LondonGatwick(LGW)-Athens(ATH) με Hellas Jet, Δεκέμβριος2004

  • Thread starter Thread starter HEJ_fan
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

HEJ_fan

Economy-Class-Member
Εγγραφή
27/12/2004
Μηνύματα
151
Likes
0
LondonGatwick LGW-Athens ATH
T4 703
Hellas Jet Airbus A320-232 Orion, SX-BVC
Date: Σάββατο, 18/12/2004
Scheduled Departure time: 11:00
Scheduled Arrival time: 16:40
Gate: 45K


Ήρθε λοιπόν η ώρα της επιστροφής στην Αθήνα μετά από 3 μήνες παραμονής στο UK. Το εισιτήριο (μετ' επιστροφής) είχε κλειστεί και πληρωθεί 2 μήνες πριν στην τιμή των 350 Euro (μια μόλις μέρα πριν είχε 320 και μια εβδομάδα πριν 280, κλαψ κλαψ) και επιλέχθηκε το London Gatwick (LGW), γιατί με ένα τρένο απευθείας θα μουν εκεί, και η Hellas Jet, γιατί πέρασα καλά από όλες τις απόψεις, όταν την είχα προτιμήσει το Σεπτέμβριο για το παρθενικό μου ταξιδάκι με plane. (Α320 rulez & όχι μόνο). Εδώ να προσθέσω ότι η Hellas για το χειμώνα πετάει από και προς London Heathrow (LHR) μόνο, αλλά είχε προσθέσει 4 έκτακτες πτήσεις από LGW, προφανώς για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση λόγω γιορτών και κυρίως για τους φοιτητές που αναχωρούν ομαδικά.

Με έτοιμη την βαλίτσα και το αχώριστο laptop στον ώμο για χειραποσκευή λέμε au revoir στο Guildford και πρωί πρωί μπαίνουμε στο τρένο για το αεροδρόμιο του Gatwick. 08:20 η αναχώρηση και έπειτα από 40 λεπτά φτάνουμε στο South Terminal. Αρκετός κόσμος τριγύρω. Το desk όμως της Hellas Jet είναι στο North Terminal, οπότε παίρνουμε το εσωτερικό τραινάκι για εκεί. Τί το καλύτερο λοιπόν από το να συναντήσεις ένα σωρό ξένο κόσμο (τελικά αυτή είναι η μαγεία χώρων σαν τα αεροδρόμια από ότι καταλαβαίνω...και βλέπεις κόσμο πιο adventurous, με έναν άλλον αέρα, μια άλλη φινέτσα..γουστάρω), περιμένοντας την επιστροφή back2home.

Κατά τις 09:15 φτάνουμε και στο North Terminal, έχοντας χαζέψει 1 απογείωση στη διαδρομή (κάποιο Boeing της ΒΑ πρέπει να ταν) και πάμε στην Zone B, όπου θα ήταν τα desks της Hellas. Λόγω της μετακόμισής τους στο LHR, οι Emirates τούς είχαν παραχωρήσει για αυτές τις 4 πτήσεις 2 desks για Economy και 1 για Business. Γινόταν πανικός από λαό και ας είχα φτάσει κάτι λιγότερο από 2 ώρες πριν την πτήση. Πολύς λαός, ειδικά φοιτητόκοσμος και όχι μόνο..., είχε σχηματίσει διπλή ουρά. Τόσο πολύ που γειτονεύαμε με άλλες διπλές και τριπλές ουρές μιας πτήσης μάλλον για Αργεντινή της Aerolineas Argentinas (πολύ μου αρέσει η προφορά του ονόματος αυτής της εταιρείας, μου κάνει κλικ) και έτσι είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και το πόσο όμορφες και γοητευτικές είναι οι γυναίκες της Αργεντινής :) ). Στα δικά μας, οι υπάλληλοι στα 3 desks ξένες, πολύ ευγενικές και εξυπηρετικές. Πήραν τη βαλίτσα όμορφα και ωραία, τους ζήτησα αν είχαν θέση πίσω και στο διάδρομο για να απλώνομαι, διάδρομο τελικά απάντησε ότι υπήρχε αλλά όχι πίσω, οπότε πήρα την 12D. Μου δωσε λοιπόν και το boarding pass και, αφού είδα το νούμερο 069, κατάλαβα ότι αυτό το ταξίδι θα ήταν όμορφο, αφού ξεκίνησε τόσο καλά ;)

