Macedonian Airlines (MAT) banned??

  • Thread starter Thread starter TOGA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

TOGA

Business-Class-Member
Εγγραφή
12/07/2006
Μηνύματα
268
Likes
141
Από το in.gr
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια προέβη την Τετάρτη το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, διότι οι ελληνικές αρχές δεν παραχωρούν άδεια πτήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο, στην εταιρεία αερομεταφορών της ΠΓΔΜ Macedonian Airlines (MAT).

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η άρνηση των ελληνικών αρχών να της παραχωρήσουν άδεια πτήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο οφείλεται στο πρόθεμα «Macedonian» του ονόματός της.

Αναρωτιέμαι αν κάτι τέτοιο είναι νόμιμο... Το δημοσίευμα δεν αναφέρει ποιος είναι ο (επίσημος) λόγος που οι ελληνικές αρχές δεν παραχωρούν άδεια πτήσεων. Γιατί αν δεν υπάρχει ένας (και καλός μάλιστα), τότε χλωμό το βλέπω η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το επιτρέψει.

Πάλι γραφικότητες...βλέπω στην κρυστάλλινη σφαίρα μου... :roll:
 
Δυστυχώς δέ χρειάζεται κρυστάλλινη σφαίρα!Σίγουρα θα υπάρξουν.Είναι χαμένο το παιχνίδι απ' το 92!Οι πολιτικοί μας μάλλον μας κοροιδεύουν.
Ορίστε και το σάιτ της "μπαναρισμένης" εταιρίας:http://www.mat.com.mk/
Παρατηρήστε το ".mk". "'Ολα τα χε η Μαργιορή,ο φερετζές της έλλειπε"
 
Και το ακόμα χειρότερο: ότι εμείς μετονομάσαμε τις δικές μας Μακεδονικές Αερογραμμές σε Ολυμπιακές Αερογραμμές.
 
Εγώ θα ήθελα κάτι ακόμα καλύτερο, φίλε aakunz: να αφήσουμε το εμπορικό σήμα της Ολυμπιακής, να κρατήσουμε τις Μακεδονικές Αερογραμμές και έτσι να υπάρχουν δύο Μακεδονικές Αερογραμμές (πώς ήταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια δύο Αδέσμευτοι Τύποι στην Ελλάδα, κάτι τέτοιο).
 
aakunz":olah5f7e said:
Και το ακόμα χειρότερο: ότι εμείς μετονομάσαμε τις δικές μας Μακεδονικές Αερογραμμές σε Ολυμπιακές Αερογραμμές.

το ονομα των Μακεδονικων δεν θα επρεπε να το χασουμε με τιποτα.
γενικα εκει πανω πρεπει να πανυγυριζουν σε καθημερινη βαση με τις γκαφες που κανουν ολοι σε αυτη τη χωρα.
 
Χωρίς να διαφωνώ με όσα λέτε, η αρχική μου ερώτηση/παρατήρηση ήταν

1) Ποια η "επίσημη" αιτιολογία για την απαγόρευση
2) Αν δεν υπάρχει μία, ποιος αλήθεια πιστεύει ότι η Ε.Ε. θα επιτρέψει στην Ελλάδα αυτή την απαγόρευση.
 
TOGA":wtz1v7ig said:
1) Ποια η "επίσημη" αιτιολογία για την απαγόρευση
Ε,απλό είναι το θέμα:Από τη στιγμή που δεν αναγνωρίζουμε την ΠΓΔΜ με το όνομα "Μακεδονία",δεν αναγνωρίζουμε και αεροσκάφος με νηολόγιο Z3-*** με το όνομα "Μακεδονικές" ελληνιστί.

TOGA":wtz1v7ig said:
2) Αν δεν υπάρχει μία, ποιος αλήθεια πιστεύει ότι η Ε.Ε. θα επιτρέψει στην Ελλάδα αυτή την απαγόρευση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί ότι θα το κάνει η Ε.Ε..Τα βέτο μας τα ρίχνουμε και είμαστε και κύριοι... :lol:
 
Ρε παιδιά να ρωτήσω λίγο κάτι, αν γνωρίζει κάποιος. ->Μα οι δικές μας "Μακεδονικές Αερογραμμές" δεν είχαν κάνει register, τελος πάντων κατωχειρώσει το όνομα?
Σόρρυ αν έχει απαντηθει!Αλλά μου φαίνεται τρελλό, να υπάρχουν 2 εταιρίες με το ίδιο όνομα!Ξέρω οι δικές μας μακεδονικές έχουν κλείσει.Αλλά δε νομίζω να σημαίνει ότι "χάνεται" το όνομα.(Υπάρχουν δικαιώματα)
Ίσως αυτό θα μπορούσε να αποτελεί επιχείρημα στην "αντιδικία" μας με την άλλη πλευρά!
 
Το όνομα είναι MAT= Macedonian Air Transport και όχι Macedonian Airlines :oops:
 
Κι όμως, επισήμως ονομάζεται MAT Macedonian Airlines, το οποίο ΜΑΤ προέρχεται από το Makedonski Avio Transport ή και Macedonian Air Transport, άρα όντως δεν ονομάζεται Macedonian Airlines.

Στο Galileo εντολή αποκωδικοποιησης του κωδικού ΙΑΤΑ "ΙΝ" δίνει:
>.ADIN
IN MAK 367 MACEDONIAN AIRLINES
>

Δε γνωρίζω τί όνομα έχουν στα άλλα συστήματα, πάντως η ΄γειτονική εταιρία είναι μέλος της ΙΑΤΑ ενώ ή ελληνική δεν ήταν. Η ΙΑΤΑ δεν επιτρέπει να γίνει μέλος της μια εταιρία που έχει ονομα παραπλήσιο με μία εταιρία μέλος που είναι ήδη μέλος. Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος που οι Έλληνες δεν μπορεσαν να διατηρήσουν του όνομα των Μακεδονικών Αερογραμμών.
 
Top