Λίστα αεροπορικών ατυχημάτων ανά εταιρεία

• Thread starter Thread starter ap_a3
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

ap_a3

Νέο μέλος (Tourist)
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AEE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Ίσως μερικοί να την έχετε ανακαλύψει!
http://www.answers.com/topic/list-of-ac ... by-airline

Εδώ μπορείτε να δείτε ΟΟΟΟΟΛΑ τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι sort by airline και λέει τύπους αεροσκαφών, ημερομηνία, cause of accident και λεπτομέρειες.

:)

Δεν θα την έλεγα την πιο ενημερωμένη βάση δεδομένων, αλλά εντύπωση μου έκανε το ένα και μοναδικό accident/incident ! που αναφέρει για την πρώην ΟΑ.
Προσωπικά δεν το γνώριζα ότι σε πτήση Αθήνα - Ν. Υόρκη το 1998! , που δεν ήταν βέβαια ατύχημα, αλλά θάνατος επιβάτη από παθητικό κάπνισμα στο αεροπλάνο που τελικά δικαιώθηκε από δικαστήριο των ΗΠΑ (αυτό δεν μου κάνει εντύπωση) γιατί ενώ ο επιβάτης ήταν σε non smoking section αλλά κοντά στο smoking section και δεν του άλλαξαν θέση παρότι το ζήτησε και υπήρχαν 5 άλλες άδειες θέσεις (τώρα ούτε αυτό μου κάνει εντύπωση αλλά τελωσπάντων).
Τελικά η ΟΑ πλήρωσε αποζημίωση $1.5 εκατ.
Θυμάται κανένας πότε τελικά απαγορεύτηκε τελείως το κάπνισμα στις πτήσεις της ΟΑ? (κάπου εκεί κοντά ήταν)
edit: (Τελικά ήταν το 1998 - (σε κάποιες από τα refrence αναφέρεται στο 1988) το γεγονός και έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς την επιχειρηματολογία κατά πόσο ήταν ή όχι accident)

Ναι δεν τα έχει όλα η αλήθεια είναι, όπως πχ το αεροπορικό δυστύχημα της ΟΑ στην Σάμο με την οικογένεια που πήγαινε για βαφτίσια.
Κατα τ' άλλα νόμιζα ότι ήταν λιγότερα τα ατυχήματα πριν δω αυτή τη λίστα.
Όσον αφορά το ατύχημα που αναφέρεις όντως συγκλονιστικό το ότι δεν τους μετακίνησαν. Το κάπνισμα κόπηκε αν δεν απατώμαι γύρω στο 99-00