Αφού δεν είχε ανοίξει ακόμα η πύλη επιβίβασης στους ηλεκτρονικούς πίνακες ανακοινώσεων, είπα να κάνω μια βόλτα στο κάτω όροφο που χει μαγαζιά και να χαζέψω πιο πολύ την κίνηση και τον κόσμο που κυκλοφορούσε. Με έπιασε η εξερευνητική διάθεση να δω το LGW, γιατί, όταν είχα έρθει το Σεπτέμβρη, είχα άλλες έννοιες στο κεφάλι, ενώ τώρα ήμουν χαλαρός και άνετος με το laptopάκι στην πλάτη.

Με αυτά και με αυτά περνάει η ώρα και ανεβαίνω πάλι στο departure level να δώ τί γίνεται με την πύλη. Καιρός της ήταν κι όντως ο πίνακας έδειχνε ανοιχτή την 45. Περνάμε λοιπόν από τον έλεγχο διαβατηρίων και μετά από security control, όπου μας είπαν, εκτός των χειραποσκευών, κλειδιών, κινητών κτλ. να βγάλουμε και τα μπουφάν πριν περάσουμε από το μηχάνημα με τις ακτίνες (άραγε δεν μπορεί να εντοπίσει το μηχάνημα τίποτα όταν τα φοράμε? Στην Αθήνα δενμας είχαν ζητήσει κάτι τέτοιο, αλλά τότε μας είχαν βγάλει και το laptop από την τσάντα).

Τέλος κι αυτό και ώρα για χάζεμα λίγο στα duty free, όπου δέσποζε αυτό το κόκκινο πραγματάκι με το αλογάκι. Καλό εεε? Όλη η αίθουσα, όπως και ολόκληρο το αεροδρόμιο, στο πνεύμα των ημερών στολισμένη. Παραδίπλα υπήρχε ένα συντριβάνι όπου γύρω γύρω πολλά νομίσματα πεταγμένα για γούρι ενόψει ταξιδιού, όπως στη Ρώμη. Μια γρήγορη ματιά στο Dixons για να δούμε τις τιμές για κάτι usb sticks και γρήγορα για την gate 45, γιατί παραχαζέψαμε.

Στην πορεία τα μεγάφωνα λένε ότι η ακριβής πύλη θα είναι η 45Κ και το keep in mind προχωρώντας στο διάδρομο και κοιτάζοντας αριστερά και δεξιά. Η κάμερα του κινητού φευγαλέα συλλαμβάνει αρκετά αεροπλάνα στο έδαφος σε μια υπέροχη μέρα με ήλιο (πάρα πολλά BA & Virgin). Φτάνοντας μετά από κανένα 5λεπτο περπάτημα στην 45K και αφού μας ελέγχει boarding pass & passport ο εκεί υπεύθυνος, αράζουμε σε μια από τις θέσεις περιμένοντας το λεωφορείο για να μας πάρει. Δεν αργεί και μετά από κανένα 5λεπτο μας παίρνει και, διανύοντας μια αρκετή μακρινή απόσταση (τόσο που να αναρωτιούνται πολλοί πού είναι το αεροπλάνο μας) μας πάει στον προορισμό μας. Ο Ορίωνας μας περίμενε. Πρώτη εμπειρία με τον πιο παλιό Πήγασο τον Σεπτέμβρη, τώρα με τον νεότατο Ορίωνα (άντε και στην επιστροφή τον Γενάρη με τον μεσαίο, τον Ερμή :D ).

Όλος ο λαός αρχίζει και επιβιβάζεται. Μας υποδέχονται με το χαμόγελο (πολύ μ΄ αρέσει αυτό στην Hellas) ένας μελαχρινός άντρας και μια καστανόξανθη γυναίκα με κοτσιδούλα αεροσυνοδοί καλοδιάθετοι (ο άντρας ήταν τελικά ο πρώτος τη τάξει, όπως ανακοινώθηκε αργότερα). Πήραμε τις θέσεις μας κανονικά ενώ είχαν χωρίσει οι 3 γυναίκες αεροσυνοδοί το αεροπλάνο σε 3 ζώνες ευθύνης τους. Περιττό να πω επίσης ότι κουκλάρες όλες οι γυναίκες, ενώ το ίδιο σίγουρα θα εκτίμησαν και οι θηλυκές επιβάτισσες για τον Mister :D

