LTU and Air Berlin

  • Thread starter Thread starter makedonas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
jetflight":h9dm1ric said:
Η Ryanair ειναι 100% Low cost,ενω η Air Berlin λιγο Low cost και πολυ τσαρτερ.
Να προσθέσω ότι το αργότερα μετά την εξαγορά της dba η εταιρία είναι και εταιρία τακτικών δρομολογίων, όχι μόνο στο εσωτερικό δίκτυο της Γερμανίας, αλλά και προς ξένους προορισμούς (Ζυρίχη, Βιέννη, Λονδίνο, Παρίσι, Κοπεγχάγη κτλ. κτλ.). Καμιά σύγκριση με την ryanair, ούτε από πλευράς τιμών, ούτε από service (FFP, προκράτηση θέσης, δωρεάν in-board-service)
 
το καινούριο A330 σίγουρα θα είναι για την ώρα το μοναδικό αεροπλάνο με τον καινούριο χρωματισμό, ο οποιος είναι όντως :wall: .
H Air Berlin θα σκεφτεί σίγουρα πολύ καλά άμα θα ρίξει τόσα λεφτά σε ένα καινούριο χρωματισμό για την LTU την οποια έτσι kia αλλιώς θα απορρόφηση.

Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου η σκέψη ότι η AB αγοράζει τους ανταγωνιστές τις (ακούγεται τώρα κιόλας ότι η Air Berlin θέλει να αγοράσει την Condor). Δυστυχώς δημιουργείται στην τουριστική αγορά ένα ολιγοπώλιο το οποιο κάθε άλλο παρα καλο είναι για τους πελάτες.

Επίσης η Air Berlin είναι εταιρία με μετοχές, και η μέτοχοι θέλουν να δουν κάτι για τα λεφτά τους

Xάνονται αρκετές θέσεις εργασίας. Η απορρόφηση τις dba ήταν και είναι ένα σκέτο χάος: κάπως χαίρομαι, ότι από τον Ιούνιο δεν θα έχω πια καμια σχέση με αυτούς τους :5:

Η απορρόφηση τις LTU όμως είναι ένα εντελώς άλλο νούμερο: Στην LTU υπήρξε πάντα ένα καλλιεργημένο μισος εναντια του Hunold και τις Air Berlin. Επίσης η LTU είναι καλά συνδικαλιστικά οργανωμένη.

(η πρώην γυναικα του Hunold είναι ένα μεγάλο συνδικαλιστικό στέλεχος στην LTU :twisted: )
 
Και τα 2 είναι βάρα με και ας κλαίω... Και ύστερα κλαιγόμαστε για την φαντασία των ελληνικών livery!! :twisted: :twisted:
 
για χαστούκια είναι αυτοί oi :5: τόσους μήνες μας λείπαν στην dba αεροπλάνα επειδή τα είχαν σε κάτι βαφεία. τόσα λεφτά ξόδεψαν .... και γιατί ???

άντε πάλι "φτου" και από τι αρχή... άμα είναι αλήθεια.
 
η LTU έκανε μερικές αλλαγές στον καινούριο χρωματισμό με πολύ θετικά αποτελέσματα (αν και προσωπικά μου είναι ακόμα πολύ άσπρο)


http://www.flugzeugbilder.de/show.php?id=630343
 
alex2":1alzag9l said:
http://www.airliners.net/open.file/1224349/L

το πρώτο καινούριο τις Air Berlin. Κατά την γνώμη μου χρειάζεται και αυτό ένα μικρό facelift

Ειναι ακριβως τα ιδια χρωματα με τα καινουρια της LTU. Μονο οι τιτλοι αλλαζουν. Ποικοιλια, κυριοι... :puke:

edit: με εχει προλαβει ο Ακης στο σχολιο απο τον Απριλιο... :oops: Αλλα ακομα δεν το χωνευω...
 
http://de.biz.yahoo.com/17062007/336/la ... aufen.html

Συγγνώμη για τα γερμανικά, αλλα δεν βρήκα κανένα άρθρο στα αγγλικά.
H έγκυρη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine γραφή στην αυριανή τις έκδοση ότι η Air Berlin συμφώνησε με την Airbus την αγορά 50 αεροπλάνων (25 A330 + 25 A350). Η χρηματοδότηση είναι ακόμα ανοιχτή. Επίσης δεν έχουν δόση η γερμανικές αρχές το ok για την αγορά τις LTU. Για αυτό η δυο μεριές περιμένουν, και θέλουν να δημοσιεύσουν την συμφωνία στην έκθεση Le Bourget.

Είμαι πολύ περίεργος τι θα γίνει με την μετοχή τις Air Berlin, πάντως τις επόμενες μέρες πιστεύω ότι θα πάρει τον κατήφορο.

Φοβάμαι πολύ ότι η Air Berlin το παρακάνει λίγο:

- Στην αγορά τις DBA έγιναν μεγάλα λάθη τα ότια κόστισαν πολλά λεφτά και έστειλαν πολλούς Business-πελάτες στην Λουφτχάνσα.

-Η αγορά τις ζημιογόνας LTU δεν είναι ακόμα 100 % και υπάρχει μεγάλη φασαρία με το προσωπικό.

- Υπάρχουν κιόλας μεγάλες παραγγελιες στην Airbus και στην Boeing η οποιες βέβαιος πρέπει να πληρωθούν.

Τα λεφτά από την μετοχοποίηση όμως έχουν εξαντληθεί.

Από την άλλη όμως αυτή η παραγγελια δίνη στην Air Berlin παρα πολλές δυνατότητες: τα αερπλάνα σίγουρα δεν τα αγοράζει για να πετάνε μονο στην PMI. Σίγουρο είναι ότι αυτή η παραγγελια θα πονέσει πολύ την Λουφτχάνσα.

@ makedona: Ρε Στέφo, μήπως πρέπει να αλλάξεις την επικεφαλίδα του θέματος ? Η Condor δεν αγόρασε την LTU, αλλιώτικο ήταν το σενάριο τελικά.
 
Top