Low Cost: "Ιπτάμενα ΚΤΕΛ" / Ναι ή όχι;

  • Thread starter Thread starter zeppelin
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το έχω πει κ σε άλλο ποστ. Ryanain = ΚΤΕΛ για μένα. Οι υπόλοιπες loco (κρίνω απο όσες έχω εμπειρία) όχι.

Με ενοχλεί η ατμόσφαιρα πανηγυριού της FR κατα την διάρκεια της πτήσης, το γιουρούσι που γίνεται πριν την επιβίβαση, οι γελοίες επιπλέον χρεώσεις και η πλήρης ανυπαρξία υποστήριξης του ταξιδιώτη αν 'κάτι πάει στραβά'.

Και έτσι αν ένα εισητήριο για ΗΗΝ διαφημίζεται για 99 λεπτά κ καταλήξει τελική τιμή 60 ευρώ για 'cattle class' κ όλα αυτά πάντα με μια δόση ρίσκου, θα δώσω άλλα 20 ευρώ και θα πετάξω με LH στο FRA, έχοντας το κεφάλι μου ήσυχο. Στην τελική, όσα 'γλυτώνουμε' απο τα ΄φτηνά εισητήρια' συνήθως καταλήγουν σε ταξί/τραίνα απο/προς το μακρινό συνήθως αεροδρόμιο στο οποίο θα καταλήξουμε, η οτιδήποτε άλλο.

Όσο κ αν τους ευγνωμονώ για το οτι έκαναν το ταξίδι προσιτό, θα έλεγα οτι για μένα προσωπικά η easyJet είναι ανεκτή, κ θα ξαναπετάξω ευχάριστα μαζί τους, αλλά οτιδήποτε πιο κάτω απο αυτό το επίπεδο, είναι λιγο παρακινδυνευμένο.

Η ασφάλειά μου για κάποιο λόγο, ΔΕΝ καλύπτει πτήσεις της FR, λέτε να μυρίστηκαν κάτι;

Και στο φινάλε, ας μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για αεροπορικά ταξίδια, μιλάμε για μακρινές αποστάσεις, για αεροδρόμια που είναι στην μέση του πουθενά κ κλείνουν στις 8, και για επιβάτες που πραγματικά δεν έχουν την οικονομική άνεση για οτιδήποτε σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο χάσουν την πτήση τους ή τα πράγματα τους. Ενω στο ΚΤΕΛ, απλά θα κλείσουν εισητήριο με την ίδια τιμή για το επόμενο...
 
Γειά σου alex2. Η Ryanair, πιστεύω ότι διαφέρει κάπως γιατί έχει παραμέινει πιστή στο δόγμα λόκο εν αντιθέσει με την ΕΖ και μερικές άλλες που κινούνται όλο και περισσότερο προς την άλλη κατεύθυνση.
Οι λόκο βγάζουν κερδη ακριβώς επειδή είναι λόκο. Loco=HiPro(fits).

Το "any publicity", το ξεκίνησε πρώτος ο Στέλλιος. Πάνε χρόνια που έχουν όμως αλλάξει ρότα. Τώρα που την ΕΖ την ξέρουν και τα μωρά παιδιά, only good publicity ...please!

Γενικά πιστεύω ότι ο Μάικλ Ο' Λίγδι νομίζει ότι μπορεί λογικές του 1997 να εξακολουθεί να τις εφαρμόζει για πάντα. Είναι της γνώμης ότι οι επιβάτες είναι χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες. Αυτούς που δεν θα πέταγαν μαζί του με τίποτα, ακόμα και αν δεν είχαν λεφτά να πετάξουν με κανέναν άλλο τρόπο, και αυτούς που προκειμένου να πετάξουν κάπου, μέχρι και σε κουτί ψυγείου θα μπαίνανε και θα πηγαίνανε κάργκο (άσχετα αν παραπονιόντουσαν). Το στοίχημά του είναι αν αυτοί της δεύτερης κατηγορίας θα παραμείνουν να είναι αρκετοί ώστε να συνεχιστεί η επιτυχής πορεία της εταιρείας.