H πτήση όμως καθυστερούσε να φύγει, γιατί, όπως μας ανακοίνωσαν αργότερα, κάποιοι επιβάτες είχαν αργήσει στο check in, αλλά και γιατί πρέπει να είχε δημιουργηθεί ένα πρόβλημα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και όσους είχαν κάνει κράτηση και θα παρελάμβαναν το εισιτήριο από το αεροδρόμιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουμε 1 ώρα στο αεροπλάνο, αλλά δεν ήταν αρκετό να μου χαλάσει τη διάθεση για το ταξίδι επιστροφής. Είχαμε άλλωστε και να θαυμάζουμε ωραίες παρουσίες γύρω μας με πρώτες τις F/A. Το εσωτερικό του Α320 έλαμπε και τα δερμάτινα καθίσματα παντού προδιέθεταν για άνετο ταξίδι. Το seat pitch στην Εconomy άνετο στα 32’’ και μην ξεχνάμε και τον διάδρομο στα αριστερά. Στη σειρές 10 & 11 ήταν και οι πόρτες ασφαλείας.

Για να μην τα πολυλογώ, στις 12:00 ήρθαν και οι υπόλοιποι 26 επιβάτες (έπεσε τρελό χειροκρότημα μόλις πήγαν να καθίσουν :D )και είμασταν πια έτοιμοι. Το αεροπλάνο ήταν γεμάτο, ούτε 1 θέση άδεια και στις 2 κλάσεις. Έπειτα από κάποια λεπτά αναμονής για να ρθει σειρά μας για απογείωση, παίρνουμε το πράσινο φως ύστερα από 5 αεροσκάφη και αφού τόσην ώρα έχουμε δει γύρω μας αρκετά Β747 και Α320. Ο πιλότος παίρνει το mic, μας συστήνεται, μας ζητάει 1000 συγγνώμη για την καθυστέρηση (και γω δεν ξέρω πόσες φορές μας ξαναζήτησαν συγγνώμη κατά τη διάρκεια της πτήσης για αυτό), μας ανακοινώνει τα ονόματα του πληρώματος (φταίω που συγκράτησα μόνο 2 και αυτά ήταν γυναικών αεροσυνοδών? :) ) και μας περιγράφει το δρομολόγιο (προς Γερμανία - στον πηγαιμό είχαμε πάει από Ιταλία πάνω προς Ελβετία και Γαλλία - και μετά νότια παράλληλα των ιταλικών ακτών στην Αδριατική, Κέρκυρα, Πάτρα, Κόρινθο και Ελ. Βενιζέλος). Κατεβαίνουν και οι οθονίτσες με το animated safety video. Οι αεροσυνοδοί κάνουν έναν τελευταίο έλεγχο για ζώνες και πράγματα που πρέπει να τοποθετηθούν στα ντουλαπάκια ή να μπουν κάτω από το μπροστινό κάθισμα. Όλα ΟΚ και το 320 μας επιταχύνει στις 12:15 πάνω στον διάδρομο 26L (ή 24, δε θυμάμαι καλά). Βρουυυυυυυυυυυυυυυυμμμ.... και είμαστε on the air πια. Ψιλοασυνήθιστος (όλη κι όλη 1 πτήση ως τότε), νιώθω ένα μικρό βουητό στα αυτιά, μικρότερο από την πρώτη φορά πάντως, αλλά δεν μασάμε και το απολαμβάνουμε. Είπαμε, τίποτα εκείνη την μέρα δεν μπορεί να μας χαλάσει. Κάνουμε μια δεξιά στροφή πάνω από το αεροδρόμιο και συνεχίζουμε την άνοδό μας μέχρι να φτάσουμε στο κατάλληλο ύψος.

