LGRX/GPA Araxos

  • Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Prospa8nsa va dw apo pou petaei gia Ara3o kai de mou ebgale kammia suvdesn.. OK isws epeidn Martn vamnv petaei... Apla to bpnka asteioutsiko, dioti mexpi priv merika xpovia ntave ekei ta F-4 tns PA. 3erw oti stis apxes tou 90 petousave akoma kapoia politika, alla opws kai va exei.. Emeis 3eroume tnv Ara3o... Poios "mn" Ellnvas tnv 3erei? :)

OK re paidia, dev ntave apvntiko sxolio...:)
 
Anyway, ο Άραξος δεν είχε ποτέ F-4. Ως το 1993 ήταν η βάση των F-104 και από τότε ως σήμερα φιλοξενεί A-7E και A-7H.

Επίσης από το 1984 και έπειτα είναι μονίμως και πολιτικό αεροδρόμιο, εξυπηρετώντας κυρίως πτήσεις charter ενώ για μικρά χρονικά διαστήματα εξυπηρετούσε και πτήσεις προς SKG. Η πολιτική χρήση δεν αποκλείει την στρατιωτική και το αντίθετο... ;) ;)

Περισσότερα εδώ: https://www.airliners.gr/el/port.php?id=9
 
Ama pw oti n8ela va grapsw F104 de 8a me pistepsei kaveis, opote to afnvw.. :p
 
Σε λειτουργία από φέτος το αεροδρόμιο του Αράξου
Τρίτη, 12 Απριλίου 2005



Σε λειτουργία αναμένεται να μπει από φέτος το αεροδρόμιο του Αράξου, αφού οι εργασίες κατασκευής του συνεχίζονται και μάλιστα με ικανοποιητικούς ρυθμούς, αν και αρκετά καθυστερημένα, αφού το έργο αναμενόταν να ήταν έτοιμο το 2004, εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Χαρακτηριστική ήταν η σχετική δήλωση του προέδρου της Εταιρίας Τουριστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας και των ξενοδόχων Αχαΐας, κ. Νίκου Παπαλέξη, ο οποίος ανέφερε ότι "θα έχουμε στη διάθεσή μας τα διπλάσια τετραγωνικά. Λίγο είναι αυτό;", θυμίζοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια οι επισκέπτες συνωστίζονταν σε έναν περιορισμένο αεροσταθμό κι όσοι δεν χώραγαν ήταν αναγκασμένοι να περιμένουν κάτω από τον καυτό ήλιο.

Την ίδια στιγμή η Αχαΐα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πελοπόννησος` ανοίγεται σε μια νέα τουριστική αγορά, που είναι η Ρωσία. "Είναι μια σημαντική αγορά με υψηλού επιπέδου τουρισμό" σημείωσε ο κ. Παπαλέξης, προσθέτοντας ότι "υπήρξε μια προσπάθεια των τελευταίων ετών για να ξαναφέρουμε Ρώσους τουρίστες στην περιοχή, αφού την τελευταία πενταετία είχαν εγκαταλείψει την Αχαΐα".

Γενικότερα, πάντως, ο νομός Αχαΐας προσβλέπει σε 5 - 7% άνοδο της φετινής τουριστικής κίνησης, με την Ηλεία να υπολογίζει σε ακόμη υψηλότερη προσέλευση, εξαιτίας και των σημαντικών επενδύσεων στον κλάδο του τουρισμού, που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή.


source
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=2
 
Bravo toys!
Otan oloi klaigontai oti tha exoy meiosh aytoi ekei sthn Peloponhso katafernoyn na ayksanoyn ton toyrismo toys kai malista se mia agora poy antimetopizei to provlhma ths vizas sth xora mas.
Endhktiko einai opos grafei kai h Eleytherotypia oti persi hrtan logo vizas mono 25000 Rosoi episkeptes eno sthn Toyrkia 2000000!
Epiteloys tha apokthsoyn aytoi oi antropoi ena 100% politiko aerodromio?
As ginei esto kai o Araksos!
Aksizei de nomizete?
 
jetflight":j13twrbr said:
Bravo toys!
Endhktiko einai opos grafei kai h Eleytherotypia oti persi hrtan logo vizas mono 25000 Rosoi episkeptes eno sthn Toyrkia 2000000!

Sugharhthria kai Bravo tous apo mene gia to aerodromio tou Araxou !!

