Λουκέρνη (Ελβετία)

• Thread starter Thread starter vassdel
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
flyer":2qq8u7hw said:
Αυτο δεν ξερω αν το ηξερες οτι υπαρχει στην Λουκερνη . . . πριν 15 περιπου χρονια που ειχα παει ειχα τρελλαθει με τα εκθεματα,φανταζομαι τωρα τι θα γινεται.

http://www.verkehrshaus.ch/index.cfm?dom=4

Την επομενη φορα που θα πας,περιμενουμε ρεπορταζ και πολλες φωτογραφιες

:)

εγώ είχα πάει ακόμα πιο παλιά και από τότε μου έχει "κολλήσει" το Convair CV990....η Coronado αν προτιμάτε...

Καί τό 340 τής Αφρικάνικης Rovos Air,Convair είναι,φίλτατε (υπάρχει και 440,που διαφέρει από το προηγούμενο ώς πρός το μήκος τού ρύγχους του).

Υπήρχε δέ και Convair 880,κατά τι μικρότερο τού 990-εξ ού και αυτό δέν ήταν Coronado.Αν δέν απατώμαι μάλιστα,η Swissair ήταν η μόνη Ευρωπαϊκή εταιρεία που είχε ψωνίσει αυτήν την μάρκα.....

Πάντως η δική μου επιστροφή από την Ελβετία (direct από Γενεύη) είχε γίνει μέ DC8 (HB-IDF,τό "επόμενο" αυτού που είχε συντριβεί λόγω runway overrun στην Αθήνα),τό οποίο μετά συνέχιζε γιά τό Χαρτούμ....

Υπήρχε και η θρυλική Spantax από την Ισπανία με στόλο Convair (charter).

Το DC-8 που είχε κάνει overrun τον 15L το θυμάμαι έντονα (βασικά είχα πάθει σοκ)...

Επίσης θυμάμαι όταν γύριζα από Ελβετία με το DC-8 (SR-303) να ανοίγει τα "reverse" στον αέρα (speedbrakes) πριν τη τελική προσέγγιση...!

Aξέχαστα τα DC-8...