Αφού σβήνει η ένδειξη με τις ζώνες, αρχίζει ο πρώτος γύρος για τις F/A. Πέρασαν και μοίρασαν σακουλάκια με Pretzel και νερό/καφέ/χυμό, ρωτώντας μας παράλληλα τί από κόκκινο-λευκό κρασί/μπύρα/χυμό θα προτιμούσαμε για το γεύμα που θα ακολουθούσε. Αφού διάλεξα red wine, έκαναν κι άλλον ένα γύρο με coffee/tea, έχοντας βγάλει και τα ταγιέρ. Είπαμε, κούκλες :D O άνδρας chief είχε πολύ γέλιο, το βλεπες στο πρόσωπό του ότι το απολάμβανε, όχι πως οι άλλες πήγαιναν πίσω. Όση λοιπόν ώρα το lunch ετοιμαζόταν πίσω, το entertainment system πρόβαλε στις αναδιπλούμενες οθόνες ψηλά bbc news με πρώτο θέμα τότε τον καθορισμό ημερομηνίας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας (μπλιαχ), ντοκυμανταίρ για το περιβάλλον, funny videos με φάρσες και προς το Βενιζέλος τελειώνε με trailers ταινιών. Καλό ήταν και το σύστημα μουσικής που είχαν. Με τα ακουστικά που μας μοίρασαν είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε 12 κανάλια, το τελευταίο εκ των οποίων ήταν αφιερωμένο solo σε έναν τραγουδιστή κάθε φορά per month. Έτυχε ο Δεκέμβριος στον Χατζηγιάννη και το τίμησα δεόντως.

Καλός και ο Μιχαλάκης, αλλά όταν η καμπίνα πλημμυρίζει από άρωμα φαγητού και είσαι νηστικός από το πρωί και έχεις κοιμηθεί 3 ώρες (γιατί το βράδυ βγήκες έξω με τα κολλητάρια να αποχαιρετίσεις την αγγλική νυχτερινή ζωή έχοντας δει κάτι τρελλές ισπανίδες και έπρεπε το πρωί να σηκωθείς να φτιάξεις αποσκευές), παραμερίζουμε, κατεβάζουμε τις πλάτες από τα μπροστινά καθίσματα και αναμένουμε τις F/A να σερβίρουν. Έχουμε και λέμε λοιπόν: κυρίως πιάτο με φέτες κοτοπουλάκι μαζί με τορτελίνια, ελληνική σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, πράσινη πιπεριά, ελιά παρέα με ένα φακελάκι λαδόξυδο, το παραδοσιακό ψωμάκι σε ζελατίνα με βούτυρο για επάλειψη, ένα σφραγισμένο κεσεδάκι μεταλλικό νερό, το κόκκινο κρασί σε μικρό μπουκαλάκι που επιλέξαμε πριν (κρητικός οίνος παρακαλώ) μαζί με το πλαστικό ποτήρι, το σετάκι με τα γκρι ανοιχτό πλαστικά μαχαιροπίρουνα, αλατοπίπερο μαζί με μια αρωματική πετσετούλα σε συσκευασία Hellas jet και για επιδόρπιο...2 μικρά κομμάτια μπακλαβά. Όπως καταλαβαίνετε, πήραν φωτιά τα μαχαιροπήρουνα και έπεσε μια ησυχία στην καμπίνα....άλλο πράμα. Βγήκαν και τα ακουστικά από τα αυτιά και μπουκιά μπουκιά το απόλαυσα.. μιαμμ μιαμμμ. Και αφού τελείωσαν όλοι με το φαγητό και ήρθαν να τα μαζέψουν και έπειτα από έναν ακόμα γύρο coffee/tea, ήρθε η αποθέωση... Μαντέψτε τί άλλο μας πρόσφεραν... Baileys? Ναι, καλά ακούσατε, Baileys. Δεν ξέρω αν συνηθίζεται, αλλά δεν το περίμενα καθόλου. Καλαίσθητα μικρά πλαστικά ποτηράκια, στο στυλ σφηνακίου, 0.04 l Baileys! Ααααααααααχχ :D ...απόλαυση μετά από ένα τέτοιο γεύμα και πάλι με πολλά συγγνώμη για την αρχική καθυστέρηση.

