Livery Olympic Air

• Thread starter Thread starter manos_p
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Θα συμφωνήσω με τον seven4seven. Όλο το concept φαίνεται απαρχαιωμένο. Λάθος τοποθετημένοι οι κύκλοι, μικρότεροι σε μέγεθος, χάθηκε το 3D, χάθηκε το "air"... τι να πω, και γ**ώ τα Marketing! Εγώ δε βλέπω καμία πινελιά εκσυγχρονισμού. Αυτό βέβαια είναι η μια άποψη. Το μόνο που εύχομαι είναι να μη δω τη γραμμή στο Airbus από μπροστά και να είναι σα να έβγαλε μουστάκια το 319!!!! Εκεί θα έχει γέλιο!

Τέλος πάντων, ελπίζω να είναι καλοτάξιδα τα νέα αεροπλάνα της Ολυμπιακής των 5 Ηπείρων (που λέει και ο Βγενόπουλος) και περιμένω με ανυπομονησία να δω (και να ψηφίσω αν χρειαστεί) το 65% του πτητικού έργου που θα αναλάβει η Olympic Air.

Εξαιρουμένης μιας μικρής επιφύλαξης για το "μουστάκι" του 319, κατά τα υπόλοιπα θεωρώ πολύ ωραίο το νέο ντύσιμο του στόλου. Και τους κύκλους που τους έβαλαν ανάποδα και το διακριτικό τους μέγεθος. Λόγω της πολυχρωμίας του λογοτύπου η μεγάλη του απεικόνιση μου θα μου έκανε λίγο για τα πανηγύρια. Επίσης και το διακριτικό ΟΑ πάνω από τις μπροστά πόρτες είναι ωραίο σαν ιδέα, ίσως υπήρχε καλύτερος τόπος να μπεί. Τέλος για το θέμα με τους κύκλος και το "αναποδογύρισμα" αν ζητήσετε από κάποιο επιβάτη να πει΄τη διαφορά δεν νομίζω ότι θα βρει κάποια εκτός του χρώματος (και αν προσέξει και το χρώμα). Καλοτάξιδα να είναι τα νέα αεροπλάνα και μην ξεχνάτε ότι επιτέλους βλέπουμε να δημιουργείται ένας νέος στόλος, ομοιόμορφα βαμένος, κάτι που για χρόνια άρχισε να γίνεται υπερβολική πολυτέλεια για την εταιρία.

Για να είμαστε σωστοί οι κύκλοι ΔΕΝ είναι ανάποδα. Ούτε λάθος είναι, στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί και οι δυο προσανατολισμοί όπως έχει αναφερθεί σε αυτό το φόρουμ μερικούς μήνες πριν
Επίσης, νομίζω ότι με την πάροδο των χρόνων έχει αλλάξει και ο τρόπος που εμφανίζεται το λογότυπο στην ουρά των αεροπλάνων. Στα παλαιότερα αεροπλάνα, π.χ. DC-3, DC-4 κ.τ.λ., το λογότυπο ήταν κάθετο με τους τέσσερις προς το πίσω μέρος της ουράς και τους δύο μπροστά. Στα μεταγενέστερα (αρχής γενομένης από τα Β707 νομίζω) και στα σημερινά, είναι οι τέσσερις κύκλοι προς το μπροστινό μέρος της ουράς και οι δύο προς το πίσω, και το όλο σήμα είναι διαγώνιο ακολουθώντας την κλίση του μπροστινού τμήματος του ουραίου πτερυγίου.
εδω. Google πχ "olympic dc-4" και θα το δειτε. Φυσικά μπορεί να μην αρεσει σε κάποιους οι ολους αλλα δεν ειναι πρωτάκουστο. Αλλα αμα το κοινό σου γουστάρει ρετρό σήματα, ρετρό στολές και πηγαίνει καθε χρόνο συναυλία scorpions :P γιατί να μην κάνεις και ρετρό τοποθέτηση. Προσωπικά νομίζω οτι ειναι ενα αξιοπρεπές livery για να βάψεις το πιο απρόσωπο αεροσκάφος του κόσμου (γνωμη μου) αλλά μέχρι εκεί, δεν είναι και νροπη δεν θα μείνει και κλασικό.

