LGTS/SKG: Ολοκλήρωση του σχεδίου του αερολιμένα

chr04

Business-Class-Member
Εγγραφή
27/04/2006
Μηνύματα
394
Likes
142
Από ότι καταλαβαίνω το υπάρχον κτήριο πλέον θα χρησιμοποιείται για πτήσεις εκτός Σένγκεν ενώ το καινούργιο για εντός;
 

spotterakis

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
21/01/2008
Μηνύματα
2.675
Likes
377
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
EZY
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Nέοι χωροι σταθμευσης αεροσκαγφών δεν θα υπαρχουν..Πως υποτιθεται θα αντιμετωπίσουν την αυξηση κινησης στην οποία στοχεύουν;
 

d|m|tr|s

First-Class-Member
Εγγραφή
04/01/2007
Μηνύματα
685
Likes
119
Περιοχή
Mosquito land
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
ΑΕΕ
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDLW
Προφανώς είναι αρκετές οι θέσεις στάθμευσης ακόμα και σε αύξηση της κίνησης. Η δική μου (οπτική) εντύπωση ως επιβάτης σε mid- και full-season είναι ότι το υπάρχον terminal ασφυκτιά, αλλά όχι το tarmac ή η ταχύτητα εξυπηρέτησης του αεροσκάφους (αποσκευές, καύσιμα κλπ.)
Και πάλι είναι προσωπική εντύπωση.
 

LEKPO1A

Moderator
Staff member
Εγγραφή
04/09/2003
Μηνύματα
3.784
Likes
142
Οι 22 θέσεις που είχε το αεροδρόμιο ήταν αρκετές. Δεν υπήρχαν προγραμματισμενες πάνω από 10 αφίξεις την ώρα και καλύπτονταν οι έξτρα ανάγκες Cargo ή based αεροσκαφών μακράς παραμονής. Με το pushback θα φτάσουν τις 26-29 οπότε μάλλον θα είναι πάλι υπεραρκετες για το διαθέσιμο αριθμό gate που υπάρχουν στα 2 terminal.

Παρολ αυτά αν καποτε στο μελλον η κίνηση αυξηθει τόσο πολύ που 29 (!) θεσεις δεν επαρκουν... το να φτιάξεις μερικές επιπλέον θέσεις είναι το μόνο εύκολο. Χώρος υπάρχει.
 

teris3

Business-Class-Member
Εγγραφή
10/07/2008
Μηνύματα
400
Likes
102
Μπορεί να ακούγεται για αστείο αλλά την πρωταπριλιά ξεκινά τη λειτουργία του το νέο τέρμιναλ του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, πολύ νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό. Για την ακρίβεια θα δοθεί σε χρήση περίπου το 60% του νέου τέρμιναλ, που επι της ουσίας θα διπλασιάσει τις υφιστάμενες δυνατότητες του αεροδρομίου. Το υπόλοιπο θα είναι έτοιμο μετά τη θερινή περίοδο. Θυμίζουμε πως ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Έτσι από την 1η Απριλίου, τα γκισέ πλέον για το τσεκάρισμα των εισιτηρίων και την παράδοση των αποσκευών θα βρίσκονται αποκλειστικά στο νέο τέρμιναλ, το ίδιο και ο έλεγχος ασφάλειας επιβατών και χειραποσκευών.
Στην συνέχεια μέσα από μια εναέρια γέφυρα με κυλιόμενο διάδρομο, οι ταξιδιώτες θα φτάνουν στο τράνζιτ που θα βρίσκεται στο υφιστάμενο τέρμιναλ, οι χώροι του οποίου θα μεγαλώσουν κατά πολύ.
:banana: :thx:

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο αεροδρόμιο θα πλημμυρίσει με εμπορικά καταστήματα καθώς δεκάδες ξένες και ελληνικές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να νοικιάσουν χώρους στο νέο τέρμιναλ το οποίο θα διαθέτει τέσσερα lounge για την εξυπηρέτηση επιβατών business class ή κατόχων ανάλογων καρτών.

