Μετά τη Σ.Ι. (Τμήμα Μηχανικών), μπορώ να εργαστώ στην ΥΠΑ?

• Thread starter Thread starter STeDoRiaN
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
File killerwing,simera einai isos i proti fora pou tha diafoniso mazi sou. Prota apo ola thelo na po oti den exo kapoia sxesi me tin pa,ypiretisa sto peziko kai pote den mpika stin ikaron,eimai xeiristis politikis aeroporias. Tha ithela na diafoniso oti autoi oi anthropoi einai apotyximenoi.Sto strato ontos eida para pollous dimosious ipallilous alla den mporoume na poume to idio gia tous xeiristes kai tous mixanikous tis pa.Oi anthropoi autoi einai epaggelmaties,den einai dimosioi ypalliloi.Einai alitheia oti pano apo ola einai kai stratiotikoi giauto alloste kai i poly dyskoli metabasi stin politiki aeroporia metepeita.Tha symfoniso oti pleon oi etairies exoun stamatisei na proslambanoun xeiristes kai mixanikous apo to strato alla auto den simainei oti oi anthropoi einai apotyximenoi.File gonso,pragmatika me ekseplikse i dilosi sou edo peri ikaron.Fainetai oti pragmatika agapas arketa ta aeroplana kai tin aeroporia,den mporo na pistepso oti aperipses tin ikaron logo tis aitias pou eipes.Ayti i aitia isos na itan ena apo ta mikrotera problimata pou tha eixes sti sxoli.Ego an ithela na petakso maxitiko tha empaina stin ikaron o kosmos na xalasei oti kai na eblepa pou den mou arese.To idio ekana gia tin politiki aeroporia. Eixa perasei se para poly kali sxoli stin athina i opoia me ena metaptyxiako tha mou edine mia para poly eukoli kai statheri zoi.Tin paratisa omos xoris kan na to skefto,efyga gia usa mias kai den me enoiaze katholou i sxoli auti.Oloi oi dikoi mou anthropoi eixan tote trelathei me tin apofasi mou,den pisteuan oti tha mporousa toso poly na riskaro sti zoi mou gia na pao na gino kati xoris na exo kamia sigouria douleias metepeita.Den eixa pote patera,theio,ksadelfo xeiristi ktlp.Omos kathe mera pou pernaei olo kai aisthanomai toso tyxeros pou dialeksa auto to dromo.Gonso,gia auto to logo aporisa toso,pragmatika pisteuo oti tha ta katafernes stin ikaron epeidi fainetai to pathos sou gia ta aeroplana,elpizo pote sti zoi sou na min to metanioseis,na eisai kala file mou.Ksereis kati,eisai to melos tou airliners pou mou aresei na milao pio poly epeidi polles fores briskomaste se antiparathesi kai gia mena einai poly epikodomitiko auto. Take care buddy :wink:

faapilot":w4h4iyvb said:
....File gonso,........den mporo na pistepso oti aperipses tin ikaron logo tis aitias pou eipes.Ayti i aitia isos na itan ena apo ta mikrotera problimata pou tha eixes sti sxoli........

Oh yes, να το πιστέψεις !

Δεν κατάλαβες. Δεν ήταν το πρόβλημά μου ότι στη σχολή θα είχα 5-6 βρομιάρηδες στον θάλαμο. Για μένα απλά έπεσαν στα μάτια μου τα στάνταρτς της σχολής που θεωρούσα πρότυπο των προτύπων. Κακώς το είδα έτσι, αλλά έτσι το είδα. Ένας 17χρονος μπορεί πολύ εύκολα να επηρρεαστεί από το παραμικρό. Γιαυτό στους φοιτούντες σε τέτοιες σχολές πρέπει να δίνεται σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ. Και πρέπει να την εκπροσωπούν σωστά καί αυτήν και την ιστορία της.

Επι 28 μερες θα κανεις μπαινιο μονο σαμπουαν,μπατονετες δεν υπαρχουν ουτε σφουγγαρια, Θα εισαι μεσα στην μπιχλα. Μετα την ορκωμοσια, παλι τα ιδια.