Το ταξίδι, όπως καταλαβαίνετε, ήταν απρόσκοπτο και χωρίς αναταράξεις. Πάνω από τα άσπρα σύννεφα απολαμβάναμε ήλιο. Εκείνη τη μέρα στην Ελλάδα είχε αρκετές βροχές και γενικά άσχημο καιρό. Το κορυφαίο ήταν τελικά όταν ξεκίνησε ο chief F/A να μοιράζει καραμέλες για τη κάθοδο και την προσγείωση. Πολύ ανοιχτός και χαρούμενος τύπος, με 2 πανεράκια στο χέρ...?καραμελίτσες, καραμελίτσες, καραμελίτσεεεεεεεεες? εις τριπλούν αριστερά και δεξιά στις σειρές καθισμάτων. Έπειτα από λίγο σκέφτηκε να το κόψει και έλεγε...?Λίτσες, λίτσες, λίτσεεεεεεεεεες?...χαχαχαχα. Δεν παιζόταν το άτομο. Κι όταν έφτασε εμπρός μου και πήρα την δική μου Λίτσα, του είπα....Όλο Λίτσες μοιράζεις. Που ‘ναι καμιά Κατερίνα?..Στο επόμενο trip, μου λέει..χαχαχαχα... :D

Όταν πλησιάσαμε Κέρκυρα και λίγο πιο μετά προς Πάτρα άρχισε η κάθοδος, αφού πάλι οι αεροσυνοδοί ήρθαν και έκαναν έλεγχο για ζώνες κλπ, σβήσαν σταδιακά και τα φώτα και αρχίσαμε να κατεβαίνουμε. Είχε φτάσει 5 παρά 5 ώρα Ελλάδας και μεις κατεβαίναμε τα πυκνά σύννεφα, αλλά περιέργως δεν ένιωσα καμιά καλή ανατάραξη. Πολύ αμελητέες. Λίγο το βουητό στα αυτιά επανήλθε, αλλά μασώντας την Λίτσα, ήταν και αυτό ένα τίποτα. Στην Αθήνα είχε πιάσει ένα ψιλόβροχο, αλλά ο captain έκανε μια απίστευτη smooth προσγείωση που δεν κατάλαβα τίποτα (και πριν το ταξίδι σκεφτόμουν πώς θα ναι το landing με βροχή και αέρα..). Χειροκρότημα Νo. 17:30 είχε πάει. 3ώρες και ένα τέταρτο ακριβώς η πραγματική διάρκεια της πτήσης. Άναψαν τα φώτα, περάσαμε πάνω από την Αττική οδό στη γέφυρα και αφού παρκάραμε, αρχίσαμε να τα μαζεύουμε και να κατεβαίνουμε προς το bus που περίμενε. Φυσικά στην έξοδο μάς αποχαιρετούσαν οι οικοδεσπότες και περιμένω τώρα μέσα Γενάρη την ?Κατερίνα? αντί της Λίτσας από τον chief για την επιστροφή στο LHR. :D Οι αποσκευές άρχισαν να τρέχουν ύστερα από κανένα 10λεπτο.

Έτσι πήρε τέλος ένα ταξίδι που το απόλαυσα όσο τίποτα άλλο. Κάτι ίσως η επιστροφή home, κάτι το τέλος της εξεταστικής και μιας πολύ κουραστικής περιόδου είχαν φτιάξει από πριν τη διάθεση. Και έπειτα ήρθε και αυτή η απόλαυση με την Hellas που με έκανε να βάλω και ανάλογο nick. Ήταν τόσο γιορτινή η ατμόσφαιρα (από 20/12 θα πρόσφερε και κουραμπιεδομελομακάρονα), τόσο χαρούμενοι όλοι που το βλεπες στον αέρα. Η επικοινωνία καμπίνας με πλήρωμα ήταν απίστευτη. Το service άπαιχτο και η περιποίηση υποδειγματική. Όσο υπάρχουν, θα τους προτιμώ. Airbus320+Hellasjet rulez all the way.

Υγ.1 Τα ονόματα των 2 αεροσυνοδών που συγκράτησα ήταν Μαρία Σκούρα (στην υποδοχή) και Νάνσυ Μπέκα. Τα χαιρετίσματά μου και σε όλα τα άλλα μέλη για αυτήν την υπέροχη εμπειρία, αν κανείς-καμιά διαβάζει εδώ. (Όχι καλέ, δεν έχω μετοχές Κ.Α. :D)

Υγ.2 Συγχωρέστε με που δεν είχα πολλές φώτος και αυτές που έβγαλα είναι μέτριας ποιότητας, αλλά δεν έπαιζε ψηφιακή και η κάμερα του κινητού είναι add-on, οπότε γιοκ φώτος εν ώρα πτήσης.