Πέρα από το μέγεθος των κύκλων, δεν μου αρέσουν ούτε οι αλλαγές στις σημαίες... Ο συνδυασμός της ελληνικής με την ευρωπαϊκή ήταν έξυπνος, ενώ τώρα η ευρωπαϊκή έγινε τετράγωνη και τοποθετήθηκε μόνη της, ενώ η κυματιστή ελληνική έπεται του olympic (στο παλιό ήταν μπροστά η σημαία και μετά το όνομα). Το πρασινάκι να μην το σχολιάσω καλύτερα...

Re: Στόλος της Olympic Air

Aν αυτο είναι το νέο livery της εταιρίας, τότε συγχαρητήρια... το βρίσκω ανανεωμένο και χωρίς να έχει χάσει την παλιά αίγλη!

Δεν μου αρεσει η μπλε γραμμη που σηκωνεται προς το cockpit στην βαση του φτερου.
Θα την προτιμουσα να συνεχιζει ως εχει μεχρι εμπρος.

Reventon":ru4qc2tb said:
Το SX-OAF σε μια φωτο οπως πρεπει να φαινεται, χωρις γουοτερμαρκς κλπ που καταστρεφουν την ορεξη των σποττερ... (ελπιζω μονο να βγαινει η φωτο γιατι ειναι απο γκρουπ)
Στη φωτογραφία αν προσέξετε έχει μόνο την σημαία της Ε.U, χωρίς την Ελληνική δίπλα. Μήπως γιατί τα αεροπλάνα είναι Κυπριακών συμφερόντων; Άντε και καλή αρχή.;.;.;…….Εγώ πάντως απογοητεύτηκα, μετά από τόσα χρόνια ένθερμος υπο-στηρικτής της ΟΑ .

Με αυτά κ μ'αυτά βλέπω να ανασταίνεται ο Ωνάσσης... κ να μας κυνηγάει όλους... Θα συμφωνήσω κ εγω πως μεγαλύτεροι κύκλοι ταιριάζουν καλύτερα στο αεροπλάνο... Οι κύκλοι κοιτάζουν ανάποδα γενικώς... Βεβαια κ η Lufthansa δεν εχει βαλει αναποδα το πουλι στην ουρα... κ στις 2 μεριες κοιταζει μπροστα. Οποτε το ιδιο εκαναν κ εδω... Κ στις 2 μεριες οι λίγοι κύκλοι κοιτάζουν μπροστά...

Αλλα επιμενω οτι ηταν πιο σωστοι η πολλοι κυκλοι κοντα στην μετωπη του καθετου πτερυγιου και οι λιγοι στο fin. (οπως ηταν ανεκαθεν!)

Για καντε φωτοσοπια των κυκλων σε ενα χαρακτηριστικο 727 (που ταιριαζαν κ αψογα με το σχημα του ουραιου μερους).

Είμαι ο μόνος που πιστεύω οτι αν είχαν κάνει το διαγωνισμό σε νηπιαγωγεία της χάρας θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα? Δεν βρίσκω τίποτα το ωραίο στο καινούριο livery, οι κύκλοι παραείναι μικροί, η κλασσική σημαία μπήκε πίσω από το OLYMPIC και είναι μια παραφωνία, γενικά μου δίνει την εντύπωση της προχειροδουλειάς.

Εμένα με απασχολεί ότι στην φωτογραφία του νέου αεροπλάνου που έβαψαν, δίπλα από την μπροστινή πόρτα υπάρχουν τα γράμματα ΟΑ και η σημαία της Ε.U. τι έγινε η Ελληνική σημαία; Μην μου πείτε ότι το στυλιζαρισμένο σύμβολο δίπλα από το OLYMPIC είναι η Ελληνική σημαία; Εγώ την σημαία την ξέρω αλλιώς, η Α3 πως έχει και τις δύο σημαίες. Μπράβο…καλή αρχή….