Livery Olympic Air

Βλέπω ορισμένοι άρχισαν κιόλας να νοσταλγούν...Δεν θα σχολιάσω το λεγόμενο "ρηχό και απρόσφορο", θα πω μόνο ότι το """νέο"""" λίβερι είναι ένα απόλυτο φιάσκο. Δεν ντρέπονται οι γραφίστες να κάνουν copy paste στο λίβερι της αεροπορίας κ να αλλάζουν ένα πρασινάκι-μιγκάκι; Εκτός του ότι χρωματικά είναι κιτς, όπως οι στολές της Αλιτάλια, Αβιάνς κτλ, είναι σαν μεικ-απ νεκρών. Αλλο, νέο, εντελώς άσχετο λίβερι θα έπρεπε να υπάρχει απο αυτή τη νέα, βραχύβια, αραβοεβραική εταιρεία, και όχι οι ελληνικοί κύκλοι. Νεκροσυλία. Τέλος, τώρα που θα κοπούν και οι πτήσεις στην ΝΥ, ΚΑναδα, Αφρική και τη μιση Ευρώπη κ Μ. Ανατολή, μην πλαντάξετε εσείς οι νοσταλγοί, θα μας κάνετε λούτσα. Ραγδαίες οι εξελίξεις θα έρθουν, μετά τις εκλογές. Βγαλτε φωτογραφίες και κρατήστε χαρτοπετσετάκια, αγαπητα σποτερανιμαλς.
 
ΩΧ! Ο ΠΑΤΕΣΤΟΣ!
 
Ο, τι ουσιατικότερο έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα στο φόρουμ γενικότερα για τις επιλογές και την κατάληξη όχι μόνο της ΟΑ αλλά και άλλων Ελληνικών εταιριών / "αραβοεβραική εταιρεία"/, τα λέει όλα, διότι δυστυχώς οι πολλοί βλέπουν μόνο το τυρί κι όχι τη φάκα! Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του Α300 με αφορμή το livery. Αυτό βέβαια είναι ζήτημα συζήτησης για πανεπιστημιακό φόρουμ κι όχι του παρόντος, βαθύτερης ανάλυσης και περιεχομένου , με πολιτικές και κοινωνικοοικονονικές προεκτάσεις, σταματάω όμως εδώ κι ο νοών νοήτω!
 
Πραγματικα το νεο Livery ειναι ασθητικα απαραδεκτο.....Μια ασχημη παραποιηση του σημερινου της Ο.Α
 
κατα τη γνωμη μου το livery δεν ειναι τοσο ασχημο με τα εξης θετικα και αρνητικα:
(+)
-η επιστροφη του παλιου rough μπλε
-η αλλαγη της παλιας ριγας (που πλεον ειχε πεθανει σα σχεδιο παγκοσμιως) με μια πιο συγχρονη
το χρωμα και το σημα της εταιριας στους κινητηρες

(-)
-το πρασινο στους κυκλους ειναι χαλια. δεν ταιριαζει καθολου και ας ηταν εστω μοναχα σε εναν κυκλο, τωρα χτυπαει στο ματι πολυ ασχημα (και βλεπω οτι ο περισσοτερος κοσμος εχει την ιδια αποψη)
-η γραμματοσειρα πολυ μικρη, δειχνει ασχημη
-το "ΟΑ" πανω απο τη θυρα επιβιβασης δειχνει ξεκαρφωτο και δεν ταιριαζει με τον τιτλο της εταιριας ακριβως διπλα του

τελικη εντυπωση που μου μενει: αρνητικη λογω του πρασινου κυριως. δεν ταιριαζει!!!!

(θα ηθελα να δω το livery αυτο στα Α340 -η σε Β748- στο μελλον αλλα ξερω αυτο ανηκει στη σφαιρα της φαντασιας μου...)
 
να συμφωνήσω σε όλα με τον bari και να προσθέσω ότι η διοίκηση κατά τη γνώμη μου έκανε καλά που έβαλε το σημαιάκι στο πίσω μέρος. Το έκανε αυτό για να δώσει τέλος στην τάση των πολιτικών και ιερέων να θέλουν να φωτογραφίζουν κατεβαίνοντας τις σκάλες του "Εθνικού Αερομεταφορέα". Το ΟΑ αρέσει γιατί θυμίζει στους επιβάτες τον κωδικό στο εισιτήριο όπως έκανε και η Τσέχικη με το ΟΚ. Επίσης σε απάντηση προς τον Α300, οι κύκλοι σχεδιάσθηκαν από ιδιώτες και επιστρέφουν σε ιδιώτες που όταν τους θέλουν πράσινους, πράσινοι θα είναι. Όσο για τα κεφάλαια, στην παγκοσμιοποίηση τα κεφάλαια δεν έχουν εθνική ταυτότητα πόσο μάλλον κρατική.
 
+1 στον bari και από εμένα, με μόνη διαφωνία μου το (+) στο συγκεκριμένο μπλε που δε μου πολυαρέσει. Το logo βασικά είναι που είναι μάπα κατά τη γνώμη μου, όχι το "υπόλοιπο" livery. Κάτι λίγο πιο μοντέρνο πάντως στο livery θα ήταν καλή ιδέα κατά τη γνώμη μου. Δηλαδή ok, μην είναι και τσίρκο να "δείχνει" ιστορική εταιρία, αλλά όχι και τόσο βαρετό. Ας ελπίσουμε να δούμε κάποτε και πώς δείχνει σε ΜΕΓΑΛΑ αεροπλάνα :)
 
το θεμα με τα liveries των ιστορικων ευρωπαικων αεροπορικων εταιριων ειναι οτι δεν μπορεις να τα πειραξεις παρα πολυ, οπως γινεται για παραδειγμα στην αμερικη. ο κοσμος εδω ειναι συναισθηματικα δεμενος με σηματα και χρωματα και ουσιαστικα παρουσιαζουν εθνικη ταυτοτητα, ειναι μεσες ακρες τυποποιημενα. προσφατο παραδειγμα η AF και η ΑΖ οι οποιες προχωρησαν σε "ανανεωση" που ειναι ορατη μονο σε κατι τυπους σαν εμας ;)
σε παραδειγματα οπως της ΒΑ που το αλλαξε ριζικα χρειαστηκαν να περασουν πολλα χρονια για να το αποδεχτουν καπως οι Αγγλοι και εχει γινει κατα καιρους αντικειμενο χλευασμου απο τον τυπο και τους ανταγωνιστες. να μην αναφερουμε αλλαγες οπως αυτη της Czech, που δε νομιζω κανενας μας να ηθελε τετοια απαραδεκτη μεταχειρηση των σηματων και των χρωματων της Ολυμπιακης.
το livery ειναι καλο, μοντερνο και κουβαλαει την κληρονομια του κανονικοτατα. εχει ομως εμφανεις ατελειες και καμμια φορα οι λεπτομερειες κανουν τη διαφορα...
 
bari":i2mvcrom said:
...ο κοσμος εδω ειναι συναισθηματικα δεμενος με σηματα και χρωματα...
Εγώ πάλι που είμαι συναισθηματικά δεμένος ΜΟΝΟ με την ασφάλεια και την τσέπη μου και όχι με σήματα και χρώματα, είμαι πεζός;
 
menelaos":1y7d5smz said:
Ας ελπίσουμε να δούμε κάποτε και πώς δείχνει σε ΜΕΓΑΛΑ αεροπλάνα :)

Θα δείχνει το ίδιο μικρό, βλέπε μέγεθος "Q400''- παραμένει σταθερό ... :wall:

κ οι τυφλοί είδαν...
 
Top