνούν να έρθουν μια Κυριακή πρωί να δουν, για να μην μας λένε και μας ξαναλένε πόσο νοιάζονται για τον τουρισμό και τους τουρίστες" είπε φανερά εκνευρισμένος, και παράλληλα απογοητευμένος ο οδηγός.

source
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=2
 
Ημέρα Τετάρτη και βίωσα μία απίστευτη Βρεττανική εισβολή.

Αir Malta (A320), Air Scandic (MD80), Excel (2x752-4x738-2x734), Monarch (A320-A306-B752), Flyjet (B752), First Choice (2x752-4xA320-2xA321), My Travel (3xA321-4xA320), Thomson (B762-4xB752), Thomas Cook (3xA320-2xB752)
όλα αυτά από όποιο βρεττανικό αεροδρόμιο θέλετε.
Ο συνωστισμός ήταν υποφερτός μόνο για κάποιους που ταξίδευαν προς εσωτερικούς προορισμούς. Όλοι οι υπόλοιποι είχαν από ΕΝΑ (1) check in desk. Μιλάμε για ουρές...όχι αστεία... :evil:

ΒΤW είχαμε και VIKING - ΕUROFLY - FINNAIR - SPANAIR - MAERSK
 
I kinisi einai ontos poli kali opos tin perigrafis.
To mono kako opos kai se ola bebea ta Ellinika aerodromia einai oti molis katsis sto telos tou diadromou--oxi apo tin pleyra pou einai i cafeteria kai to pesmeno A300-- gia kamia photo se 5-10 lepta skaei miti astinomiko kai se dioxni. To epatha perisi kai mou espase ta neura giati kapies ores kai meres exei poli beri piroboliko pou erxete.... :mad:
 
Xώρια από το γεγονός ότι μπορεί ο κα8ένας να φωτογραφίζει ελεύθερα σε κάθε σημείο ενός πολιτικού αεροδρομίου (δεν το λέω εγώ αλλά η κα ΥΠΑ ;) ) είπαμε και στο παρελ8όν ότι είναι καλό να ενημερώνουμε τις αερολιμενικές αρχές για τις προθέσεις μας, έτσι ώστε είναι προετοιμασμένοι εν γένει. Βέβαια υπάρχει και η υποστήριξη του Συλλόγου μας, αλλά αυτό έχει ειδικό τόπικ.

Εγώ πάλι δεν βγήκα καθόλου από το τέρμιναλ του αεροδρομίου. Έκανα check in πολλές ώρες νωρίτερα (είπαμε ταξιδεύω μόνο με χειραποσκευή για ταξίδια μέχρι 10 μέρες :idea: ), επιλογή που δεν έχεις όταν κουβαλάς μπαγκάζια και πρέπει να περιμένεις check in, και την άραξα σε μία ωραιότατη θέση by the glass, το οποίο και ήταν πεντακάθαρο σε πολλά σημεία. :D Η θέα ήταν εντυπωσιακή όπως πάντα και ο ήλιος ως γνωστόν στη Ρόδο είναι πάντα με τον... σπότερ :D Είχα και την δροσιά εκεί μέσα, παρά το λιοπίρι του χωραφιού. Αυτά για μία tranzit κατάσυαση βέβαια. Πάντως είναι the place to be... ;)
8α φορτώσω και μερικά δείγματα κάποια στιγμή
 
Top