Απο την πρωτη μερα θα εστανθεις αλλο περιβαλλον, τρομερη πιεση, η ψυχολογικη πιεση,ατμοσφαιρα φυλακης. Αν εχεις μ@@@@α πατερα-τεταρτοετη χαθηκες θα σου βγαλει την ψυχη,οπως ειχα εγω, του ελεγα οτι εχω πονους στον αυχενα και δεν το πιστευε,νομιζε οτι θελω να λουφαρο.Το βραδυ θα σας πανε σε ενα σκοτεινο χωρο τον οποιο θα υπαρξη η πρωτη βασανιστηκη επαφη του στρατου, πρεπει να εισαι σε προσοχη και τεντωμενος με κλειστα τα ματια και θα ουρλιαζουν,θα σφυριζουν ολοιοι τεταρτοετης σας.αυτο κραταει ενα 60λεπτο. μετα στο φαγητο θα τρως με μαχαροπιρουνο. και οταν θα ακους νερο,ψαρι,πολυνησια,χταποδι δηλαδη οτι ζει στο νερο θα εκτελεις με διαταξτε, αν δεν το κανεις καψεις και τρεξιμο.
Θα μαθεις τις φρασεις Λαμβανω τι τιμη να σας αναφερω. ζητω την αδεια να παραμεινω (στο θαλαμο) /ή να ενταχθω (στο φαγητο).
και πολλα αλλα.

faapilot εφυγα απο την σχολη και την επομενη πηγα νοσοκομειο,δυο μηνες ετρεχα σε φυσικοθεραπευτες. μεχρι τωρα το μετανιωνω γιατι απο μικρος ηθελα να μπω στην ικαρων για να γινω phantomas. Αεροπλανα βλεπω απο νεογγενητο. οι περισσοτεροι μπηκαν και δεν ηξεραν με τι αεροπλανω θα πετανε, οχι το μοντελλο,τεχν.χαρακτηριστικα, αλλα αν ειναι ελικοφορο,η jet.Ακομη αν εισαι ανετοιμος ψυχολογικα τελειωσε (εγω ημουν) δεν θα αντεξεις και θα παραιτηθεις.Υπηρχαν ακομη ενας οποιος ειχε πτητικη εμπειρια σε αερολεσχη και αυτου του εβγαλαν την ψυχη γιατι ηξερε να πεταει.
Η περισσοτερη(οχι ολοι η πλειοψηφια) Ικαροι δεν γνωριζουν τιποτε απο αεροπλανα,απο αεροδρομια, μου ελεγαν βλακειες μονο και μονο να δουν πως θα αντιδρασω, ελεγαν βλακειες τυπου οτι το mirrage, F-16,C130 μπορουν να προσγειωθουν στη δεκελεια.και αλλες πολλες βλακειες οποιες τις εχω ξεχασει....
δεν κατηγορω την σχολη,και ουδεποτε θα την κατηγορησω, ειναι, ηταν,και θα ειναι ονειρο ΠΑ. Αλλα με το συστημα το παννελληνιων δεν βγαζεις ποιοτητα χειριστων αλλα ποσοτητα υπαλληλων. Οταν μπαινουν τα παιδια και λενε ο μηχανικος παιρνει 1000 ευρω συν επιδοματα αποστασης οικογενειας. Αν το παιδι σκεφτεται οτι θελω να γινω μηχανικος μονο στην ΠΑ γιατι γουσταρω τα αεροπλανα να παει και με τις ευλογιες μου.

του χρονου σκεφτομαι να ξαναπαω στην ΣΙ, εχω το βαθμο και θα ξαναπροσπαθησω να ξαναμπω.

Off topic - LGTT

killerwing":1uus7zxe said:
ελεγαν βλακειες τυπου οτι το mirrage, F-16,C130 μπορουν να προσγειωθουν στη δεκελεια.και αλλες πολλες βλακειες οποιες τις εχω ξεχασει....

