LGSA/CHQ Chania "Ioannis Daskalogiannis"

Υπάρχει το εξής NOTAM:

Code:
Period: 2018-09-17T07:18:00.000Z - 2018-12-17T13:00:00.000Z
LGSA/CHANIA/IOANNIS DASKALOGIANNIS: ILS GLIDE PATH ANTENNA INSTALLED. POSITION: 353138N0240955E, HEIGHT: 16M (AMSL: 162.5M), MARKED AND LIT PROPERLY. CREATED: 17 Sep 2018 07:24:00 SOURCE: LGGGYNYX

Αλλά δεν αναφέρεται στα instrument approach charts.
Ίσως είναι για εγκατάσταση, και βγήκε το NOTAM προς γνώση ως εμπόδιο στο διάδρομο;

Απ' όσο γνωρίζω μόνο τα LGAV και LGTS έχουν ILS;

Α, εδώ γίνεται αναφορά:
http://www.chaniapost.eu/2017/06/30/new ... oto-video/
 
ILS στην Ελλάδα έχουν ο Βενιζέλος (03L & R, 21L & R), η Θεσσαλονίκη (16 & 10), η Ρόδος (25), η Ελευσίνα (36), ο Βόλος (26) και η Καλαμάτα (35). Και τώρα θα αποκτήσει και ο 29 στα Χανιά.
 
Και το Άκτιο (07), και η Τανάγρα (2:cool:.

Στο Τατοι υπαρχει επισης εγκατεστημενη κεραια glidepath αλλα δεν ξερω κατι παραπανω

https://www.youtube.com/watch?v=pNqgnV3pVhk (βλ. 2:20)
 
Απο 1η Απριλίου αυξάνονται τα τέλη επιβατών (φόρος αναχωρούντων επιβατών) απο 13 σε 18,5 ευρώ τόσο για τα Χανιά οσο και για Καβάλα και Ζάκυνθο. Είναι τα αεροδρόμια που ουσιαστικά δεν χρειάστηκαν έργα, παρά η ίδια η fraport έκανε ακανατανομές χώρων. Ετσι και σύμφωνα με τη σύμβαση θα ανεβει πάνω απο 7 ευρώ το καθε εισιτήριο (αν υπολογίσουμε και το αντίστοιχο ΦΠA). Επίσης έχει περάσει στα "ψιλά" η αύξηση του τέλους security στη Β ομάδα απο 1,5 σε 2,48 και η προσθήκη νέου τέλους παραδοτέων αποσκευών 7 λεπτά τοσο σε αφίξεις οσο και σε αναχωρήσεις. Τα παραπάνω δεν ανακοινώθηκαν με κανένα Δελτίο Τύπου της εταιρείας.
 
Αυτά προβλέπονται από τη σύμβαση που έχουν υπογραφεί από το ελληνικό δημόσιο. Αυτό το passenger charge βγήκε από κάποια ανάλυση που θεωρει τα 14 αεροδρομια ως ενα ενιαιο εταιρικο συνολο.
Να ήταν δηλαδή αλλο για τα αεροδρόμια που δεν χρειαζονταν αναβαθμιση, και αλλο για τα αεροδρομια που χρειαζονταν; Π.χ. 12 στα Χανια... και 24 στην Θεσσαλονικη; Νομιζω θα γινοταν απλα αρκετα πιο συνθετο το ζητημα.

Τα αεροδρομια ομαδοποιηθηκαν, για να ειναι κερδοφορα ως συνολο, οχι ενα-ενα ξεχωριστά. Αναγκαστικα καποια αεροδρομια... θα δουλευουν για να στηριξουν καποια αλλα.
 
H αύξηση στο φόρο επιβατών δεν είναι ομαδοποιημένη, αλλά σε ομάδα αεροδρομίων που εχουν ολοκληρωθεί τα λεγόμενα έργα και άρα προχωρούν στην αύξηση στα 18,5 ευρώ.. Να θυμηθούμε όμως οτι κατα τις φιέστες παράδοσης και τις ομιλίες του διευθ. συμβούλου αναφεροταν οτι το τέλος του 2021 θα γινόταν αυτές οι αυξήσεις και οχι κατα περίπτωση (ή ομαδες). Ελεγαν δηλαδή οτι μετά τα 4 χρόνια( κυριολεκτικά είναι 5 ολόκληρες σιαζόν) που θα έπρεπε να δαπανήσουν τα 330εκ, θα ερχόταν οι αυξήσεις... αυτό μάλλον το κανανε γαργάρα, όπως επίσης "ξεχάστηκε" και η περίφημη και διαφημισμένα μείωση τελών κατά τους χειμερινούς μήνες φέτος και του χρόνου !! Εχει ήδη ανακοινωθεί οτι του χρόνου θα γίνουν αντίστοιχες αυξήσεις σε μια ακόμα ομάδα α/δ και τα υπόλοιπα το 2021..
 
Με το "ομαδοποιημενη" εννοω οτι σε ολα τα αεροδρομια θα παει στα 18,5 μολις ολοκληρωθουν τα οποια εργα αντιστοιχουν στο καθε αεροδρομιο. Δεν θα ειναι στο ενα 15... και στο αλλο 25 οταν ολοκληρωθουν τα εργα.
Ολα αυτα ειναι βαση συμβασης.
 
Διαβαζω στα notams οτι εγκατασταθηκε και η κεραια του glidepath στον 29. Δοκιμες εχουν γινει; Υπαρχει καποιο χρονοδιαγραμμα για την πληρη λειτουργια του;
 
Το ειδικό αεροπλάνο (SX-ECI) της ΥΠΑ είχε κάνει κάποιες προσεγγίσεις στα Χανιά πριν δυο εβδομάδες. Δεν γνωρίζω αν έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δοκιμών, αλλά φαίνεται ότι είναι περίοδος διακοπών και δεν κινείται τίποτα.
 
LEKPO1A":147fdcf9 said:
Με το "ομαδοποιημενη" εννοω οτι σε ολα τα αεροδρομια θα παει στα 18,5 μολις ολοκληρωθουν τα οποια εργα αντιστοιχουν στο καθε αεροδρομιο. Δεν θα ειναι στο ενα 15... και στο αλλο 25 οταν ολοκληρωθουν τα εργα.
Ολα αυτα ειναι βαση συμβασης.

..να που ύστερα απο αρκετό διάστημα , επιβεβαιώνονται αυτά που έγραψα και σύμφωνα με τη σελίδα που αναγράφονται οι χρεώσεις της Fraport ,https://www.fraport-greece.com/ell/texnognosia-kai-ypiresies/aerometafores/aeronaytika-teli θα διαβάσετε άλλες χρεώσεις για το ενα και άλλα για το άλλο αεροδρόμιο... Ιδίως στο τέλος επιβατών, το τέλος προσγείωσης, το security κλπ.... αν λοιπόν ισχύει το ομαδοποιημένο λόγω σύμβασης, κάποιος έχει κάνει κατι "στραβό"
 
Top