LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

• Thread starter Thread starter Junior
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: LGTS/SKG Θεσσαλονίκη "Μακεδονία"

Φίλε fotis, είναι αλήθεια ότι έχω μια γενική δυσφορία για το δημόσιο και τη νοοτροπία που πρεσβεύει 9 στις 10 φορές (εξαιρέσεις ασφαλώς και υπάρχουν). Αυτό γιατί το έχω φάει στη μάπα τόσα χρόνια και το ξέρω από την καλή και την ανάποδη. Και σίγουρα οι ανακοινώσεις δεν έχουν σχέση με την ασφάλεια των πτήσεων, αλλά με την ψυχολογία όσων περιμένουν (πιστεύω θα σου έχει τύχει κάποια καθυστέρηση).

Είναι όμως επίσης αλήθεια και πασιφανές ότι υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις σε αυτή τη χώρα σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς και φερέγγυους σε σχέση με τους ανεπτυγμένους εταίρους μας: Βλέπε άρση μονιμότητας, κίνητρα παραγωγικότητας, έλεγχος σπατάλης, περικοπή παχυλών επιδομάτων και το πιο ταμπού για τον τομέα: Απελευθέρωση/Ιδιωτικοποίηση των Αεροδρομίων. Αξιόλογα, αδιάφθορα και φιλόπονα στελέχη υπάρχουν σε όλο το δημόσιο, το δυστυχές είναι ότι οι υπόλοιποι θεωρούν ότι "τους χαλάν την πιάτσα". Και στο τέλος παίρνουν όλοι τα ίδια χρήματα, ασχέτως αν τα τίμησαν ή όχι. Και ο νοών νοείτω...

ΥΓ: Ας μην πιάσουμε συγκρίσεις μεταξύ Ελ.Βεν και Μακεδονία, εκεί που κάνει μπαμ η διαφορά στις νοοτροπίες.

Φίλε fotis, το θεμα δεν είναι αν υπάρχει πληροφόρηση ή όχι για την καθυστέρηση..Το Μακεδονία υποτίθεται ειναι 24/7 ανοιχτό έτσι?Αφού λοιπόν είναι έτσι γιατί δεν έχουν και ένα υπάλληλο το βράδυ για την πληροφόρηση των επιβατών?Τοοοοόσο μεγάλο κόστος είναι πια για το Δημόσιο?Από αλλού όμως ξέρουν να τα τρώνε πολύ καλά τα λεφτά μας.....

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες.
Η ένστασή μου στα λεγόμενα του Cyverius είναι στο αν ευθύνεται ή όχι ο υπάλληλος.
Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να προβλέπεται βραδινή βάρδια και ο υπάλληλος να την "εκτελεί" από το σπίτι του.
Η ευθύνη για την έλλειψη της βραδινής βάρδιας πρέπει να αναζητηθεί στον Διεθνή Αερολιμένα "Μακεδονία" και όχι στον υπάλληλο που σχόλασε στην ώρα του.

είναι θέμα της ΥΠΑ.
απο της 22.00 μέχρι της 6.00 το πρωι βαρδια γιοκ!!! στις πληροφορίες εννοειται που διαχειρίζονται τους πίνακες.
μερικοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο ξέρουν να διαχειρίζονται τους πίνακες (απο τις αεροπορικες και handling) οπότε όποιος ξέρει το κάνει κιολας.
αν τύχει βάρδια υπάλληλος που δεν ξέρει και τυχει και καθυστέρηση, ε τότε το κοινό θα μείνει δίχως πληροφορία.
τι να κανουμε, ετσι είναι.

IATA/TASOS, μπορει να ειναι θέμα της ΥΠΑ αλλα το αποτέλεσμα πάλι είναι το ίδιο,ενημέρωση γιοκκκ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ. Με μεγαλη προσοχη διαβαζω οσα γραφεται για το θεμα τις ενημερωσεις των καθηστερησεων και διαπιστωνω οτι σε γενικες γραμμες εχεται δικιο σε οτι αφορα το αποτελεσμα .Εδω ομως τα πραγματα ειναι διαφορετικα σε αεροδρομια εκτος αθηνων το να διανυκτερευη ειναι μια εννοια διαφορετικη οπως το '' ΝΑ 'ΧΑΜΑΙ ΝΑ ΛΕΓΑΜΑΙ'' και υπαλληλοι δεν υπαρχουν να πλαισιοσουν με επαρκεια τις αναγκες τις βαρδιας ακομη και για περιπτωσεις εκτακτες οπως μια αναφορα σε καθηστεριση και ενημερωση επιβατων .Ειναι θεμα λοιπον γενικοτερης στρατηγικης λειτουργειας του αεροδρομιου κατι που εχει να κανει σαν νοοτροποια και με την ασφαλεια των πτησεων . Κατα την ταπεινη μου αποψη η Υ.Π.Α θα πρεπει να επανεξετασει τον τροπο λειτουργειας τουλαχιστον αεροσταθμων που φιλοξενουν διεθνης πτησεις.Δεν ειμαι καστροφικος εμπιστευομαι το υπαρχων προσωπικο στο συνολο του πιστευω οτι αγαπουν αυτο που κανουν και στην Υ.Π.Α αλλα και στις εταιριες HANDLING ολοι μαζι ομως θα πρεπει να μαθουν να συνεργαζονται για ενα κοινο αποτελεσμα την αριστη εξυπηρετηση αεροσκαφων και επιβατων.Α και κατι τελευταιο ξερω οτι και οι αμοιβες των περισοτερων δεν ειναι ιδιαιτερα υψηλες .Σας ευχαριστω για την προσοχη σας και σας ζητω συγχνωμη για την φλυαρια μου. :) :) :)