Υγ.3 Πριν μήνες που άρχιζα να σας διαβάζω για να μαζεύω info για το πρώτο ταξίδι μου το Σεπτέμβρη (κάλλιο αργά παρά ποτέ, έχω τις σημειώσεις του πάνω στο UK, next time report) και σαν άσχετος από την ορολογία, δεν μπορούσα να καταλάβω οι συντομογραφίες σε ποιο αεροδρόμιο αντιστοιχούσαν. Για αυτό έγραψα τώρα στην αρχή ολόκληρες τις λέξεις.

Υγ.4 Ελπίζω να σας άρεσε όσο εμένα το virtual ταξίδι και συγγνώμη για το μακροσκελές. Και να θυμηθώ να τους ζητήσω την επόμενη φορά να βάλουν κανένα channel με μουσική από Tiesto, vanBuuren και λοιπές progressive trance δυνάμεις.. :D
 
Ωραίος, λεπτομερής και καθόλου κουραστικός!
Σχόλια:
-Είναι όντως καλό να ταξιδεύεις με πλήρωμα που έχει εμφανή διάθση για "χαβαλέ" (άν μπορούμε να το πούμε έτσι), σάν τον "ηγούμενο" που περιγράφεις!
-Όσο για τα ψαγμένα μουσικά σου γούστα, σου συστήνω στο επόμενο ταξίδι την παρέα ενός ...discman, για εγγυημένη απόλαυση όπου και όποτε θέλεις! (Αν και του ΤΕΛΕΙΩΣ άλλου άκρου μουσικά, κατανοώ την ανάγκη να ακούς την αγαπημένη σου μουσική εν πτήσει!)
-Στιν φωτό με τα σταθμευμένα αεροπλάνα στο LGW διακρίνω ένα ύποπτο 747, λευκό με μπλέ ουρά. Μήπως θυμάσαι άν του έριξες καμιά πιί κοντινή ματια???
-Επίσης, φοβερά σπαστικό να καθυστερούν την πτήση σου για 2-3 malaques που άργησαν να φτάσουν στο αεροδρόμιο. Κατ εμέ, δέν πρέπει να υπάρχει ανοχή εκεί. Άργησες? Τό'χασες!

Πάντα τέτοια, φίλε HEJ fan!
 
HEJ_fan said:
LondonGatwick LGW-Athens ATH
T4 703
Hellas Jet Airbus A320-232 Orion, SX-BVC
Date: Σάββατο, 18/12/2004
Scheduled Departure time: 11:00
Scheduled Arrival time: 16:40
Gate: 45K


xronia polla kai kalos hrthes sthn parea mas
poli kalo to taxidi apo oti fainetai :D :D :D
 
Re: LondonGatwick(LGW)-Athens(ATH) με Hellas Jet, Δεκέμβριος

Tελικά από την Τ4 αυτό που θα μου λείψει περισσότερα όταν/αν/θα κλείσει είναι τα ευχάριστα trip report των παιδιών του forum... (Πόσες κακίες θα πω σήμερα πια...)

Nice report HEJ_fan :!: :!: Και welcome!

HEJ_fan":2ll31r9s said:
Τόσο πολύ που γειτονεύαμε με άλλες διπλές και τριπλές ουρές μιας πτήσης μάλλον για Αργεντινή της Aerolineas Argentinas (πολύ μου αρέσει η προφορά του ονόματος αυτής της εταιρείας, μου κάνει κλικ) και έτσι είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και το πόσο όμορφες και γοητευτικές είναι οι γυναίκες της Αργεντινής :) ).
Είχα πρόσφατα μια εμπειρία με....Βενεζουέλα μεριά...Έγινε του...Καράκας!
Παραχώρησε η ΕΚ counter στην Τ4... Αυτό είναι ένδειξη ανωτερότητας!

HEJ_fan":2ll31r9s said:
τους ζήτησα αν είχαν θέση πίσω και στο διάδρομο για να απλώνομαι, διάδρομο τελικά απάντησε ότι υπήρχε αλλά όχι πίσω, οπότε πήρα την 12D.
Διάδρομο????????????????????

