Δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε πάρει τη Μάλτα τόσο αρνητικά. :? Κάθε προορισμός γίνεται ενδιαφέρων ή μη από το τι ψάχνει αυτός που τον επισκέπτεται. Ο μόνος λόγος για τον οποίο ΔΕΝ πήγα στη Μάλτα ήταν οι παραλίες. Άμα ήθελα να κάνω μπάνιο θα έπαιρνα το αμαξάκι μου και θα πεταγόμουν μέχρι την Πάργα. Οι ελληνικές παραλίες δε συγκρίνονται με τις μαλτέζικες. Για άλλους λόγους πάει κανείς στη Μάλτα.
Εγώ πήγα το Μάιο του 2008. Ο τουρισμός δεν ήταν σε υψηλά επίπεδα θα έλεγα. Το μόνο αρνητικό εκείνων των ημερών ήταν ο αέρας που φυσούσε αρκετά δυνατός καθώς και ο μουντός ουρανός (έτοιμος να βρέξει)με αποτέλεσμα να μη σ'αφήνει να ευχαριστηθείς τη βόλτα. Απ'ότι μας είπαν οι ντόπιοι, ο Μάιος είναι μήνας τοπικών μουσώνων στην περιοχή.
Το νησί έχει ατελείωτη Ιστορία, κάτι που το καθιστά άξιο επίσκεψης. Μπορεί κανείς να θαυμάσει από παλαιολιθικούς οικισμούς, χριστιανικές κατακόμβες, μεσαιωνικά κτίρια και κρησφύγετα του δευτέρου παγκοσμίου. Έμεινα 4 μέρες και δεν πρόλαβα να τα δω όλα. Το μέγεθος της Ιστορίας είναι αντιστρόφως ανάλογο του μεγέθους του νησιού.
Αμάξι κατά τη γνώμη μου δε χρειάζεται να νοικιάσεις καθώς τα δρομολόγια των αστικών είναι πυκνά και καλύπτουν, σχεδόν, κάθε γωνιά του νησιού, τα οποία αστικά, δε, αποτελούν τουριστική ατραξιόν καθώς, όπως προαναφέρθηκε, είναι αρκετά παλιά και έχουν μείνει σαν κειμήλιο. Δύσκολα έχει την τύχη κανείς να μπει σε τέτοια αστικά στις μέρες μας. Οι αναρτήσεις όντως δεν είναι οι καλύτερες, αλλά το γέλιο που πέφτει μέσα στο αστικό όταν σε μερικά σημεία αρχίζει το ροντέο, πιστεύω σε αποζημιώνει! Καλό θα ήταν να βγάλετε εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών (νομίζω τότε το 3-ήμερο είχε 11€) και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Τώρα πώς θα παίξεις το Μαλτέζο τη στιγμή που η μαλτέζικη γλώσσα είναι άλλη ιστορία, για να πληρώσεις μισό εισιτήριο, τι να σου πω...
Επίσης, αυτό που μου άρεσε στο νησί αυτό θα προσπαθήσω να σου το περιγράψω με μία πρόταση:
Οδηγούν ανάποδα, η γλώσσα τους θυμίζει αραβικά, η γραφή λατινική, στις εκκλησίες ακούς τον παπά να λέει "Allah u hafif" και να κάνει σταυρό, οι φάτσες τους είναι από όποια φυλή της Ευρώπης φαντάζεσαι, φωνάζουν σαν κλασικός μεσογειακός λαός, είναι φιλικότατοι και περήφανοι για την Ιστορία τους.
Με λίγα λόγια πολύ περίεργο νησί!
Οι τιμές εμένα μου φάνηκαν νορμάλ, αν σκεφτείς ότι ένας καφές είχε 0,80€ και τα φαγητά κάπου τις ίδιες τιμές με μας.
Εν πάσι περιπτώσει, τα ενδιαφέροντα του καθένα είναι διαφορετικά και αυτό αποτελεί υποκειμενικό γνώμονα στην επιλογή ενός προορισμού. Εμένα η Μάλτα μου άρεσε πολύ και μπορώ να πω ότι "δεν τη χόρτασα" γεγονός που, μάλλον, θα με ξαναστείλει στο νησί αυτό με μεγαλύτερη παρέα αυτή τη φορά!
The choice is yours!