Διαβάζω ένα καινούριο βιβλίο τελευταία που λέγεται Ruinair. Τρομακτικά ενδιαφέρον. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται κατακριτικό αλλά μόλις το διαβάσει καταλαβαίνεις ότι τον 'Ο Λίγδι, μάλλον δεν τον χαλάνε καθόλου τα γραφόμενα.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/imag ... 39&s=books

Το βιβλίο έχει απ'έξω ένα στικεράκι που δεν φαίνεται στο λίνκ. Γράφει:
ΤΙΜΗ £0.01*
(*H τιμή δεν περιλαμβάνει φόρους-χαρτόσημο και έξοδα διανομής. Συνολική τιμή £7.99) :lol:
 
Έχοντας πετάξει με παραδοσιακές εταιρείες όπως η British και με Lufthansa (economy και business) καθώς και με loco όπως η Easy και η Ryan, μπορώ να πω υπεύθυνα ότι οι διαφορές εξυπηρέτησης ΔΕΝ είναι τέτοιες που να δικαιολογούν τα έξτρα ναύλα που ζητούν οι παλιότεροι παίκτες, ειδικά αν μιλάμε για απλές πτήσεις για τουριστικούς σκοπούς. Πολύ απλά οι τελευταίοι έχουν πιο βραδυκίνητα και κοστοβόρα εταιρικά σχήματα, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να προσφέρουν λχ τα 0 ευρώ ΤΕΛΙΚΗ της Ryanair.

Όσο για τις στατιστικές ασφαλείας, σε πείσμα όσων μαίνονται λυσσαλέα κατά των "ΚΤΕΛ", είναι πολύ καλύτερες για αυτά (εκατομμύρια μεταφερόμενων επιβατών / μηδέν θύματα)
 
Υποθέτω οτι,όσο loco καί να είναι μιά αεροπορική εταιρεία,δέν την συμφέρει νά κάνη εκπτώσεις στό θέμα "ασφάλεια πτήσεων",γιατί τότε από loco θά μετατραπή σέ louketo.

Από εκεί και πέρα,όποιος θέλει να φάη άς πάρη πέντε σαντουιτσάκια από το φαγάδικο τού αεροδρομίου πρίν ανεβή στό αεροπλάνο.Οι αεροπορικές εταιρείες δέν είναι εστιατόρια.

Προσωπικά,αυτό που μέ ενδιαφέρει σάν επιβάτη είναι το safety record τής εταιρείας-νά είμαι δηλαδή σίγουρος ότι 99,9999% (γιατί κρστάμε και μιά πισινή που λέγεται "ανωτέρα βία") θά κατέβω από το αεροπλάνο μέ τά δύο μου πόδια και όχι μέ τό ένα ή μέσα σέ νεκρόκασα....
 
YCNZ":10c4bi58 said:
Και έτσι αν ένα εισητήριο για ΗΗΝ διαφημίζεται για 99 λεπτά κ καταλήξει τελική τιμή 60 ευρώ για 'cattle class' κ όλα αυτά πάντα με μια δόση ρίσκου, θα δώσω άλλα 20 ευρώ και θα πετάξω με LH στο FRA, έχοντας το κεφάλι μου ήσυχο. Στην τελική, όσα 'γλυτώνουμε' απο τα ΄φτηνά εισητήρια' συνήθως καταλήγουν σε ταξί/τραίνα απο/προς το μακρινό συνήθως αεροδρόμιο στο οποίο θα καταλήξουμε, η οτιδήποτε άλλο.


Συμφωνώ απόλυτα, όταν βέβαια βρίσκεις τα 90 της LH. Γιατί τυχαίνει να έχω πληρώσει κ 90 αλλά κ 1000Ε για πτήση 1 ώρας..στην δεύτερη θα προτιμούσα επιλογή 100 με Ραιαν ακόμα κ στην στέγνα (πάντως κ το γνωστό σαντουιτς LH 2Χ2εκ δεν θα έλεγα οτι με ξετρελένει..).

Κατά τα άλλα νομίζω η λογική θέτει το όριο buy or not στους περισσότερους από εμάς στις ίδιες σχετικές τιμές...για 10% λιγότερο φυσικά κ δεν πετάς Ραιαν αν πρέπει να ταξιδεύσεις 2 ώρες στην τούνδρα, αν όμως πετάς από το σπίτι σου κ η διαφορά είναι στο 200% τότε αφήνεις τα "λουσάτα" check-in (που βασικά δεν με κάνουν να αισθάνομαι περισσότερο σημαντικός) κ τις λιχουδιές πολλών michelin (αισθητικής όμοιας με το μουσικό γούστο Ο΄λιρι) κ κάνεις υπομονή για την επόμενη "κανονική" πτήση...
 
Επαναφέρω το αγαπημένο τόπικ, βρίσκοντας ένα άρθρο στον Economist για την στρατηγική των loco εταιρειών:

In the cheap seats

Ryanair is still committed to cheap fares and secondary airports where landing charges are low or non-existent. But it plans to drop ultra-low fares on new routes and may move some flights to primary airports, which are wooing low-cost carriers to boost flagging growth... In future it will concentrate less on increasing traffic and more on extracting larger amounts of money from each passenger

EasyJet already offers greater frequency on its routes and makes more use of primary airports such as London Gatwick and Paris Charles de Gaulle.

Air Berlin now arranges its timetables to encourage transfers at its Berlin Tegel, Düsseldorf and Palma hubs, like a traditional network carrier. It also has a frequent-flyer programme...It is discussing a co-operation deal with Emirates, so that passengers from the Gulf carrier can connect in Vienna to fly to other European cities.

