LGTL Kasteli - Μετεγκατάσταση α/δ "Ν. Καζαντζάκης"

  • Thread starter Thread starter ptiseisA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Eίχα διαβάσει μια έρευνα για τραμ σε επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας (για την Λάρισα συγκεκριμμένα) και το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια επένδυση, με βάση την ζήτηση. Έχοντας μεγαλώσει σε τέτοια πόλη που το 90% των αποστάσεων είναι μέχρι 15λ με τα πόδια και ένα τραμ για να πετύχει θέλει συχνά δρομολόγια, γρήγορα, φτηνά κλπ δεν μού κάνει εντύπωση, πέρα του ότι είναι ''ωραίο'' να έχεις τέτοιο μέσο. Για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, ο χάρτης που είδα πήγαινε από Χερσόνησο κλπ οπότε θα εξυπηρετούσε κάποιους αλλά σωστά σχεδόν αποκλειστικά το καλοκαίρι. Το ερώτημα είναι αν και πόσο γρήγορα πρέπει να προβλεφθούν υποδομές για τις ανάγκες σε 20-30 χρόνια, όχι για μεθαύριο.
 
Έχει κανείς ξεκάθαρη άποψη για τις επιπλέον εργασίες και την επιπλέον χωρητικότητα στο Καστέλι;
Υπήρξε κάποια σχετική δημοσιότητα αλλά δεν μου είναι ξεκάθαρο τι έργα περιλαμβάνει.
Ελπίζω να μην είναι 100% προεκλογικές "δεσμεύσεις" (ή πονήριές).
 
Το βασικότερο είναι η αύξηση της επιφάνειας του κτιρίου επιβατών στα 91.000 τμ

 
Κακός προγραμματισμός είναι αυτός.
Έπρεπε εξ αρχής να σχεδιάσουν αεροδρόμιο που να μπορεί να εξυπηρετήσει την ρεαλιστικά αναμενόμενη κίνηση και όχι να κάνουν το λάθος του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου.
 
Με τον αραμπά πάμε, είμαστε των εθίμων και των παραδόσεων :mrgreen:
Η του ύψους η του βάθους, από overcapacity σε undercapacity. Ο κοινός παράγοντας είναι το bad planning :mad:
Δεν πειράζει θα μάθουμε κάποια στιγμή. Είμαστε μόλις 200 ετών νινία.
 
Έχω μία υποψία, ότι η τοπική κοινωνία και οι εκπρόσωποι-influencers της, δε βλέπουν με καλό μάτι την προοπτική απομάκρυνσης μιας δημόσιας υπηρεσίας και το μετασχηματισμό της σε μία ιδιωτική επιχείρηση που έχει σκοπό το κέρδος και που θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στο σύνολο της κοινωνίας και όχι σε συντεχνιακά-επιχειρηματικά συμφέροντα που λειτουργούσαν υπό τη σκιά και την ανοχή ενός αποδιοργανωμένου ή αδιάφορου δημοσίου. Αναφέρομαι ενδεικτικά σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, τουριστικών λεωφορείων, πιάτσες ταξί, χώρους στάθμευσης, επίγεια εξυπηρέτηση, ιδιοκτήτες ακινήτων κλπ.

Με μεταφορά των υποδομών 40 χιλιόμετρα νοτιότερα, δημιουργούνται νέες συνθήκες και ανάγκες για διαφορετικού μεγέθους επενδύσεις, εντός αλλά και πέριξ του αεροδρομίου και αυτό σημαίνει ότι δε μπορούμε να λειτουργούμε υπό το ίδιο καθεστώς και με τα ίδια περιθώρια κέρδους. Για να μη φτάσουμε στο γεγονός ότι τα αντανακλαστικά της λεβεντογέννας Κρήτης στην ανάγκη και την πρόθεση εφαρμογής της τάξης και τη νομιμότητας ήταν ανέκαθεν διαφορετικά σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Έχω φτάσει να ακούω καφενειακού επιπέδου ισχυρισμούς ότι οι σεισμοί της Κρήτης οφείλονται στα έργα που γίνονται στο Καστέλλι και το κακό είναι ότι αυτές οι απόψεις διαδίδονται και ισχυροποιούνται μέσα σε μία κοινωνία η οποία καταπιέζει τις αντιστάσεις της στο βολικό ψέμα, επειδή στους επηρεαστές της δεν αρέσει (και κυρίως δε συμφέρει) η άβολη αλήθεια.
 
Νομίζω ότι το θέμα είναι τα κουμάντα η επιρροή και η δυνατότητα να πουλήσεις άφθονα ψέματα και υποσχέσεις και όχι η κάλυψη των αναγκών μεταφοράς και η τουριστική ανάπτυξη.
Η πραγματικότητα είναι σκληρή όταν χαθούν τα κουμάντα.
Το πως θα δουλέψει το νέο αεροδρόμιο είναι άλλο καπέλο. Αν θα βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ ποιότητας υποδομών και υπηρεσιών με τα τέλη χρίσης, σε σχέση πάντα με την επιστροφή των χρημάτων των επενδυτών και την δημιουργία σταθερών κερδών, θα κριθεί στην πράξη.
Καλή η αισιοδοξία αλλά καλύτερα να υπάρχει συμφωνημένο σχέδιο, καθαρό και διαφανές.
 
Δεν το λές και κομψοτέχνιμα! Μοιάζει με ΙΚΑ, με την ΔΟΥ Καλλιθέας a.k.a αρχιτεκτονικό τερατούργημα. Κρίμα!

 
Δεν είναι το θέμα τόσο στην αισθητική, αλλά εμένα έτσι όπως το βλέπω με προβληματίζει πάλι η χωρητικότητα του, τα έχουν σκεφτεί όλα καλά ή σε μερικά χρόνια από τα εγκαίνια θα έχουν πάλι θέματα? Στο Ηράκλειο τους καλοκαιρινούς μήνες οι εταιρείες που προσφέρουν πτήσεις είναι πολλές και οι προορισμοί ακόμα περισσότεροι και ήδη ακούμε για ανοίγματα προς Middle East , ελπίζω να βγω λάθος και να μην έχουμε προβλήματα.
 
Πράγματι, η αισθητική του κτιρίου είναι ένα ένα μέρος του “προβλήματος”. Ακόμα και το αεροδρόμιο του Ερμπίλ (πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν) φαίνεται καλύτερο!
Έχει σχεδιαστεί τόσο επαρκώς από την άποψη της χωρητικότητας που έπρεπε να προσθέσουν 30% πριν καν ανοίξουν.
Άμα χτίζεις νέο αεροδρόμιο για την ευκαιρία της φωτογραφίας και για να βρούν υλικό τα κομματόσκυλα ...
 
Top