OFF TOPIC

Τουλάχιστον το C-130B το έχω δει με τα μάτια μου να προσγειώνεται στο 03 στη Δεκέλεια και μάλιστα να έχει φτάσει ταχύτητα τροχοδρόμησης περίπου στον πύργο ελέγχου (εύκολο αφού είναι turboprop). Μην ξεχνάς ότι έχει διάδρομο αντοχής LCN45 και μήκος σχεδόν 2 km.

Τελικά πόσες μέρες κάθησες? Πάνω από μια βδομάδα?

Τέτοια χαζά σου κάνουνε? αυτά δεν τα λέει η ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας...

πες και τίποτα άλλο...

Σε χτυπάνε κιόλας? Ξύλο, μπουνίδια κτλ?

Να σε ρωτήσω τι έτρωγες μεσ' στο φορτηγό? lol

Πες και τίποτε άλλο εάν θυμάσαι!

Στη Σχολή Ικάρων πότε μπαίνεις? Οκτώβριο?

Όταν κάνεις τη βασική εκπαίδευση διαβάζεις κιόλας? εννοώ έχουν αρχίσει τα μαθήματα στη Σχολή?

Πάντως στη γιορτή της Αεροπορίας, όταν είχα πάει στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας και τους είπα εάν μπορώ να πάω μέσα στη Σχολή Ικάρων, με κοίταξαν κάπως και μου είπαν πως απαγορεύεται....

Στην εκπομπή με Αρετή και Τόλμη στην ΕΤ1 είδα πολίτες να μπαίνουν κανονικά μεσ' στη Σχολή. Μέχρι το Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας πήγα και έφυγα με την ουρά κάτω απ' τα σκέλια....

Μου είπαν πως και καλά πρέπει να έχεις κανένα γνωστό 4άρη Ίκαρο για να μπεις....

Έκανα τόσο δρόμο και....... άντε να μην πω καμια κουβέντα.

Τουλάχιστον εσείς απ' ότι κατάλαβα είστε όλοι Αθηναίοι και πάτε και κάθε μέρα (που λέει ο λόγος)!

Ο Κillerwing εγραψε:
δεν μου αρεσαν να πετω ποτε τα μαχητικα, γιατι ειναι οπλα και δεν παω να σκοτωθω,επειδη ο μ@@@ας του υπουργειου να σου λεει πετα αοπλος,και μην ριξεις κανεναν γιατι θα σε κρεμασουμε....
Ο Killerwing επισης εγραψε:
μεχρι τωρα το μετανιωνω γιατι απο μικρος ηθελα να μπω στην ικαρων για να γινω phantomas
.
Πολυ μας μπερδευεις. :? :roll: :x Αποφασισε τι θελεις..

Κillerwing εγραψε:
του χρονου σκεφτομαι να ξαναπαω στην ΣΙ, εχω το βαθμο και θα ξαναπροσπαθησω να ξαναμπω
.
θα σε απογοητευσω αλλα απο την στιγμη που παραιτηθηκες δεν εχεις το δικαιωμα να ξαναμπεις στη σχολη.

Εχεις δικαιωμα να μπεις στην σχολη επειδη δεν σε διωξαν αλλα μονο σου εφυγες,ρωτισα δικηγορο και μου το επιβεβαιωσε και αυτος.

Τα phantom δεν πηγαινουν για readiness ουτε για scrable,αυτο πηγαινε μονο γι αεροφωτογραφησεις, κατασκοπεια.τιποτε αλλο. Γι αυτο ακουγεται οτι ολοι η phantomades μπηνουν μπιρες και τρωνε σουβλακια στις μοιρες τους

Το φαγητο στην σχολη ειναι τελειο, εχει καλητερο φαγητο απο το εστιατοριο του χιλτον.Τελειο φιλε θα το τρως και θα θελεις και δευτερη μεριδα.
Δεν εχει κανενας δικαιωμα να σε ακουμπησει,δηλ μπουνιες, κλωτσιες,σπρωξιματα.το μονο που σου κανουν ειναι να σου σφηριζουν σα αυτια, να σου φοναζουν συνεχως πολυνησιες,να κανεις καψεις.
Στην βασικη εκπαιδευση δεν θα σε αφηνουν να κοιμασε,ετσι τα μεσημερια θα καθεσαι να μαθαινεις ολα τα εμβατηρια των ενοπλων δυναμεων, τις δυο προσευχες τις αεροποριας.Ειναι πολυ δυσκολο να τα μαθεις απέξω γιατι κοιμασε ορθιος.
Στην σχολη μπαινεις στην δευτερη Δευτερα του Σεπτεμβριου.

Εχεις δικαιωμα να μπεις στην σχολη επειδη δεν σε διωξαν αλλα μονο σου εφυγες,ρωτισα δικηγορο και μου το επιβεβαιωσε και αυτος.
Εxεις δικαιωμα μονο ενα μηνα απο την ημερα που παραιτηθηκες..Παρε τηλ στο ΓΕΑ να στο επιβεβαιωσουν.
Τι το περασες, οτι ωρα θελει ο καθενας φευγει και ξαναμπαινει..
Οταν σε διωξουν μπορεις να το κυνηγησεις και να ξαναμπεις...Οχι οταν παραιτηθεις.Αποφαση σου ηταν να φυγεις..

Τα phantom δεν πηγαινουν για readiness ουτε για scrable,αυτο πηγαινε μονο γι αεροφωτογραφησεις, κατασκοπεια.τιποτε αλλο. Γι αυτο ακουγεται οτι ολοι η phantomades μπηνουν μπιρες και τρωνε σουβλακια στις μοιρες τους
Τα phantom δλδ δεν ειναι μαχητικα? :roll:
Ποιος στο ειπε οτι δεν κανουν readiness?
Δεν υπαρχουν τα RF-4 μονο,υπαρχουν και τα F-4..
Τωρα εχουν φτιαξει και 5χ5 στις μοιρες τους οι φαντομαδες και κανουν τουρνουα...γιατι βαρεθηκαν τις μπιρες :lol: (τι αλλο θα ακουσουμε :wall: )
Και μετα κοροιδευες τους αλλους Ικαρους οτι λενε βλακειες και οτι ειναι ασχετοι..
:hello?:

.

Κοιτα δεν θα ασχοληθω με εναν αγενεστατο.Σου λεω οτι ρωτησα και μου ειπαν οτι μπορω να ξαναμπω,αν με εδιωχναν μονο με δικαστηριο και παλι πιθανοτητας 10% να μπεις.Ξερω παιδια που το εκαναν αυτο. εσυ τι λες ειναι λογια του αερα,εγω μπηκα και ξερω τι μου γινεται . Αν μου πεις οτι τα phantomia κανουν readiness τοτε δεν ξερεις τιποτε απο ΠΑ.
1ον τα αεροπλανα αυτα ειναι 30 χρονια στην υπηρεσια,πρεπει οπωσδηποτε να βγουν απο την υπηρεσια μαζι με τα ΤΑ-7,και Α-7. Αυτα τα αεροπλανα ειναι αντιοικονομικα,δεν βρισκεις ανταλλακτικα, τρωνε τοσο καυσιμο που δυο F16 ειναι ποιο οικονομικα.

Για πες μου φιλε κολλεγιοπαιδο τα phantom σε ποιες πτερυγες ειναι?Σκεψου και μετα πες μου αν συμφερει να πηγαινει το phantom στην ροδο ή στη λεσβο.
Στα phantom ξερεις ποιοι πανε; αυτοι που εχουν τελειωσει τη σχολη 20 και περα. οι πρωτοι τριαδα πανε mirrage οι αλλοι 17-20 πανε F16 και οι υπολοιποι πανε phantom πυροσβεστικα,μεταγωγικα,ελικοπτερα.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.