Norwegian, the fourth-largest budget carrier, is spreading its wings by offering longer flights to the Middle East and north Africa
 
To επαναφέρω κι εγώ με τη σειρά μου, με αφορμή έκθεση της εξειδικευμένης συμβουλευτικής York Aviation που αναφέρει
If current trends hold up, low fare airlines will carry the majority of intra-Europe air travelers by 2020.

According to the report, which was commissioned by European Low Fares Airline Assn., low fare airlines had a 38% share of all scheduled intra-Europe passengers and a 43% share of scheduled point-to-point traffic in 2010 based on OAG data. York calculated that under a conservative "base growth" scenario, the low fare sector would have 50% share of point-to-point traffic by 2020, while under a high growth scenario it would reach 60%. The total passenger share for budget airlines will be 45% in 2020 under a base growth scenario and 53% under a high growth scenario.

:arrow: ATW
 
Με αφορμή το σχόλιο:

imaginas":3u2xayuj said:

θα ήθελα να πληροφορήσω το φόρουμ ότι η πραγματικότητα μάς ξεπέρασε... Ταξίδεψα με ΚΤΕΛ Λάρισας την διαδρομή για/από Αθήνα και εδώ το τριπ ριπορτ:

-Αναχώρηση on time σε καινούργιο διώροφο λεωφορείο (αν δεν κάνω λάθος Scania αλλά ποιος ασχολείται με λεωφορεία; :twisted: )
-''ΙFE'' με ταινία στις οθόνες
-Συνοδός εκρηκτική ξανθιά, ευγενική και εξυπηρετική
-Σερβίρονται καφέδες και αναψυκτικά δωρεάν
-Εφημερίδες
-Η τουαλέτα - καθαρή- είναι στην διάθεση των επιβατών
-Δωρεάν Wi-Fi
-Άφιξη με 10λ καθυστέρηση μετά από 4 ώρες, όσες δηλαδή κάνει και το ΙΧ αν δεν παραβιάζει τα 120 χλμ/Ω
Μόνο αρνητικό ο σταθμός του Κονγκό στα ΚΤΕΛ Ιλισού.

Τιμή 29Ε με φόρους.

Όλα τα παραπάνω είναι πραγματικά και αν έχετε ερώτηση γιατί και πώς, ή απάντηση είναι ο ανταγωνισμός του ΟΣΕ που σε μεταφέρει στην ίδια τιμή, στον ίδιο χρόνο (αλλά χωρίς τα extra - by the way που είπε και μια ψυχή που παραβιάζει φανάρια, άκουγα 2 υπαλλήλους του ΟΣΕ να παραπονιούνται γιατί δεν κόψαν τα φράγκα στους ΔΕΗτζίδες - δεν συνεχίζω γιατί θα βγω off 8) ).
 
Έχω κάνει την ίδια διαδρομή με διόροφο λεωφορείο, με IFE, soft drinks και ξανθιά χόστες (όχι εκρηκτική όμως, τύπου "ξανθιά για σχέση" ήταν) αλλά αυτό που δεν άντεχα ήταν ότι ο κάτω όροφος (και στον οποίο υπήρχε η μόνη διαθέσιμη θέση για να ταξιδέψω) ήταν χώρος καπνιστών!!!
Βγήκα μετά από 4 και κάτι ώρες και νόμιζα ότι είχα κολυμπήσει σε θάλασσα νικοτίνης. :wall:
 
Απλα επειδη μολις εφτασα λαρισα απο αθηνα,στον κατω οροφο των διοροφων λεωφορειων του κτελ που εκτελουν το δρομολογιο λαρισα-αθηνα-λαρισα,εχει απαγορευθει το καπνισμα.

Βασικα εχει απαγορευθει εδω και τουλαχιστον 2 χρονια.Τουλαχιστον ετσι θυμαμαι.
Παντως η εξυπηρετηση ειναι πολυ καλη,και με τις παροχες νομιζεις οτι εισαι σε αεροπλανο και οχι σε κτελ!!

Πρωτοφανη πραγματα για την ελλαδα!!

Παντως ελπιζω να να αρχισει συντομα δρομολογια η ryanair απο αθηνα γιατι οι φιλοι μας οι θεσ/νικεις ειναι πολυ ευνοουμενοι!!

Με τοσο φθηνα εισιτηρια και τους προορισμους που εχει θα γινονταν πανικος στην αθηνα.

Σιγουρα η ryanair εχει ενα προσανατολισμο στα αεροδρομια που πεταει αλλα ετσι οπως εχει γινει το ελ.βενιζελος στο τελος βλεπω να την προσκαλουν για να μην μεινει ερημο.
 
Top