Μπουτάρης : Πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο και να ληφθεί απόφαση προσφυγής στο υπουργείο. «Να πάρουμε απόφαση να προσφύγουμε στο υπουργείο Μεταφορών», επισήμανε.
Ακριβώς. Διαθέτει ένα αεροπλάνο για να κάνει αυτές τις δυο πτήσεις.Ulrike":33xthv2j said:Δηλ. το αεροπλάνο της Easyjet πετάει το πρωί Αθήνα (αντί Θεσσαλονίκης) και περιμένει εκεί γύρω τις 8 ώρες μέχρι να φτάνουν με λεωφορεία οι επιβάτες που την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης φεύγουν με λεωφορεία από Θεσσαλονίκη![]()
Όχι. Αύριο πχ από Αθήνα πετάει η κανονική πτήση για Βερολίνο στις 20:25 (ΕΖΥ4616) και η πτήση της Θεσσαλονίκης στις 20:15 (ΕΖΥ4606).Ulrike":33xthv2j said:Ή μήπως βάλλει έξτρα πτήσεις από/προς Αθήνα ή και αλλάζει το πρόγραμμα και τα rotations της εκεί με έναν τρόπο που καλύπτει και τα δρομολόγια / τους επιβάτες από Θεσσαλονίκη; Αυτό θα ήτανε και άλλη εξήγηση γιατί Αθήνα.
Μπορει, παρά ταύτα απόψε μια φίλη μου πετά για Βερολίνο και μου έγραψε ότι η πτήση έχει περίπου 120 επιβάτες (πέρασαν τέλεια στο λεωφορείο - not).Ulrike":33xthv2j said:Και όσον αφορά την πληρώτητα: Σε τέτοιες συνθήκες μάλλον κάποιοι θα ακυρώσουν τις πτησεις τους (γιατί ούτως ή αλλιώς θα χάθουν τις δουλειές τους) ή και πετάνε με άλλη εταιρία. Εάν πρέπει να είσαι Θεσσαλονίκη ή Βερολίνο το πρωί, δεν σε βοηθάει μια "λύση" με την οποία φτάνεις αργά το βράδυ...
Κατά την γνώμη μου μπορείς να ακυρώσεις και να ζητάς επιστροφή χρημάτων. Όπως έγραψα και πριν, εκτός από την αποζημίωση (κι εκεί δεν είμαι σίγουρη εάν μια τέτοια αλλαγή λόγω ενός έργου που ήτανε γνωστό εδώ και μήνες θεωρείται πραγματικά έκτακτο περιστατικό) ισχύει κανονικά ο κανονισμός της ΕΕ για τα δικαιώματα των επιβατών, που σε μεγάλες καθυστερήσεις / ακυρώσεις / αλλαγές (ότι και αν είναι αυτή η αλλαγή από νομική άποψη – εγώ θα έλεγα ακύρωση) έχεις το δικαίωμα να ακυρώσεις το εισιτήριό σου με πλήρη επιστροφή χρημάτων.flesland":33wwsrsu said:...θα ήταν πιο έντιμο να τους επιστρέψει τα χρήματα τους.
Μένει βέβαια το ερώτημα τί θα γίνει σε κάποιες εβδομάδες. Εάν σε ενημερώνουν 1-2 μέρες πριν, δύσκολο να βρεις εναλλακτική και αναγκαστικά το δέχεσαι να πας με λεοφορείο από/ προς Αθήνα.Cross":33wwsrsu said:Μπορει, παρά ταύτα απόψε μια φίλη μου πετά για Βερολίνο και μου έγραψε ότι η πτήση έχει περίπου 120 επιβάτες (πέρασαν τέλεια στο λεωφορείο - not).
dtrach":154wpprv said:Βιαστηκά διαβασα στο πρωτοθεμα οτι οι πτήσεις της Easyjet θα γίνονται μεχρι της 6 Δεκεμβριου για Αθήνα και από τις 7 για καβάλα και μετά ΚΤΕΛ. Οποιος μπορεί ας δώσει περισσότερες πληροφορίες
Μέχρι την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου η easyJet θα πραγματοποιεί πτήσεις μέσω της Αθήνας και θα διαθέτει λεωφορεία προκειμένου να μεταφέρει τους πελάτες της μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Για το διάστημα από τις 7 Δεκεμβρίου έως και την 21η Δεκεμβρίου, η εταιρεία θα πραγματοποιεί πτήσεις μέσω της Καβάλας και θα διαθέτει λεωφορεία για τους πελάτες της μεταξύ Θεσσαλονίκης και Καβάλας.