HEJ_fan":2ll31r9s said:
Περνάμε λοιπόν από τον έλεγχο διαβατηρίων και μετά από security control, όπου μας είπαν, εκτός των χειραποσκευών, κλειδιών, κινητών κτλ. να βγάλουμε και τα μπουφάν πριν περάσουμε από το μηχάνημα με τις ακτίνες (άραγε δεν μπορεί να εντοπίσει το μηχάνημα τίποτα όταν τα φοράμε? Στην Αθήνα δενμας είχαν ζητήσει κάτι τέτοιο, αλλά τότε μας είχαν βγάλει και το laptop από την τσάντα).
Επιφυλάσσομαι να σχολιάσω σε ανύποπτο χρόνο τα μέτρα ασφαλέιας των ευρωπαικών αεροδρομίων και μάλιστα του Βενιζέλου (αύξησαν και τα τέλη ασφαλείας κατά 29% πρόσφατα.....) Προς το παρόν ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ!

HEJ_fan":2ll31r9s said:
Υγ.4 Και να θυμηθώ να τους ζητήσω την επόμενη φορά να βάλουν κανένα channel με μουσική από Tiesto, vanBuuren και λοιπές progressive trance δυνάμεις.. :D
Εσύ θα τους το ζητήσεις, αυτοί δεν ξέρω αν θα προλάβουν να το υλοποιήσουν...

ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ SERVICE ΤΗΣ Τ4.........
 
Πάρα πολύ εντυπωσιακό report... αλλά... σίγουρα στην Οικονομική θέση πετούσες;;; :lol:

Και σπάνιο εδώ να διαβάσω από κάποιον ότι ζήτησε διάδρομο, αλλά γούστα είναι αυτά :D

seven4seven":3vmdhr94 said:
-Επίσης, φοβερά σπαστικό να καθυστερούν την πτήση σου για 2-3 malaques που άργησαν να φτάσουν στο αεροδρόμιο. Κατ εμέ, δέν πρέπει να υπάρχει ανοχή εκεί. Άργησες? Τό'χασες!

Συμφωνώ αν και αυτή τη φορά ο φίλος HEJ_fan γράφει: "Για να μην τα πολυλογώ, στις 12:00 ήρθαν και οι υπόλοιποι 26 επιβάτες".
 
Ωραίο trip-report!!!

Καλά, όντως πού σπάσιμο όταν μένει το αεροπλάνο στο έδαφος... Εμάς στο HAV μας είχαν κρατήσει 1 ώρα 350+ άτομα να περιμένουμε 2 που δεν αρέσαν στο κουβανικό immigration... whatever


HEJ_fan":303kfj5j said:
Και να θυμηθώ να τους ζητήσω την επόμενη φορά να βάλουν κανένα channel με μουσική από Tiesto, vanBuuren και λοιπές progressive trance δυνάμεις.. :D

Μήπως θα προτιμούσες ένα κανάλι με "βαρύ" ambient/psychedelic/goa trance από israel-alike μεριά (Astral, Infected, Yahel, Astrix, Total Eclipse, MFG κλπ) και τις αεροσυνοδούς να μοιράζουν τρυπάκια εν πτήσει έτσι για απόλυτα διαστημική εμπειρία??

Εγώ θα καραγούσταρα, αλλά φαντάζομαι ούτε η El Al σε Tel Aviv-Goa δρομολόγιο δεν θα το έκανε (αλήθεια, βάζουν ποτέ Astral σε αεροπλάνα??)


H Air France παρεμπιπτώντως στην επιστροφή από HAV ένα κανάλι με light ambient/chillout είχε.

When you dream, there are no rules
People can Fly, anything can happen
Sometimes there's a moment as you're waking
and you become aware of the real world around you, but you're still dreaming.

You may think you can fly, but you better not try
 
Thnx για τα καλά λόγια της πρώτης απόπειρας.

1. Το 747 με την μπλε ουρά δεν το πρόσεξα από κοντά, αλλά λες να ήταν το αργεντίνικο? Είχα δει άλλο ενα 747 στα δεξιά μας όταν ήμαστε για απογείωση, λευκό. Ουρά δε θυμάμαι, έγραφε πάνω μπροστά εκεί που ναι διώροφο μια λέξη 5-6 γραμμάτων και το πρώτο πρέπει να ταν P. Όσο κι αν έψαψα στην database του ariliners.net, δε βρήκα κάποια εταιρεία που να μου το θύμιζε.