Παιδιά μιλάμε για ελληνικά+δημόσια αεροδρόμια...νομίζω αυτά τα 2 επίθετα συνοψίζουν άριστα τον όλο τρόπο λειτουργίας και νοοτροπίας δημοσιων οργανισμών στην Ελλάδα..τι ενημέρωση και πράσινα άλογα..Τα μόνιτορ με τις αναχωρήσεις-αφίξεις δεν λειτουργουν παντα,το ίδιο και οι ηλεκτρονικοί πίνακες στις αφίξεις,αυτοί που σε κατευθύνουν σε ποιον ιμαντα θα βγουν οι αποσκευες..και καλά αν είναι μια πτήση..αν έχουν ερθει 4-5 μαζί γίνεται της..ιεροδούλου..Χθες ας πούμε τσιρίζαν "οι επιβάτες της Α3 από Αθήνα στον 2..."..το άλλο τραγελαφικό,όσο και "μικρό" να ακούγεται είναι ότι δεν μπορείς να κανεις συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο μετα τις 5 το απογευμα..!!Κλείνει το γραφείο.Και μιλαμε για ενα διεθνή αερολιμένα 24ωρης λειτουργίας..Αντε εμείς εδώ το ξερουμε.Αν έρθει ενας τουριστας εκτος ευρωζώνης και δεν εχει ο ανθρωπος προλάβει να κανει συνάλλαγμα από τη χώρα του και περιμενει να κάνει στο αεροδρόμιο την πάτησε..Αν μάλιστα έρθει και νύχτα..καληνύχτα..Μουτυχε και μένα,αλλα στο λονδίνο,όπου τα exchange στο LGW λειτουργούν 24/7..
Όπως βρίσκω και απαράδεκτο να μην υπάρχει γραφείο ενημέρωσης καταλυμάτων στην πόλ και με τη διαθεσιμότητα..Αλλά αυτά είναι άλιεν για τα ελληνικά δεδομένα..

Πάντως,εάν στις πληροφορίες δεν έχει άτομο,τα γραφεία των αεροπορικων εταιρειών δεν παραμένουν ανοιχτά και την ώρα άφιξης του α/φους ή μόνο οταν αναχωρούν? δλδ οι τσέχικες και η LX δεν έχουν προσωπικο στα γραφεία τους το βράδυ;

H LX έχει σίγουρα άτομο το βράδυ +- 1 ώρα πριν και μετά την πτήση( στο περίπου λέω,πολύ πιθανό να είναι περισσότερες ώρες ανοιχτό).Τώρα για το exchange όπως είπες καληνύχτα....

Υ.Γ. Αν περιμένετε άτομα απο Ζυρίχη ή Πράγα το βράδυ,κάντε τον κόπο και ενημερωθείτε μέσω των site των αεροδρομίων Ζυρίχης ή Πράγας...Εγώ προσωπικά αυτό κάνω για να μην έχω εκπλήξεις... :wall:

IATA/TASOS":1seva0vx said:
τι να κανουμε, ετσι είναι.

Tι θα γίνει τελικά με αυτήν την φράση? Θα γραφτεί επιτέλους μόνιμα πάνω στην Ελληνική σημαία ώστε να μήν ξεχνιούνται μερικοί μερικοί???

Συμφωνώ με προλαλησαντα..Έχω βαρεθεί ν'ακουω τη αυτή φράση-σημαια του ωχαδερφισμού στην Ελλάδα..Σταυρώνουμε τα χέρια,σηκώνουμε τα πόδια...και τι να κάνουμε έτσι είναι..Όχι δεν είναι έτσι, όπως δεν είναι έτσι στα υπόλοιπα πολιτισμένα κράτη..ακόμη και το "Μητέρα Τερέζα" στα Τίρανα λειτουργεί καλύτερα!!..
Τεσπα,ξέρει κανείς να μας ενημερώσει για την τσάρτερ κίνηση αυτών των ημερών..Πόσα τσάρτερ για Πράγα, Βιέννη,Παρίσι,Βαρκελώνη,Λονδίνο κτλ.,τι εταιρείες,τι /αφη..
Όποιος ξέρει ή μαζέψει στοιχεία μετά τις γιορτές ας τα μοιραστεί μαζί μας..

Υ.Γ. ΙΑΤΑ/ΤΑΣΟΣ, δεν ήταν επίθεση σε σενα αυτα που είπα, απλα βγάζω αγανάκτηση που το "Μακεδονία" αλλά και άλλα αεροδρόμια στη χώρα, επειδή δεν έχουν ιδιωτικοποιηθεί, παραπαίουν σε μια τραγελαφική κατάσταση..πότε θα ξεκινήσει η ιδιωτικοποίηση/αναβάθμιση τους με ΣΔΙΤ, ΨΙΤ,ΚΙΤ κι ό,τι άλλο θέλει;επιτελους ας κάνει κάποιος κάτι..όχι άλλα θα και εξαγγελίες..Έχω φτάσει να εύχομαι "ας το παρει κι αυτό η Χοχτιφ,αλλά τουλάχιστον να μας φτιάξουν ενα αεροδρόμιο της προκοπής,σύγχρονο,λειτουργικό..." :rant: :wall: