Παρακάμπτω το γεγονός ότι δουλειά της Fraport
δεν είναι να φέρνει τουρίστες (αυτό το αναλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, οι φορείς της περιοχής) και στέκομαι στο ότι το SKG
παρουσιάζει συνεχή άνοδο επιβατικής κίνησης. Το 2022 είχε 6 εκατ., το 2023 7 εκατ., το 2024 7,4 εκατ., ήδη για το πρώτο τρίμηνο του 2025 έχει 8,5% αύξηση σε σχέση με το 2024, άρα πάει για νέο ρεκόρ έχοντας ήδη ξεπεράσει την προ-Covid κίνηση.
Στα υπόλοιπα:
-Το SKG βραβεύεται τρεις συνεχόμενες χρονιές ως το καλύτερο στην Ευρώπη στην κατηγορία του (ξέρω, είναι πληρωμένα

) αλλά ακόμα κι έτσι, η θετική δημοσιότητα είναι υπαρκτή.
-Η σύγκριση στο άρθρο γίνεται αποκλειστικά με γειτονικές πρωτεύουσες που αποτελούν τα οικονομικά και διοικητικά κέντρα ολόκληρης της χώρας τους.
-Δεν του αρέσει που από τα 7,3 εκατ. αφίξεις, «μόνο» τα 4,9 εκατ. είναι απευθείας διεθνείς αφίξεις. Για κάποιον λόγο, δεν του αρέσει που το 67% της κίνησης στο SKG είναι διεθνής.
-Αν τα ταξιδιωτικά γραφεία στέλνουν τον κόσμο από Σόφια, είναι επιλογή τους και επιλογή των πελατών τους. Εδώ δεν νομίζω ότι μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος.
-Η σύγκριση με Ρόδο και Ηράκλειο με έκανε να γελάσω λίγο. Κυρίως επειδή η Ρόδος και η Κρήτη είναι νησιωτικοί προορισμοί διακοπών με δεκαετίες προβολής και παγκόσμιο κύρος, ενώ η Θεσσαλονίκη είναι (πώς να το πω κομψά; ) μια βαρετή βαλκανική μεγαλούπολη.
Συνεπώς, όχι. Το SKG
ΔΕΝ βυθίζεται στη μετριότητα. Κάνει ιστορικά ρεκόρ επιβατικής κίνησης, βραβεύεται διεθνώς, το 67% των διακινούμενων επιβατών έρχεται από το εξωτερικό.
Δεν θα μπω σε συζήτηση για τα κίνητρα του συντάκτη (αν και η πλήρης απουσία κριτικής στους τοπικούς φορείς και οι τρεις παράγραφοι εναντίον της Fraport θα μου έδιναν καλή πάσα), θα πω μόνο ότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται σοβαρή, τεκμηριωμένη συζήτηση για τον τουρισμό της, η οποία δεν γίνεται ποτέ.
Και μένει να συγκρίνεται με Σκόπια και Τίρανα, γιατί μέχρι εκεί βλέπει.