Ws Ellhnas pou zei sthn Australia, den eiha kamia idea gia thn diadikasia Visa gia tous Rwsous. Panta nomiza oti oi Rwsoi protimousan thn Tourkia apo thn Ellada ws proorismos touristwn, entoutois, twra katalavainw oti auto den einai h periptwsh.

Pote 8a xupvhsei h Ellada ??? :evil:

2 ekat. touristes den einai kai mikri posotita ? Den eimai 100% alla pisteuw oti kai alla tetoia sumvainoun me allous xenous.
 
Έγινε ένα update, σχετικά με τους διαδρόμους του Αράξου, μετά την ολοκλήρωση ανακατασκευής του 18R/36L. Επίσης προστέθηκαν στοιχεία για τον κλειστό κάθετο διάδρομο 09/27, καθώς και η συνολική έκταση που καταλαμβάνει το αεροδρόμιο (έκταση οικοπέδου).

:arrow: https://www.airliners.gr/el/port.php?id=9
 
Xristo thanks for the info! :)

Τα έργα έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ ήδη . Το μόνο που έχει ολοκληρωθεί όπως ανέφερε και ο Χρήστος είναι η ασφαλτόστρωση με νέο τάπιτα του ενός διαδρόμου.
Θα γράψω μια πιο αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης σύντομα (ίσως μαζί με κάποιες "φρέσκες" φωτογραφίες από το υπάρχον και το υπό κατασκευή κτήριο αεροσταθμού. )

Σε ότι αφορά τις εταιρίες , η HapagFly (HapagLloyd) είναι μια από τις πιο παλιές που πετάνε για άραξο.
Φέτος οι πτήσεις της έχουν ως εξής (σε συνεργασία με την Air Berlin) :

Από Duesseldorf , και Stuttgart κάθε Τρίτη (έως 25/10/2005)
Από Hamburg και Hanover κάθε Τρίτη (έως 18/10/2005)
Από Muenchen κάθε Τρίτη (δύο πτήσεις ) και Σάββατο (έως 29/10/2005)

H AirBerlin στο ενημερωτικό της φυλλάδιο με τις πτήσεις της έχει και κάποιες επιπλέον πληροφορίες :

Από Berlin κάθε Τρίτη (έως 11/10/2005 )
Από Frankfurt κάθε Τρίτη και Σάββατο
 
Να σαι καλά Άκη για τη φωτογραφία!! Πολύ κατατοπιστική!! :)

Και κάποια νέα από τον τοπικό τύπο :

http://www.imeranews.gr

Απάντηση Ξανθόπουλου για αναβάθμιση του αερολιμένα Αράξου
Ημ/νία έκδοσης: 28 Μαρτίου 2006


Απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλου, σχετικά με την αναβάθμιση του αερολιμένα Αράξου, ο υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλος, με ανακοίνωσή του, επισήμανε:
«Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής αναφοράς και σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων Υπηρεσιών, σας γνωρίζουμε ότι το έργο της «Ανάπτυξης του αεροδρομίου Αράξου» εξελίσσεται ομαλά και ειδικότερα:

1. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής του νέου δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, εμβαδού 16.500 τ.μ., και η ανακατασκευή του κάθετου τροχοδρόμου, μήκους 900 μ.

2. Οι εργασίες των νέων κτιρίων του αεροσταθμού, του υποσταθμού και της αίθουσας αναχωρήσεων, θα έχουν περαιωθεί πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου του 2006.

3. Το υπάρχον κτίριο του αεροσταθμού θα λειτουργήσει ως κτίριο αφίξεων για την τουριστική περίοδο του 2006 και στη συνέχεια θα κατεδαφιστεί για να κατασκευαστεί νέο, σύγχρονο κτίριο, που προβλέπεται να λειτουργήσει την τουριστική περίοδο του 2007.

4. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος, συντάσσεται τεχνικό δελτίο μελέτης του οδικού άξονα σύνδεσης του αερολιμένα Αράξου με το νέο Δοτικό Άξονα Πατρών – Πύργου, προκειμένου το έργο αυτό να ενταχθεί στο Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης».

Τι κουφό είναι αυτό με τα κτηριάκια αφίξεων και αναχωρήσεων , γιατί δεν έκαναν εξαρχής μελέτη για ένα μεγάλο κτήριο αφίξεων/αναχωρήσεων και φτιάχνουν αυτά τα τσιμεντένια κλουβάκια?
 
Top