Livery Olympic Air

• Thread starter Thread starter manos_p
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Στόλος της Olympic Air

Εμενα μου αρεσει πολυ που συνδιαζει το παλιο με το νεο,μπραβο ολυμπιακη!!!!!!!!

Δηλαδή οι 2 κύκλοι που ήταν στην πίσω πλευρά της ουράς τώρα θα είναι μπροστά?Ανάποδο φαίνεται αλλά και άβολο στο πως μπορούν να "χωρέσουν"...Ξέρει κανείς προς τι αυτή η αλλαγή?

Hurricane":1vgbnehi said:
Δέν ξέρω αν το προσέξατε άλλαξε και ο "προσανατολισμός" των κύκλων στην ουρά. Ως τώρα η διάδα των κύκλων κοιτούσε το πίσω μέρος του αεροσκάφους και η τριάδα το μπροστά και οι κύκλοι κάθονταν στην ουρά ευθυγραμμισμένοι με το πλάγιο τμήμα της ενώ τώρα είναι ευθυγραμμισμένοι με το κάθετο τμήμα της. Δεν είμαι σίγουρος αν θα φαινόταν όμορφο αν ήταν μεγαλύτεροι με δεδομένο τον νέο προσανατολισμό.
Είναι λογικό να ευθυγραμμιστεί το σύνολο των κύκλων με το πίσω μέρος του κάθετου σταθερού, αφού η τετράδα πλέον "κοιτάει" πίσω. Ουσιαστικά, δεν αλλάζει και πολύ με αυτήν την αλλαγή. Για να πω την αλήθεια μου κάνει εντύπωση που το παρατήρησες :D

Cross":1vgbnehi said:
Στη φωτό διακρίνονται η 1R και η 2R. 1L δεν βλέπω...
Να υποθέσω ότι μιλάτε για πόρτες ή θέσεις? Left & Right? Πάντως χαβαλεδιάζοντας, διακρίνω την 17Μ (μιά βίδα, στο κέντρο της ατράκτου (Middle) και 17 πόδια μπροστά από το CG, βαμμένη έντονο άσπρο :banana: )

ΥΓ Μπράβο στον Evangelos που επανέφερε το σωστό θέμα :mrgreen:
ΥΓ2 Δεν θα πω αν μου αρέσει το livery. Φυσικά και μου αρέσει. Είναι χρώμα πάνω σε αεροπλάνο, έχει δηλαδή όλα τα απαραίτητα συστατικά για κάτι επιτυχημένο (χρώμα+αεροπλάνο) :mrgreen:

Μπορει καποιος να μου λυσει την εξης απορια;
Γιατι οι κυκλοι πιανουν τοσο λιγο χωρο σε ολοκληρο φτερο; Κατι λιγοτερο απο το μισο φτερο ειναι κενο!

Οι κύκλοι είναι στο ίδιο μέγεθος με πριν αλλά δεν μας φαίνεται γιατί τους έχουν αλλάξει θέση και μεριά.
Αμάν!! Κάναμε αμάν πόσο καιρό να δούμε μια ανανέωση στην ΟΑ και τώρα που τις βλέπουμε μαζεμένες πάλι γκρινιάζουμε!

Δεν γκρινιαζω απλα μια παρατηρηση εκανα για να δω και τις αποψεις των υπολοιπων.
Και βασικα οταν κανεις μια αλλαγη δεν σημαινει παντα οτι ειναι πετυχημενη!

Πάντως το νέο livery πιστεύω πως είναι πετυχημένη αλλαγή για την ΟΑ. Συνδιάζει κάτι από το παρελθόν της συνδιάζοντας νέα στοιχεία.

Η διαφορά είναι πολύ μικρή, αλλά υπάρχει. Αν και βλέπουμε πρώτη φορά το σήμα της Ολυμπιακής σε Α-319, παρατηρώ πως οι κύκλοι καλύπτουν το 50% του κάθετου σταθερού, σε αντίθεση με το ~60% που κάλυπτε στα 737-400 (όπως το SX-BKI) ή το ~65-70% που κάλυπτε στα Α-340 όπως το SX-DFC. Στα εν λόγω αεροσκάφη υπάρχουν κι άλλα "σήματα" (όπως ο τύπος του άφους) πάνω στο κάθετο, οπότε το τελευταίο φαίνεται πιο "γεμάτο". Μη έχοντας μέτρο σύγκρισης όμως πάνω σε Α-319 ή Α-320 δεν μπορούμε να κρίνουμε. Εκτός αν κάποιος που κατέχει το photoshop μπορεί να μοντάρει την original photo με μικρότερους και μεγαλύτερους κύκλους και να δούμε τί αποτέλεσμα δίνει :banana:

Προσωπικά θα μου άρεσε και κάτι αντίστοιχο με αυτό http://www.airliners.net/photo/Air-...1518864/&sid=a9b98df12473c1500d235ebd935d5d8b , δηλαδή από κάτω να γράφει olympic, η ακόμα καλύτερα τους ολυμπιακούς κύκλους, ή νησιά της ελλάδας (η γενικά γεωγραφικά διαμερίσματα). Όχι πως θα το δουν πολλοί πέραν τους Σποττερς, αλλά οι φωτογραφιές θα κάνουν εναν γύρο πρωτοτυπίας στα αντίστοιχα sites (για τους κύκλους η την ελλάδα η οτιδήποτε άλλο πρωτότυπο).
Το livery μαρέσει, και οι κύκλοι θα συνηθιστούν ανεξαρτήτως μεγέθους. Τωρα για το πόσοι κύκλοι ήταν μπροστά και πόσοι πίσω, λέτε να μπερδευτηκαν και οι ίδιοι και να δούμε καμία διώρθωση κάποτε?
Anyway, καλοτάξιδο να είναι, κ καλό ξεκίνημα.

By the way, βλέποντας και τις φώτο απο το προηγούμενο θρεντ, παρατηρώ οτι στo boeing γράφει κ κατω από το σήμα τον τύπο του αεροπλάνου, το οποίο κάπως σπάει το κενό που υπάρχει. θα κολλούσε και στο καινούριο...

Re: Στόλος της Olympic Air

vassdel":1aeb84le said:
Να υποθέσω ότι μιλάτε για πόρτες ή θέσεις? Left & Right?
Οι πόρτες του αεροπλάνου είναι αριθμημένες και 1L σημαίνει η πρώτη πόρτα αριστερά... Είναι και πόστα των φροντιστών επίσης... Ορολογία του επαγγέλματος...