Πηγή: https://omorfataxidia.gr/eidiseis/aerop ... salonikis/
 

teris3

Business-Class-Member
Εγγραφή
10/07/2008
Μηνύματα
400
Likes
102
Και επειδή καλό είναι να υπενθυμίζουμε και τις διαφορές μεταξύ ιδιώτη και δημοσίου, το παρακάτω αφιερώνεται σε όσους έσκουζαν για την κακή Fraport που πήρε τα κρατικά αεροδρόμια:

Κι ενώ τα έργα για το νέο τέρμιναλ και τις λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζει η Fraport επενδύοντας περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ τρέχουν με ταχύτητα, ακόμα αγνοείτε η τύχη του περιβόητου διαδρόμου 10-28 που έκλεισε το 2006 για να επεκταθεί και να αναβαθμιστεί και έκτοτε τα έργα εξελίσσονται με ρυθμούς χελώνας. Την ευθύνη αυτών των έργων έχει το κράτος μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του.
Ο διάδρομος είχε ολοκληρωθεί ως προς το κατασκευαστικό του κομμάτι τον περασμένο Μάρτιο. Έμειναν κάποιες ηλεκτρολογικές προθήκες, η τοποθέτηση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, οι δοκιμές και άλλες απαραίτητες διαδικασίες για να δοθεί σε χρήση, διπλασιάζοντας τις δυνατότητες του αεροδρομίου όσον αφορά στην εξυπηρέτηση αεροσκαφών. Πέρασε από τότε σχεδόν ένας χρόνος, αλλά οι διαδικασίες δεν ολοκληρώθηκαν. Νέα πιθανή ημερομηνία παράδοσης είναι ο Ιούνιος ωστόσο η θερινή περίοδος χάθηκε.
 

d|m|tr|s

First-Class-Member
Εγγραφή
04/01/2007
Μηνύματα
685
Likes
119
Περιοχή
Mosquito land
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
ΑΕΕ
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDLW
Στις 26/4 θα είμαι στην EW657 και θα περάσω από το νέο terminal. Ήλπιζα να το δω και στις 17/4 που θα έρθω από DTM με Ryanair, αλλά υποψιάζομαι ότι για να έχουμε τις σωστές loco υπηρεσίες, θα αποβιβαστούμε στο παλιό :twisted:
Ή όχι; :mrgreen:

Το νέο terminal θα έχει 2 επίπεδα εισόδου-εξόδου όπως το παλιό ή θα είναι όλα σε ένα;
 

Ulrike

First-Class-Member
Εγγραφή
30/12/2011
Μηνύματα
928
Likes
359
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Πετάω σχεδόν κάθε εβδομάδα από Θεσσαλονίκη, και όντως, τα έργα προχωράνε πολύ γρήγορα. Αλλά το να ανοίγει το καινούργιο τέρμιναλ σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα μου κάνει εντύπωση. Ίσως κάποιες αίθουσες στο επίγειο (που δεν το βλέπεις ότι έρχεσαι στο επίπεδο αναχωρήσεων με το λεωφορείο), αλλά 60%; Τόσο έτοιμο δεν μου φαίνεται. Αλλά θα δω πού θα φτάσω και φύγω αρχές Απριλίου…

Και μια άλλη ερώτηση. Ξέρει κανείς τί θα γίνει με το lounge της Α3; Εκεί που είναι τώρα προφανώς καταλήγει αυτή η γέφυρα από το καινούργιο κτίριο.
 

dtrach

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
26/11/2002
Μηνύματα
2.181
Likes
90
Περιοχή
Athens,Greece
ICQ
94343431
Σε συνέντευξη του Βασιλάκη τις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξει νέο lounge της Α3 στη Θεσσαλονίκη με την νέα εταιρική ταυτότητα.
 

YCNZ

Business-Class-Member
Εγγραφή
05/05/2007
Μηνύματα
390
Likes
151
Κύριοι, δεν είπαν πως θα ανοίξει και αύριο κιόλας. Όσοι περνάμε απο το σημείο συχνά βλέπουμε εμφανείς αλλαγές ακόμα και μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Μην ξεχνάτε πως έχουμε ακόμα ενάμιση μήνα ως τότε, οπότε ακόμα και αν φαίνεται τώρα ακόμα ημιτελές, ξέρουμε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση τα έργα και οι αλλαγές γίνονται γρήγορα και πως χρόνος υπάρχει ακόμα πολύς ως τότε.
 
Top