2. Προτιμώ διάδρομο για να απλώνομαι άνετα και επειδή μ΄αρέσει η αίσθηση να νιώθω δίπλα μου κόσμο να πηγαινοέρχεται (ειδικά τις F/A :lol:). Δεν τρελαίνομαι για παράθυρο, γιατί νιώθω λίγο παράμερα και αποκομμένα από την δράση, αφήστε που δεν έπαιζε κάμερα για να φωτογραφίζω τα έξω. Γούστα είναι αυτά :)

3. Ναι ναι.. economy ήταν η 12D. Φαντάζεσαι να μουν σε καμιά Business? Aν στην οικονομική νιώθεις βασιλιάς, στην business της Hellas πώς θα νιώθεις?... Αυτοκράτορας ίσως.. :lol:

4. Εκείνη την μέρα, όσο και να μέναμε στο έδαφος, δεν πρόκειται να με χαλούσε ούτε εμένα ούτε πιστεύω και τους υπόλοιπους. Ήταν τόσο ανεβασμένο το mood όλων που τίποτα δε θα στεκόταν ικανό να το μειώσει. Μόνο ένας πετάχτηκε στην αρχή (κλασσικός Ελληνάρας) και μουρμούρισε ότι οι OA δεν καθυστερούν στο Λονδίνο. Είπα να του την πω, αλλά δεν άξιζε τον κόπο ειδικά με αυτόν και γελούσα από μέσα μου με τα καμώματά του. Αλλά, όταν ήρθε και το Baileys, δεν τον άκουσα να το αρνείται και να μην το πίνει μονορούφι... :twisted:

5. Για trance καταστάσεις ούτε γω έχω τέτοια απαίτηση, γιατί θα γίνει το αεροσκάφος club όταν θα κουνούσαμε όλα τα πόδια πάνω κάτω :lol: Θα δω πώς θα την βολέψουμε.

6. Το Gatwick μ΄αρέσει. Μαζεμένο, δε χάνεσαι όταν είσαι πρωτάρης. Δε διεκδικεί δάφνες σχεδιασμού και αισθητικής σαν το Μπιλμπάο του Calatrava, αλλά την δουλειά του να διεκπεραιώνει κίνηση την κάνει. Να δω τώρα πώς θα μου φανεί το Heathrow. Πρέπει να ναι huge...
 
HEJ_fan":118nsxtd said:
Τί το καλύτερο λοιπόν από το να συναντήσεις ένα σωρό ξένο κόσμο (τελικά αυτή είναι η μαγεία χώρων σαν τα αεροδρόμια από ότι καταλαβαίνω...και βλέπεις κόσμο πιο adventurous, με έναν άλλον αέρα, μια άλλη φινέτσα..γουστάρω)
Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο! Όσο άσχημο κι αν είναι ένα αεροδρόμιο, πάντα είναι ένας μαγικός χώρος συνάντησης τόσο διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων, που τους ενώνει ο ίδιος στόχος: το ταξίδι (τι έχω πάθει σήμερα; φαίνεται ότι έγραψα για τα ηλιοβασιλέματα μέσα στη LAN και με έχει πιάσει το...ποιητικό μου :D )

Καλώς ήρθες και πάντα καλά trip reports!
 
HEJ_fan, polu fun to report sou.
An einai o diadromos na se kanei na pernas kala on board, den 8a se "katigorisw" sic, telika. :lol:
Mallon exw petuxei ton idio igoumeno. Mou to 8umisan oi ..litses. Polu groovie typos. Paradeigma igoumenou :lol:
Xarika polu malista giati ezises ka8e stigmi tou report. Oi perigrafes sto aerodromio itan toso wraies pou se kanoun na 8eleis na petakseis...twraaaa.
Exw tin amidra endupwsi oti to bluetailed 747 itan gemato argentines ...litses :wink:
Ande kai akomi kaluteres ptiseis. Kai na ksereis oti o diadromos prosferei ekpliktikes stigmes prin tin anaxwrisi kai oso exeis anoikto to kinito. Eidika otan proetoimazetai epideiksi swstikwn kai xreiazetai na katevoun ta ulika apo ta psila bins. Arketa... :oops:
 
Top